22.10.2010

Junior handler koulutuspäivä

Sunnuntaina muiden ollessa kokeessa, me suunnattiin Nitan kanssa kauhajoelle Junior Handler koulutukseen. Koulutus oli Kauhajoen koiraharrastajien järjestämä ja ohjaajana oli mulle ennestäänkin tuttu Riikka Halinen. Teoriaosuus oli oikeastaan tuttua asiaa jo aikaisemmilta vuosilta kennelliiton järjestämien suurleirien JH-koulutuksista. Käytännössä on kuitenkin aina parantamisen varaa, niin liikkeissä, kuvioissa kuin asettelussakin.
Mä opetin Nitan kesällä seisomaan vapaasti, mikä oli näyttelyiden ja mätsäreiden kannalta hyvä mutta junior handlerissä ei, sillä siinä tulisi koira esittää rodunomaisesti. Nitan kanssa pitäisi treenata tuota asetteluakin, se väistää heti kun sen takajalkoja siirtää. Mulla ei kuitenkaan enää ikä riitä lajissa kilpailemiseen (tarkoitettu 10-17 vuotiaille).

Koulutuksessa tutustuttiin myös parin muun rodun esittämistapoihin, mm. Basset Hound, Eurasier, Borderterrieri, Englanninspringerspanieli ja Silkkiterrieri. Kaikilta osin koulutus meni ainakin meidän osalta hyvin, Nita oli innokas ja siitä näki että se nautti kun sai tehdä mun kanssa. Sunnuntaista asti se onkin seurannut mua kuin hai laivaa ja vaatinut tekemistä. Ollaan me vähän naksuteltu noutoa, mutta muilta osin mun korkean kuumeen takia uusien temppujen opettelu sitten tältä viikolta jäikin. Nitan piti myös päästä loppuviikosta näkemään vanhaa leirikaveria, Partacollie Ronjaa, mutta samasta syystä meidän matka peruuntui.

Photobucket
Nita, takana kouluttaja Riikka.


Photobucket
Borderterrieri Dooris, Nita ja Eurasier jonka nimi ei muistu mieleen..


Photobucket
Ehkä maailman valloittavin Basset Hound uros, Reino. Ihana symppis kaveri joka innostui nameista ihan suunnattomasti


Photobucket
Silkkiterrieri Safia, joka oli täysin tyyni aseteltaessa. Helppo harjoituskappale :D


Photobucket
Borderterrieri Dooris, joka toimi vieraillakin hyvin!


Kuvat (c) Marjo Hautaviita

17.10.2010

kokeita, kokeita..

Tässä viikonlopun aikana ehti olemaan kolmet kokeet joten kirjoitetaan niistä pieni kooste.

Etelä-pohjanmaan piirinmestaruuskisoihin lauantaina osallistui Max, mutta päivä keskeytettiin Maxin ontumisen vuoksi. Max pitää nyt lepoa että jalka parantuisi.

Samana päivänä kisattiin "Ladyt lakialla", johon osallistumisoikeus on vain naisilla. Äiti piti tittelin tänäkin vuonna, tällä kertaa tosin voittivat Moonan kanssa. Moona teki kokeessa kaksi lintutyötä mutta sille ei pudotettu. Tulosta se ei kuitenkaan saanut.

Tänään Lapualla kisattiin kenttäkokeessa, josta Moonalle irtosi AVO3 ! Tuomarina toimi Jukka Liimatta. Neiti teki hienon lintutyön josta pudotettiin fasaani. Moona pysyi täysin rauhallisena siihen asti kunnes lintu putosi suoraan jokeen. Ilmeisesti se molskahdus sitten kuumensi liikaa ja Moona lähti noutamaan pudotettua fasaania, kylmästä vedestä. Oli taas lähellä parempi tulos mutta kolmonenkin on loistava!
Tässä vielä arvostelu:

Luonne: Hyvä
Tyyli/Vauhti: Erinomainen
Metsästysinto: Erinomainen
Yhteistyö: Erinomainen
Haku: Hyvä
Linnunlöytökyky: Erinomainen
Seisonta: Erinomainen
Nosto: Erinomainen
Nouto: Erinomainen
Huomautuksia: Teki paukkunoudon

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

10.10.2010

Englanninsettereiden rotumestaruuskilpailu, Kimara 2010

Eilen kilpailtiin englanninsettereiden rotumestaruudesta. Aamulla oli aikainen herätys ja kaikki kokoontuivat yhteen. Osallistujia Kimarassa oli 23, joten porukka jaettiin puoliksi ja kahden tuomarin välillä vedettiin pitkää tikkua siitä, kumpi tuomaroi kummankin ryhmän. Moona ja Max olivat ykkösryhmässä jossa myös Moonan pentujen isä, Stjernevannet's Fouga! Myös Mistyn "lapsenlapsi" Northwalkers Seita oli samassa ryhmässä.

Kahdeksan aikaan lähdettiin maastoon. Ensimmäisenä starttasi Max, parinaan Fornjot's Ferra. Alue oli tyhjä, eikä lintuja löytynyt. Max haki aluksi melko suppeasti, mutta lähti sitten hetken kuluttua laajempaan hakuun. Moona & Rantakurun Åska irti seuraavaksi, eikä edelleenkään lintuja. Moona haki kuitenkin tosi hyvin ja tämä pari saikin kolmannen erän.

Moonan kolmannessa erässä löytyi kolmet linnut. Moona seisoi risukossa fasaanille. Linnut olivat tiiviisti pusikossa, joten Moonan yli vain ammuttiin "kunniaa", eikä pudotusmahdollisuutta ollut. Pian Moona otti kuitenkin uuden seisonnan, ja tällä kertaa lintu putosi myös kenttään. Moona pysyi noston jälkeen paikallaan, tuomari antoi noutoluvan ja niin Moona kävi hakemassa vielä vähän räpistelevän linnun! Tässä erässä myös Åska teki lintutyön.

Meidän ryhmässä oli yhteensä 11 koirakkoa, 7 yli ammuttiin ja viisi jatkoi iltapäivälle. Max vietiin kotiin huilaamaan ja Moona jatkoikin iltapäivälle jonne oli myös toisesta ryhmästä valittu viisi koiraa. Kilpailu oli tässä vaiheessa jo kovaa, Moona löysi kuitenkin vielä kolmet linnut ja jokaisessa tilanteessa ammuttiin laukaus ilmaan. Lintuja tässä vaiheessa ei yritetty pudottaa.

Kun kaikki kymmenen koiraa olivat saaneet 15 min. erän, valittiin niistä viisi finaaliin. Moona oli rankattu tässä vaiheessa toiseksi, ja viimeisessä erässä se oli Arvenmäen Neon kanssa. Voittaja selviäisi tässä vaiheessa sillä kumpi löytää linnut ensin. Koirat päästettiin irti ja muutaman luovin jälkeen isä ilmoitti Moonalle seisonnan. Siellä oli tietenkin fasaani, joka ei suostunut lähtemään kolmen avanssin jälkeenkään lentoon, vaan juoksi pellossa. Tällä välin myös Neo otti seisonnan, ja sai toimintaluvan kun Moona ei fasaania ylös saanut. Kun Neo yritti nostaa myös edellä juoksevaa fasaania, otti Moona tietenkin uuden seisonnan. Neo sai kuin saikin linnun ylös maastosta ja laukaus lähti. Moona sai myös fasaanin ylös pellosta, mutta vasta Neon jälkeen.

Kilpailu oli päättynyt, ja Moona sijoitettiin toiseksi! Se myös palkittiin aamun lintutyön ansiosta AVO2 tuloksella.

Arvostelu:
Luonne: Hyvä
Tyyli/Vauhti: Hyvä
Metsästysinto: Erinomainen
Yhteistyö: Erinomainen
Haku: Hyvä
Linnunlöytökyky: Erinomainen
Seisonta: Hyvä
Nosto: Tyydyttävä
Nouto: Hyvä

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

7.10.2010

Kasvattikuulumisia!

Olen saanut mukavasti kokoon kuvia kasvateista! Sänkipellon O-pentue syntyi äitienpäivänä 9.5. Pennelit täyttävätkin nyt 5 kuukautta ja ajattelin vähän täälläkin julkaista kuulumisia kuvien kera :)

Photobucket

Sänkipellon O-Tikka, "Tikka" joka muutti naapurimaan, Ruotsin, puolelle.

Photobucket

Sänkipellon Opaali, "Opa". Tätä neitiä tapasin kesällä Sawo Showssa Kuopiossa. Tosi reipas tyttö jolla oli jo erittäin hienosti tokon alkeet hallussa. Opasta on kasvanut oikein kaunis neiti!

Photobucket

Sänkipellon Otto. Jotkut merkintöjä seuranneet muistaa herran myös nimellä "sydänpoika"..

Photobucket
Sänkipellon Ona, "Unna". Reipas tyttö joka on kuuleman mukaan ehtinyt jo maistella kaikenlaista.. 


Photobucket

Sänkipellon Osama, "Osku". Kiltti nuori herra, joka sai kaveriksi lähes samanikäisen ruotsintuonnin.


Photobucket
Sänkipellon O'tara. Tämä koiruus oli päässyt riekonhajuille Näkkälässä

Photobucket
Sänkipellon Otra



Photobucket
Sänkipellon Offroad, "Uuno". Kuulin että herralle on maistunut niin kärpässienet kuin pesuaineetkin.. Toivottavasti ottaa opikseen :)



Photobucket
Sänkipellon Oliver. Tämäkin herra on melkoinen jalkakoira, kuuluu toki ikään



Loppuun vielä TOSI ällöttävä ja rumapentukuva. Kuvassa penneleillä ikää vajaa 7 viikkoa. Aika huima kasvu on tapahtunut ja pienet ruttukuonoiset karvapallot on alkanut muistuttaa koiria..


Photobucket

3.10.2010

Epäviralliset agilitykisat 3.10

Käytiin tänään Kauhajoella Kauhajoen koiraharrastajien järkkäämissä agilityepiksissä jotka oli tarkoitettu mölleille ja ykkösissä kisaaville. Mukaan pääsivät Nita ja Moona. Tuomarina oli Sini Mäkinen, jonka radat oli tosi mukavat! Möllirata oli just niin mölli kuin pitääkin, valitettavan usein on erittäin haastavia ratoja mölliluokissa.

Photobucket
Tulos: 10 Sijoitus: 2

Aloitetaan vaikka tuosta mölliradasta johon osallistuttiin Nitan kanssa. Nitalla oli vauhtia kuten yleensä eikä ajatus pysynyt ihan jalkojen perässä. Rata suoritettiin silti vain 10 virhepisteellä! Ensimmäiset 5 pistettä tuli kolmannesta (3) hypystä. Jätin neidin lähtöön ja menin kakkoselle odottamaan, silti se jostain syystä lähti kääntymään liikaa ja juoksi suoraa kolmosen ohi. Loppurata sujui oikein mukavasti mutta samantyyppinen virhe tuli vielä viimeisellä hypyllä. Yritin olla fiksu ja leikkasin koiran takaa 13-hypyn jälkeen mutta Nita juoksi 15 ohi ennenkuin ehdin kissaa sanoa. Putkiin Nita irtosi erittäin hyvin ja olin kyllä todella tyytyväinen muutenkin!

Ihanneaika tuolle radalle oli melko löysä 50.00 sekuntia ja meidän suoritusaika 28.59s ! Nita sijoittuikin sitten maxi möllien toiseksi.

Photobucket
Tulos: 5 Sijoitus: 2

Moona on todella varma ohjattava. Se ei kyllä irtoa kovin hyvin, mutta kuuntelee tarkasti eikä ampaise mahdollisimman nopeasti seuraavalle esteelle. Meidän ainut moka tuli kepeillä (5p), ohjasin ihan surkeasti ja väärään väliinhän se lähti. Mutta muuten oikein vauhdikas suoritus eikä alittanut rimoja! Kontakteihin hidasti ihan loistavasti. Täytyykin laittaa treeniin kepit, varsinkin erilaiset tulokulmat. Myös irtoamiseen pitäisi panostaa..

Moonan tulos siis 5 virhepistettä ja sijoitus maxi-1 luokassa oli toinen. Radan ihanneaika oli 45.00 sekuntia ja Moonan suoritusaika 43.72s.. Aika täpärälle meni mutta ei kuitenkaan yliaikaa !

Photobucket

Photobucket
Rimaa hipoen.. tai sitten ei :D
Photobucket
Joku vähän ylpeenä ruusukkeestaan.

Photobucket
Odottaminen on tylsääää.

ps. Laitoin ajatuksissani väärät päivämäärät ratoihin..