17.4.2011

Näyttelyfiiliksiä

Aamulla herätyskello soi ärsyttävästi jo viiden aikaan, eikä auttanut kuin nousta ylös. Nita syöksyi kärppänä peittoihin, lämpimälle paikalle. Kuudelta kuitenkin oltiin jo selvitty autoon ja lähdettiin ajelemaan kohti Sipoota. Matka kesti noin neljä tuntia, oltiin kymmenen aikaan perillä. Englanninsettereiden piti alkaa 12:00 mutta kehät oli -yllätys, yllätys- myöhässä. Tuomarina oli Raimo Louhio, jonka lisänä taisi olla harjoitusarvostelija.

Kehän laitamilla odotellessa, Nita nuuski jotain pöpelikköä päätti Max mennä nostamaan koipea ja merkkasi Nitan päälle :'D Englanninsettereitä piti olla neljä, Max ainoana uroksena. Toinen Avoimen luokan narttu oli poissa, joten Nitakin kilpaili luokassaan yksin. Yhden aikoihin päästiin Maxin kanssa kehään, herra oli taas vaihteeksi EVVK -fiiliksellä ja yritti vähän temppuilla seisotuksessa kun ei yhtään olis huvittanut. Kuitenkin käyttäytyi nätisti ja ravasikin hyvin, ehkä turhan laiskasti. Maxin arvostelu näytti tältä:

"7v. uros jolla oikeat mittasuhteet. Päässä hieman taakseviettävä kallo-osa. Niskan kyhmy saisi olla selvempi. Hyvä kaula, selkä ja häntä. Varsin leveä, lähes tynnyrimäinen rintakehä. Oikeat kulmaukset, matalat tassut. Sivuliikkeet hyvät kapeat takaliikkeet. Turkissa hapsutus niukka" EH

Lennosta vaihdoin koiran ja Nitan kanssa ravailtiin (aivan älyttömän pientä) kehää ympäri. Neiti esiintyi yhtä iloisesti kuin aina, häntä vispasi ja sillä oli hauskaa. Hampaiden katsominen meni hyvin, samoin mittaus vaikka jouduinkin pitelemään kiinni sillä miestuomari vähän jännitti.

"3v. narttu joka on pienikokoinen mutta sopusuhtainen ja mittasuhteiltaan oikea. Oikealinjainen pää jossa huulikulma voisi olla jyrkempi. Hyvä kaula, selkä ja häntä. Melko vaatimaton rintakehä. Oikeat kulmaukset, hyvät liikkeet. Niukka turkki, oikeanlainen hapsutus" H

!?!? Nitan Hyvä tuli täysin puskista, ja vielä enemmän ihmetyttää että Nitan arvostelussa tuntuu olevan paljon enemmän positiivisiä asioita kuin Maxin omassa, mutta sai silti huonomman laatuarvostelun. Ehkä pieni koko sitten rokotti, ei voi tietää. Itselläni oli ainkin liian suuret odotukset, mutta no.. life goes on! Tuntuu vieläkin turhalta reissulta, varsinkin kun istui autossa sen yhdeksän tuntia. Mutta joskus koiraharrastuksessa käy näinkin :P

Photobucket
Kotona napattu seisotuskuva Nitasta

Photobucket
Misty täytti tänään 11 vuotta, synttäriposeeraus!

Photobucket
Nitastakin piti ottaa vielä poseerauskuva kun ulkona on jo niin vihreää, eikä lunta juuri missään.

11.4.2011

Vaasa KV ja muuta

Vaasan kansainvälinen koiranäyttely kului minun osaltani kehän sisäpuolella työskennellessä. Olin molempina päivinä pyörittävänä kehätoimitsijana Paavo Mattilalla.

Ensiviikonloppuna pääsen itse Sipoon ryhmänäyttelyssä omien koirien kanssa kuitenkin kehään kera Nitan ja Maxin. Tuomarina meillä on siellä Raimo Louhio joka on antanut Moonalle SERTin muutama vuosi sitten Jurvan ryhmänäyttelyssä. Toivottavasti mun odotukset ei kuitenkaan ole liian korkealla..

Muuten onkin koirien kanssa vaan lenkkeilty ja treenaamisen osalta on ollut todella hiljaista. Kyllä mä näyttelytreeniä oon noiden kanssa vetänyt ulkona, mutta sen jälkeen pitää kyllä väistämättä tunkea koirat kylppäriin. Ihana kevät :P

Ajattelin väsätä vain tälläisen pikaisen kuulumispostauksen, ja mulla ei ole edes mitään kunnon kuvia. Palataan kuitenkin sitten ensiviikolla Sipoon näyttelykuulumisten saralla!

Photobucket
Nita sai Vaasa KVsta tuliaisen uuden pannan <3