31.1.2012

hrr.

Ulkona on ollut ihan jäätävän kylmä, kun elohopea on laskenut reilusti pakkasen puolelle. Onneksi koirat on sen verran vilukissoja, etteivät ne ulkona viihdy. Nopeasti vaan ovenraosta ulos, ja ennenkuin ehdit kutsua takaisin on koirat jo tulleet takaisin sisätiloihin. Loppuviikosta kärsin itse kuumeesta, joten Mistyn ja Nitan kanssa lähinnä nukuttiin ja makoiltiin sohvalla. Noista kahdesta on tullut ihan älyttömän hellyydenkipeitä, kumpikin koittaa tunkea yhtä aikaa mun syliin tai kainaloon, jos siihen on tilaisuus. Ja jotenkin mun "koirat ei saa mennä sohvalle" -sääntö on vähän lipsunut. Muttakun on niin kiva ottaa kaksi lämmintä koiraa kainaloon...

Sunnuntaina kuitenkin mittari näytti jotain -8 ja lähdettiin tekojärven jäälle koirien kanssa. Mä ajoin koirat autolla sinne, isä tuli moottorikelkalla perässä. Eipä nuo hölmöläiset oikein tajunneet koko kelkkaa, riehuivat vain keskenään, ottivat painimatsia ja säntäilivät edestakaisin. Mä tietenkin ulkoilutin samalla kameraa ja suljin lauloi! Tosin epäonnistuin oikeastaan kaikissa kahdessasadassa kuvassa jotka muistikortille tallentui. Enkä uskalla syyttää kalustoa, vaikka haikailenkin uuden rugon perään...

Photobucket
"Onks pakko lähtee ulos jos ei taho?"

Photobucket
N&M

Photobucket
Lauma 2012! Pitää vähä treenata taas tuota ryhmäposeerausta.

Photobucket
Misty patsastelee

15.1.2012

Hierojalla

Eilen Max ja Nita pääsivät hierojan käsittelyyn. Ja voi jestas sitä levottomuuden määrää :D Nita oliviimeksi tosi rauhallinen ja rento mutta ilmeisesti Maxilla oli huono vaikutus neitiin. Ensin Nita rentoutui ja oli ihan kiltisti hierottavana. Mä sitten pitelin Maxia ja koitettiin saada se rentoutumaan huonoin tuloksin. Huoneeseen asteli joku outo ihminen, ja siitä alkoikin ensimmäinen show. Max oli todella stressaantunut ja alkoi haukkua, Nita tietenkin lähti mukaan. Sen jälkeen neiti alkoi uikuttaa levottomasti ja pyrki koko ajan mun luo. Seuraavaksi huoneeseen löntysteli asteli älyttömän lihava labradorinnoutaja, joka koitti tehdä iloisesti tuttavuutta koiriin, jotka haukkuivat sille niskakarvat pörrössä.

No, koiran omistaja kävi sen sieltä hakemassa pois ja Maxi siirrettiin pöydältä lattialle kun se oli niin levoton. Mä siirryin pitelemään Nitaa ja neiti rauhoittui mukavasti kun rapsuttelin sitä samalla kun hieroja hieroi. Max antoi periksi ja heitti maahan kyljelleen. Huh. Kunnon hierontaa herra ei kuitenkaan saanut, sillä aikaa oli enää niin vähän jäljellä. Nita toivottavasti sai jotain tuosta irti, ja jos vaikka agility sujuisi taas vähän vauhdikkaammin. Pitää kyllä jatkossa saada se hieroja tänne kotiin, kun ei tuollaisesta tule mitään...

Tässä pari kuvaa eiliseltä lenkiltä, yritin epätoivoisesti väsyttää nuo kaksi ennen hierojaa mutta eihän niiltä koskaan virta lopu. Lopussa myös video uusimmasta tempusta, pään ravistelusta. Pitäs vielä häivyttää vielä nuo targetit, että näyttäis kivemmalta :)

Photobucket

Photobucket

12.1.2012

Melkein julkkis


Kanakoirakerhon Ekipage nimisessä lehdessä oli juttu Nitasta sillä se hyväksyttiin jalostusrekisteriin. On se vaan hieno koira ;)

ps. pahoittelut laadusta, en omista skanneria..

8.1.2012

Agilitykoulutuspäivä

Osallistuttiin tänään PAWSin järjestämään agilitykoulutuspäivään. Meillä oli kouluttajana Riitta Laitinen ja tykkäsin hänen tyylistään paljon. Rata oli melkoista kikkailua ja säätämistä. Ja oltiin vielä Nitan kanssa ainut ykkösissä kisaava koirakko.. Neiti oli aluksi todella innokas ja teki töitä hyvin. Se kuitenkin väsähti toistoista ja otettiin sitten sellasta suoraa kivaa vauhtipätkää että jäi hyvä mieli molemmille. Riitta itse omistaa unkarinvizloja, joten oli kiva saada seisojaihmiseltä neuvoja.

Photobucket

Rata näytti aikalailla tuolta (hyvät mittasuhteet ja sillee :D). Lähdössä ongelmia tuotti rengas. Nita ei ole ikinä ennen hypännyt rekaan sivusta, joten sitä piti muistuttaa pari kertaa oikeasta suoritustavasta. Idea oli myös seisoa mahdollisimman lähellä A-estettä, ja sain kuin sainkin ihan aan vierestä ohjattua tuon hypylle ja renkaalle! Siitä sitten jatkui kepeille, joissa ei ollut mitään ongelmaa. JES! Seuraava ongelma olikin saada koira 9-hypyltä tuonne putkeen, kun neiti ois tahtonu mielummin suorittaa tyrkyllä olevan kontaktiesteen. Sain sen kuitenkin parin yrityksen jälkeen kauniisti putkeen tekemällä hypyn jälkeen valssin ja vasta vähän ennen putkea persjätön.

11-14 oli melkoista kieputusta, mutta selvittiin siitä mun mielestä ihan ok. Ainut 13-14 pyöritys ei sujunut multa. Miten se näyttääkin niin helpolta? Tässä vaiheessa parin toiston jälkeen koiralta loppu kiinnostus mun töppäilyn takia, joten otettiin tuo melko suora loppupätkä ja sen jälkeen tehtiin ilotteluvauhtipätkiä suorittamalla esteitä randomisti, täysillä vaan eteenpäin.

Saatiinkin vähän vinkkejä motivointiin, ja aion seuraavaksi kokeilla vähän erilaisia palkkauksia joilla saisin tuon kierrokset nousemaan radalle. Hirveä treenikärpänen purasi mua tänään, harmi vaan ettei ole mitään hallia jossa voisi itsenäisesti käydä treenaamassa. Ensikuussa onneksi alkaa taas tuolla PAWSin hallissa säännölliset treenit.. :)

2.1.2012

Uusi vuosi, uudet tavoitteet

Photobucket

Edellisessä postauksessa puitiin vähän noita viimevuoden tavoitteita, ja listataampas tällekkin vuodelle niitä..

Nita
- Parit näyttelyt, joista tietenkin tahdotaan kivoja tuloksia!
- Agilityssä lisää kisakokemusta ja ykkösistä LUVA-noll(i)a. Ja ne kontaktit hiotaan kuntoon, ihan varppina!
- Jos tänä vuonna päästäisiin osallistumaan myös niihin kenttäkokeisiin, ensin pitää saada vaan lintutilanteissa nosto kuntoon.


Moona
- Onnistunut astutus, terveitä setterivauvoja :)
- Jos pentuja ei tulekaan, mä aion viedä neidin ainakin pariin näyttelyyn.

Max
- Tassut kuntoon, tänä vuonna vältetään sitä ontumista
- Herra taitaa jatkaa niitä metsästyskoiran hommia, koekäyntejä ei viimesyksynä juurikaan tullut.


Misty
Viettää vieläkin niitä eläkepäiviä ja pysyä terveenä sekä hyväkuntoisena

Mä en harrasta uudenvuoden lupauksia, mutta päätin että tänä vuonna  aion ottaa enemmän kuvia! Musta tuntuu että viimevuoden kuvakansiot ammottaa tyhjyyttään.. :D