30.7.2010

Epäviralliset agilitykisat 30.7, Kauhajoki

Käytiin tänään Nitan kanssa kokeilemassa epiksissä että miten sujuu. Osallistuttiin mölliluokkaan, ja rata oli tosi kiva. Yksinkertainen mutta ei liian helppo ja ohjaustakin piti miettiä. Meidän suoritus meni vähän pyllylleen.. :D Tuloksena siis HYL

rata näytti kutakuinkin tältä.. Ihanneaika 60s

Alku meni hyvin. Vauhtia oli paljon, mutta Nita pysähtyi puomin alastulolle. "Ongelmat" alkoi sitten muurin (11) jälkeen. Nita juoksi putken (12) ohi, mutta meni sinne kun ohjasin paremmin. Putken jälkeiseltä hypyltä neiti ryntäsi suraan A-esteelle, eikä meinannut tulla pois. Karkasi aina vain uudelleen aalle, mutta sain lopulta sen kuitenkin sinne hypylle. Kielsi vielä toisellakin putkella (16). Loppurata meni taas ihan ok :)







Mutta tästä se lähtee, ja syksyn metsästyskauden jälkeen yritetään päästä kurssille. Loppuun vielä video meidän sähläämisestä. Oli pakko otta aäänet pois. :D



Kuvat (c) Susanna M. & viimeinen kuva (c) Jenna

29.7.2010

Mökkeilyä

Oltiin yksi yö mökillä ja koirat saivat juosta vapaana sekä uida niin paljon kuin jaksoivat. Luvassa melkoinen pläjäys kuvia, toivottavasti eivät lataa kovin hitaasti








Huomenna mennään Nitan kanssa kokeilemään epävirallisiin agilitykisoihin, mölleihin tietenkin :D Siitä sitten lisää huomenissa..

25.7.2010

Match Show 25.7, Kauhajoki

Käväistiin tänään kahden koiran voimin mätsärissä. Maxille treeniä tulevaan kihniön näyttelyyn ja Nita nyt muuten vain mukana, sen kanssa on kiva mennä kehään :) Kummatkin esiintyi tosi kivasti, Maxilla heilui jälleen jopa se häntä! Nita oli ihan ylienerginen, kehän laidalla vaati tekemistä kaiken aikaa ja oli onnellinen aina kun pääsi kehään juoksemaan rinkiä.. Nita sai punaisen nauhan, mutta ei sijoittunut. En yllättynyt, sillä samassa kehässä oli kaunis ja hyvin esiintyvä irlanninsetteri, joka sitten taisi sijoittuakkin. Mutta todella tyytyväinen Nitan esiintymiseen olin!

Max sai myös punaisen nauhan, parina rottweiler uros. Punaisten kehässä suureksi yllätykseksi Max sijoitettiin neljänneksi (4)








Kuvista isot kiitokset Taijalle & Jennalle!

22.7.2010

Agitreenit!

Liityin tosiaan ilmajoen metsästysseuran koirankoulutusjaokseen, ja saan jatkossa käyttää seuran esteitä ja kenttää treenaamiseen! Aijon kyllä kurssillekkin osallistua, jahka sellaisia järjestävät. Tänään kuitenkin käytiin ensimmäistä kertaa katsomassa että millaisia esteitä ja millanen kenttä löytyy.

Minulla oli mukana hieno, netistä poimittu, möllirata jota en voinut toteuttaa koska en löytänyt mm. putkia ja aitoja.



Mentiin sitten Moonan kanssa simppeleitä irtoamisharjotuksia, takaaleikkaamisia ja valsseja. Ja kepiteltiinkin vähän, Nitalle otin muutaman esteen todella helpon hyppy, pituus, rengas, hyppy, kepit -ratapätkän ja otettiin A:n alastuloa. Nitalle otin myös tuon leikkaamis ja valssijutun kerran, ja sehän teki kuin oltais ennenkin treenattu! Irtoaa tosi hyvin, Moonaa kun ei meinaa jaloista saada pois. Moona oli muutenkin tänään vähän laiska, olihan pihalla taas todella kuuma. Pari videota kuitenkin tältä päivältä


Kennelliiton suurleiri 11.-17.7

Vietettiin viimeviikko Nitan kanssa kennelliiton järjestämällä koiraleirillä. Ohjelmaan kuului luentoja ja treenejä eri lajeissa koirien kanssa. Nita yllätti tokossa täysin, en edes tiennyt että se osaa ottaa kontaktia pitämättä nameja kädessä. Agilityssä neiti irtosi loistavasti, sitä on paljon helpompi ohjata kuin Moonaa. Tempuissa tuo älysi ihan supervauhtia kaikki temput, ja loppukesäloma varmaan meneekin uusien temppujen opiskeluun ja vanhojen ylläpitämiseen.

Leiristä nyt ei ole kummemmin mitään kertomista, mutta tässä muutamia kuvia leiriltä:





koiramiitti (5.7.2010)

Viimeisetkin pennut ovat nyt lähteneet uusiin koteihinsa. Kumman hiljaista aamulla kuudelta on ollut, kun ei ole kukaan huutamassa ruokaa tai haluamassa pois pentulaatikosta :D

Tänään Nita pääsi mukaani koiramiittiin. Mukana miitissä olivat australianpaimenkoira Ceri, lk mäyräkoira Sokka sekä kääpiövillakoira Hertta. Kuvia kertyi ihan mukavasti, ja tässä muutamia:




Pennut 7 viikkoa (27.6.2010)

Ensimmäiset pennut lähtivät tänään uusiin koteihin. Laatikossa nukkuu vielä 7 väsynyttä setterin alkua. Nita-täti on hyvä leikittäjä, se jaksaa riehua noiden kanssa kyllästymättä ja on varmaan itsekin taantunut taas seitsämänviikkoisen tasolle. Tai ainakin se juoksi pentujen perässä suoraan kukkapuskaan, mitä se ei ole ainakaan vuoteen enää tehnyt..

Pennuilla on kaikilla myös nimetkin! Nimien keksiminen me nakitettiin tuleville omistajille, ja joukosta löytyy jos jonkinlaista nimeä:

1. Sänkipellon O-Tikka, narttu. (Tämä neitokainen lähtee ruotsiin)
2. Sänkipellon Opaali, narttu
3. Sänkipellon Otto, uros
4. Sänkipellon Ona, narttu
5. Sänkipellon Osama, uros
6. Sänkipellon O`Tara, narttu
7. Sänkipellon Otra, uros
8. Sänkipellon Offroad, uros
9. Sänkipellon Oliver, uros





Erikoisnäyttely 20.6

Erkkarissa meni paljon paremmin kun osattiin edes odottaa! En mitään stooria jaksa kirjottaa, mutta kummatki esiintyi hyvin ja Nitaan olin supertyytyväinen. Tuomarina oli Tanskalainen Erik Petersen, joka juoksutti todella paljon. Jokaisesta hän kertoi yleisölle ääneen ja selitti, mistä kaikesta koirassa piti ja mistä ei.
Max (käyttöluokka)
"Strong, masculine, powerful male with a nice masculin head. Fine lines, nice eyes & ears, a little skin on throat. Very nice neck & back. A little long in loin, strong croup. Well plaud (?) tail. Good angulation front & behind. Nice coat. Well handled"
ERI1, PU2, Varasert ja oli ROP-käyttökoira



Nita
(Avoinluokka)
"Well sized & build feminine, typical female with a good expression for the breed. Acceptable eyes, well plaud ears. Good neck. Fine topline & chest & well plaud tail. Bottomline OK. Very fine bones. Good angulation front & behind. Feet OK. Excellent mover. Fine coat. Fine temper. Well handled"
ERI1, PN1, SERT & VSP



Postauksen kaikki kuvat (c) Rauno Mäyrä!

Match Show 16.6, Seinäjoki

Käytiin tänään Nitan kanssa Seinäjoella mätsäröimässä, vähän häiriötreeniä viikonlopun erikoisnäyttelyä varten!

Ihan aluksi meidän parina oli vuoden ikäinen tanskandoggiuros. Minä sähläsin jotain ja Nita tarjosi vain istumista. Näin ollen meille lykättiin sininen nauha (tai tässä tapauksessa keltainen, mutta sanoi ojentaessa sininen :D). Kehän ulkopuolella tuo tarjosi seisomista ja palkkasin sitten pari kertaa. Siniset kutsuttiin kehään ja Nita esiintyi paljon paremmin. Juoksi nätisti, ja joku kehän laidalta taisi tokaista että nätti setteri! Tuomari valitsi kuusi jatkoon, ja meni aluksi meidän ohi mutta otti meidätkin mukaan. Nita voitti siniset ja meidän matka jatkui BIS-kehään.

Sielläkin Nita osasi olla hienosti, oli kuitenkin vähän turhautunut kun tuomareilla kesti hirveän kauan valita sijoitusjärjestys. Sijoituttiin kuitenkin kolmanneksi! (Kehässä kuusi koiraa). Oli ihan hyvä reissu!

Nita SIN1, BIS3

pennut 5 viikkoa (14.6.2010)

Ihan ekaksi video, jonka väsäsin eilen illalla..



Ja sitten pari kuvaa :D




Tuurin KR 12.06.2010 (12.6.2010)

Tuomarina oli Eeva Anttinen, joka tutki koirat erittäin tarkasti. Asiaan saattoi myös vaikuttaa kaksi tuomari-harjoittelijaa. Arvostelu yhden koiran kohdalla kesti kamalan pitkään, mutta ainakin papereista löytyy kivasti tekstiä.

Max (käyttöluokka)

"Sopivan kokoinen urosmainen, yleisvaikutelmaltaan saisi olla jalpompi. Pää saisi olla jalompi, kuono pitempi, kallo kapeampi. Hieman avoimet silmäluomet. Lyhyt kaula, riittävästi kulmautunut edestä, hyvät takakulmaukset. Hieman ulkokierteiset etukäpälät. Kovin jyrkästi laskeva lantio. Hieman ulkonevat kyynärpäät liikkeessä. Ahtaat takaliikkeet, muuten liikkuu normaalisti. Hieman pehmeä riittävän suora, sopivan hapsukas karvapeite"

EH, KÄK 1

Nita (Avoinluokka)

"Sopivan kokoinen femiininen, mittasuhteiltaan oikea. Hieman kevyt linjoiltaan oikea nartun pää joka saisi olla syvempi ja poskista täyteläisempi. Hyvä kaula ja ylälinja. Hieman matala edestä, puutteellinen rintakehä. Niukat etukulmaukset, takaa hyvin kulmautuneet. Hyvät tassut. Liikkuu vauhdikkaasti, hieman kinnerahtaasti. Lantio saisi olla pitempi ja loivemmin laskeutuva"
EH, AVK 1

Nitalle olisin toivonut ERIä, mutta tavoitteena oli väh. EH kummallekkin. Nitan esiintymiseen olin tyytyväinen ja Eevakin sanoi että ollaan harjoiteltu. Max jännitti kehässä, eikä seisomisesta meinannut aluksi tulla mitään kun veti takapään kyyryyn mutta liikkui kuitenkin hyvin!

Kuvia mulla ei koko reissulta mitään kuvia, että tälläinen tylsä tekstipostaus vaan. Ensiviikonloppuna suunnataan erikoisnäyttelyyn, toivottavasti siellä kävisi parempi tuuri.. ;D

Kuvat kaikista (6.6.2010)

Tänään vaavelit täyttyivät 4 viikkoa! Eilen pääsivät hetkeksi aikaa ulkoleimaan ja tänään saivat olla jo vähän pidempään. Mistykin niitä sai paimentaa Moonan kanssa. Napattiin myös kaikista kuvat :D







leikkejä ja pennun elämää (3.6.2010)

Viimepäivien hauskinta ajanvietettä on tuntunut olevan kiinteän ruuan syöminen, varsinkin koko keholla .. Pentuja ruokkiessa kaksi ihmistäkin on liian vähän, aina joku lykkää tassut lautaselle. Tai niinkuin tänään, lemon belton uros otti vauhtia ja juoksi lautasen yli, tai kun joku tricoloureista innostui asettamaan kummatkin etutassut ruokamössöön ja liukastui, siinä oli koko pienen koiran etupää ihan viilissä :D Harmi että se puuha on niin sottaista ja vaatii vähän kiinnipitelyäkin, kun ei se motoriikka ihan täysin pelaa, ei ole kameraan tullut otettua näistä ruokailuhetkistä kuvia.



Toinen kiva juttu on ollut uudet lelut. Ei niillä ihan täysin toki osata leikkiä, mutta parina päivänä on tehty paljon tuttavuutta possuun, jonka Fouga pennuilleen toi viimekäynnillä. Vihreästä pallostakin on tykätty, ja solmulelussa taisi olla paljon uusia hajuja kun sitä piti ihan joukolla ihmetellä. Suurimmaksi osaksi ne kuitenkin leikkivät keskenään, taisi olla tricolour uros tänään vähän huonolla tuulella kun niin kovasti yritti ärhännellä..
Ihmisetkin kiinnostavat paljon, ja päitä nousee heti kun huoneeseen astuu. Ja kun menee laatikkoon istumaan, saa varmasti kimppuunsa yhdeksän erittäin inhottavaa, rumaa ja vaarallista englanninsetterin alkua. :D