29.12.2011

Katsaus kuluneeseen vuoteen

Koska vuosi alkaa olla lopussa, ajattelin tänäkin vuonna kirjoittaa pienen kosteen meidän kuluneesta vuodesta. Kirjoitin viimevuonna aikalailla samoihin aikoihin postauksen, jossa listasin tavoitteita kunkin koiran kohdalle. Ensivuoden tavoitteista teen selkeyden vuoksi erillisen postauksen joku toinen päivä.

Photobucket

Nitan lista näytti tältä:
Näyttö/Käyttö
- Näyttelyistä ainakin toinen SERT, miksei kolmaskin.
- Käyttöpuolelta koetulos avoimesta luokasta (AVO3).
Agility
- Keväällä ryhmään / ohjattuihin treeneihin (!!!) sekä omaa treeniä.
- Kontaktit kuntoon ja enemmän korvia radalle. Jalat menee nyt nopeampaa kuin järki
- Loppukesästä olisi kiva startata kisoissa ja kesällä kiertää toki epävirallisissa. Mitään tulostavoitteita en kuitenkaan halua asettaa..
Toko
- Hyvällä mallilla olevat ALO-liikkeet kuntoon ihan omaksi iloksi.
- Ohjattuihin treeneihin olisi erittäin kiva päästä.


No, mitä me sitten saatiin aikaiseksi? Näyttelyistä ei niitä SERTejä haettu, mutta tuloksina H, EH sekä 2xERI ja erkkarista hieno PN2 sijoitus (VARASERTin kera!) monen kymmenen nartun joukosta. Käyttöpuolella ei myöskään tavoitteisiin päästy, mutta Nita osallistui englanninsettereiden rotumestaruuskilpailuun sijoittuen neljänneksi.

Agilityn osalta me sitten päästiinkin niihin tavoitteisiin. Keväällä ja kesällä käytiin ahkerasti ohjatuissa treeneissä. Heinäkuussa me sitten startattiin virallisissa kisoissa tuloksella 5, sijoittuen kolmanneksi. Ei hullummin! Siitä sitten alkoi pieni alamäki, mutta ei kai sitä voikaan saada niitä palkintoja jos ei ensin hae HYLlyjä? ;) Kontaktit on vieläkin hieman epävarmat, mutta huomattavasti ollaan edistytty niistä kamalista juoksukontakteista.

Toko jäi melkein kokonaan tältä vuodelta. Oltiin me ohjatussa ryhmässä, mutta olin varsin epätyytyväinen koulutuksen tasoon. Mulla meni maku koko touhusta, ja kotitreenaaminen jäi oikeastaan kokonaan. Sen sijaan me ollaan opeteltu temppuja ja muutenkin keskitytty lähinnä agiliitelyyn. Ehkä meistä vaan ei oo tokoilijoiksi!

Photobucket

Moonan lista:
Näyttö/Käyttö:
- Ainakin toinen SERT, kolmaskin tervetullut
- Toinen AVO2 noiden sertien lisäksi niin saadaan meille yksi FI MVA..
Agility:
- Startteja virallisissa kisoissa, tavoitteena tietysti nollaratoja. Luokkanousua en kuitenkaan odota.


Näyttelykehiin Moona ei osallistunut koko vuonna. Pentujen jäljiltä sen turkki oli hirveässä kunnossa ja ylipainoa oli kertynyt. Vasta loppusyksystä neitiä olisi kehdannut näytille viedä, mutta ei sitten ollut sopivia näyttelyitä lähellä. Käyttökokeissa ns. menestys edelliseltä syksyltä jatkui ja yhden AVO2 tuloksen Moona kentältä nappasi. Tuon lisäksi se palkittiin 4xAVO3 tuloksella. Moona valittiin myös edustamaan suomen joukkuetta maaotteluun ruotsin Skåneen! Ruotsissa menestystä ei kuitenkaan irronnut.

Ihan nolottaa tuo agilitytavoite.. Moona oli muutamissa treeneissä, lähinnä paikkaamassa Nitaa juoksun ja muiden juttujen aikana. Kisoihin en sitä kyllä ilmoittanut, halusin keskittyä vain Nitaan. Mutta hyvä näin.

Photobucket

Maxin ainoa tavoite oli kerätä ne pari puuttuvaa SERTiä (= FI MVA) mutta näyttelyistä tulokseksi jäi ainoastaan yksi H sekä 2xEH.

Photobucket

Mistyn "tavoite" oli pysytellä terveenän ja onneksi mitään terveysjuttuja ei ole ilmennytkään. Misty on viettänyt eläkepäiviä, syksyllä se pääsi muutamaan otteeseen maastoon. Muuten ollaan lenkkeilty ja opeteltu vähän temppuja.

Photobucket

26.12.2011

Joululahjaegoilu

Miedän joulu oli ihan tavallinen. Käytiin isovanhemmilla syömässä, ja kotiin palatessa joulupukki oli jättänyt lahjat kuusen alle, heh. :D Koirille olin paketoinut vähän herkkuja ja Nitalle uuden lelun, joka oli ehjä noin 10 minuuttia. . . No, ainakin koiralla oli hauskaa. Muut koirat ei leluista innostu, mutta kanaherkut on kyllä kelvanneet.

Halusin vain jakaa pari random kuvaa (ja yhden biisin!) meidän joulusta, ei mulla oikeasti sen kummempaa asiaa ollut.

Photobucket
Iloinen Misty-tonttu ...

Photobucket
Koirien lahjat.

Photobucket

Photobucket



Saitteko te paljon lahjoja, ostitteko koirillenne jotain? :)

23.12.2011

Joulutoivotus

Photobucket

Tämän kuvan myötä toivotetaan koirien kanssa oikein hauskaa joulua kaikille! :)

21.12.2011

Me tahdotaan vain leikkiä, se on meidän duuni.

Tänään mulla alkoi joululoma, ja olin kotona jo kymmenen aikaan. Päätin odotella aurinkoa puoleenpäivään asti, ennenkuin lähdin koirien kanssa lenkille. Onneksi odotin, koska saatiin nauttia pitkästä aikaa valoisalla ulkoilusta, eikä ollut edes harmaa taivas! ..ja kameran suljin lauloi :D Lunta on melko vähän, mutta onnistuttiin me sitäkin löytämään vähän isompi kasa!

Pitkästä aikaa siis parempia ulkoilukuvia. Max sai juosta tänään vapaana ekaa kertaa noin kolmeen viikkon. Voi sitä riemun määrä, toinen oli niiiin onnellinen <3 Ja parasta on ettei se ole ontunut ollenkaan.

Photobucket
Tämän parempaa poseerausta Maxilta ei irronnut. :P

Photobucket
Moona patsastelee.

Photobucket
Tytöt

Photobucket
.. ja Mistyä kiinnosti

Photobucket
"Hei hei mutsi, mä en oo syöny mun lääkkeitä.." Joku taitaa rakastaa lunta :D

18.12.2011

Maxin fysioterapiakäynti

Photobucket

Max kävi lauantaina siellä fysioterapiassa jalkansa takia, josta kerroinkin pari postausta sitten. Siellä fysioterapeutti huomasi tuon aristavan varpaitaan, ei niinkään olkavartta tai lihaksia. Ilmeisesti varvas on murtunut joskus/lähiaikoina (ontuihan tuo jo viimesyksynäkin). Ainakin selvisi, mikä siellä tassussa vaivaa, yllättävän kauan asia kestikin selvittää.

Miksi aina pitää epäillä sitä pahinta mahdollista? Mekin ihan ensimmäisenä kuvautettiin koira nivelrikkoa epäillen. Onneksi se ei sitä kuitenkaan ollut, varpaan voi korjata. Tuli helpottunut olo, kun asiaan tuli selvyys. :)

Varpaan lisäksi Maxin takapää oli näin pohjalaisittain "ihan tammessa" eli to-del-la jumissa. Pitää käyttää fyssarilla/hierojalla lähiaikoina uudestaan, että sekin saadaan kuntoon.

14.12.2011

Jotain kivaa lukijoille..

Photobucket

Me ollaan saatu tässä vuoden aikana paljon seuraajia, ja nyt kun lukijoita on yli 50 ajattelin että olisi kiva järjestää pieni arvonta - varsinkin näin joulun alla!

Vaikka blogin tarkoitus on lähinnä pitää päiväkirjaa itselle siitä, mitä on milloinkin tullut tehtyä, miten treenit on menneet, mikä fiilis jäi ja mitä pitäisi vielä hioa, on tosi kiva huomata että muutkin lukevat tätä! Arvontaan voit siis osallistua jättämällä tämän postauksen kommenttiboksiin blogin hyvät sekä huonot puolet. Kaikkien kommentin jättäneiden kesken arvon yllätyspalkinnon. Vastausaikaa on ensi tiistaihin, 20.12 klo 00:00 asti!

JÄTTÄKÄÄ myös sähköpostiosoitteenne että minun on helpompi saada voittaja kiinni!

13.12.2011

13 on epäonnen numero

Sunnuntaina oli Seinäjoella agilitykisat, josta käytiin hakemassa kaksi Hylkyä. Taas! Tästä ei onneksi huonommaksi voi mennä, eihän?

Rataantutustuminen oli aikataulussa ilmoitettu 11:50 ja olin paikalla yhdeltätoista. Tykkään kisapaikalla rauhoittua ihan kunnolla, eikä se puolituntia riitä mulle. Ilmoittauduin, kävin pystyttämässä häkin ja lähdin koiran kanssa ulos. Käppäiltiin joku 10min siinä, ja ajattelin ettei vielä ole kiire lämmitellä kun kello ei ollut mitään. No, palattiin sisälle ja siellä oli rataantutustuminen jo täydessä vauhdissa. Hirveä paniikki iski, koira äkkiä häkkiin ja juoksujalkaa radalle. Ja kello tosiaan oli vasta 11:15.. Aikaa rataantutustumiseen annettiin kuitenkin 15 minuuttia koska oltiin niin paljon edellä aikataulusta, joten ehdinkin ihan hyvin.

C-Rata oli ihan kiva, simppelin näköinen. Meidän lähtönumero oli 13, ja vuoro oli aika pian. En ehtinyt katsoa muiden suorituksia vaan se aika meni lämppäämiseen ja koiran motivoimiseen ennen rataa. Radan jälkeen kuulin että Nita oli loikannut keinun ylösmenolla kontaktin yli (itse en huomannut), mutta eipä tuolla väliä kun mä itse tunaroin ja ohjasin koiran täysin väärälle esteelle. Oikeasti, en ole koskaan aikaisemmin unohtanut rataa, nyt mä ihan pokkana suoritin A-estettä kunnes alastulolla katsahdin ympärilleni ja totesin että nyt tais tulla väärä este.. :D Taisin tutustumisessa stressata liikaa että tuo ampuu 14 hypyn sijaan tuonne aalle..

Photobucket

B-rata oli sitten hyppyrata, ja ajattelin että nyt ei kyllä oteta hylkyä. Mä luulinkin radan jälkeen että sieltä tuli 10 tai 15, mutta se olikin Hylky joka tuli liian monesta kiellosta. En tajua miksi Nita nyt yhtäkkiä keksi taas ettei putkeen voi mennä.. äh! Mutta muuten kiva, iloinen rata. Ärsytti vaan kun tuossa oli tosiaan tollasia nopeita vauhtisuoria ja sitten yhtäkkiä joku kamala käännös. Esim. tuo 16-17 oli ihan mahdoton nopean koiran kanssa, suurin osa ainakin makseista juoksi kauniisti putken ohi. Ehkä siihen ois pitänyt keksiä joku parempi ohjausjuttu, mutta tuolta putkelta se hylky meille sitten tuli. Vitosputkella se kielsi vain kerran.

Photobucket

Tässä vielä pari Taija Linnan (www.setterit.com) ottamaa kuvaa :)

Photobucket

Photobucket

PS. Mä niiiin tarvin videokameran! Viimeksi oli ihana kun Susanna kuvasi mulle meidän radat. Jos lukijoista löytyy (video)kameraihmisiä, mä otan mielelläni suosituksia hyvällä hinta-laatusuhteella varustetuista videokameroista vastaan. Mä en vaadi kameralta paljoa =D

7.12.2011

Sä oot toisesta maailmasta, jostain paljon kauniimmasta

Aina joku kehtaa sanoa "Piristyisit, sehän on vain koira" tai "Tuo on aika paljon rahaa vain koiraan." Näin sanovat eivät ymmärrä kuljettua matkaa, kulutettua aikaa, eivätkä kuluja, jotka liittyvät "vain koiraan".

Jotkut hienoimmista hetkistäni liittyvät "vain koiraan". Monia tunteja on kulunut ja toisinaan ainoa kumppanini on ollut "vain koira", mutta kertaakaan en tuntenut itseäni sen takia vähäisemmäksi.

Jotkin surullisimmista hetkistäni ovat johtuneet "vain koirasta," ja noina pimeyden päivinä, "vain koiran" lempeä kosketus antoi minulle lohtua ja syyn voittaa tuo päivä.

Jos sinäkin ajattelet, että sehän on "vain koira," ymmärrät varmasti myös sanonnat kuten "vain ystävä", "vain auringonnousu" tai "vain lupaus".

"Vain koira" tuo elämääni sen aidoimman ystävyyden, luottamuksen ja puhtaan, pidättelemättömän riemun.

"Vain koira" tuo esiin myötäelämisen ja kärsivällisyyden, jotka tekevät minusta paremman ihmisen.

"Vain koiran" vuoksi nousen aikaisin aamulla, teen pitkiä lenkkejä ja katson odotuksella tulevaisuuteen. Joten minulle ja kaltaisilleni "vain koiran" omistaville ihmisille, se ei ole "vain koira" vaan tulevaisuuden toiveiden ja unelmien ruumiillistuma, menneisyyden rakkaimmat muistot ja puhdas riemu tässä hetkessä, juuri nyt.

"Vain koira" tuo minusta esiin sen mikä on hyvää ja ohjaa ajatukseni pois itsestäni ja päivän huolista.

Seuraavan kerran kun kuulet sanonnan "vain koira", hymyile - koska he "eivät vain ymmärrä"

Photobucket

5.12.2011

Karhunpoika sairastaa....

Maxin etutassu alkoi kipuilla pitkästä aikaa muutama viikko sitten. Alkusyksystä se ontui vähän, mutta lepo auttoi. Sama viimevuonna. Nyt kuitenkaan se ei päässyt jahtipäivän jälkeen edes kävelemään ja se jouduttiin kantamaan ulos tarpeilleen. Se vain makasi ja uikutti hiljaa, koska siihen sattui.

Maxin jalka kuvattiin viimevuonna tuon ontumisen takia, epäiltiin nivelrikkoa. Kuvista ei kuitenkaan ilmennyt mitään, ja ontuminen tosiaan lakkasi levolla ja kipulääkkeillä. Nyt kuitenkin ongelma tuli paljon pahempana, ja
mä ehdotin että ehkä fysioterapiasta olisi apua, jos vika kerran ei ole luustossa. Isän tuttu on eläinten fysioterapeutti ja suositteli samaa, epäillen että jokin jänne tai lihas on paukahtanut paikoiltaan ja siksi kipuilee. Aika saatiin parin viikon päähän, ja sitä ennen Maxille määrättiin kahden viikon Rimadyl-kuuri mahdollisten tulehdusten poistamiseksi, ja ehdoton vuodelepo.

Mä olen puuhaillut viimeviikon opinnäytetyön parissa, ja Max on ollut ahkerana remonttiapulaisena. Misty vaan tahtois tunkea pään liisteriin ja syödä tapettia..

Photobucket

3.12.2011

Uusi ulkoasu!

Joulukuun kunniaksi tuunailin vähän ulkoasua, vaikkei täällä vielä lumesta ole tietoakaan. Aika simppeli ja väritön se nyt on, mutta en pidä punaisesta tai sinisestä yhtään. Ja vihreää oli edellisessä ulkoasussa.. :D

Väsäilin myös tälläsen lahjatoivelistan, jos vaikka Joulupukki lukis meidän blogia...

Photobucket
(Kuvat PetenKoiratarvike & CanisTempus)

Mun on ihan pakko saada tollanen treenikalenteri ensvuodeksi! Ja uusi nylonhäkki kelpais myös, sillä yksi fiksu koira, tunnetaan myös nimellä Misty, tuli vanhasta läpi. Onneksi Nita ei tajua tulla samaa reittiä ulos, vaan jää aina tyytyväisenä häkkin kököttämään. Metallihäkki on vaan niin hiton painava etten jaksa raahata sitä kisoihin ym. Nahkahihnatkin tahdottais koska nyt neitosten hihnat on eriparia! ja Mistyn hihna melkein poikki..