29.2.2012

Häikäisee

Jee, talviloma! Ollaan koirien kanssa lenkkeilty ja Nita on päässyt näkemään myös muita koiria, kun käväistiin sunnuntaina Kurikassa moikkaamassa villakoiria Lyytiä, Herttaa ja Kerttua..

Maanantaina mä lähdin koirien kanssa tuonne yhdelle tekojärvelle. Pientä hiekkatietä ei tietenkään oltu aurattu, ja lunta oli ehinyt kerääntyä parikymmentä senttiä.. Tiellä meni kuitenkin urat, ja uhkarohkeana, varsin kokeneena kuskina, päätin uskaltautua kokeilemaan miten käy. Ihan hyvin se meni siihen asti, kun olisi pitänyt päästä pois. Kaikki kääntymispaikat olivat ihan lumen peitossa mutta jotenkin mä kuitenkin sain auton käännettyä, epätoivoisen kaivamisen ja edes takaisin ajamisen jälkeen. :D Jotain hyötyä meidän koiramiiteistä, kun on jo tottunut työntämään autoja ties mistä...

Pitkästä aikaa jaan teille vähän enemmän kuvia, vaihtelua noille treenipostauksille :P

Photobucket
Misty

Photobucket
Max

Photobucket
Moona

Photobucket
Misty

Photobucket
Lyyti

Photobucket
Kerttu, Lyyti ja Hertta (+Nita :D)

21.2.2012

love and marriage...

Kuva (c) Jari Vettenniemi

Eilen koitti päivä kun Moona ja Luka vihdoin tapasivat. Astutus onnistui, ja huomenna Moona lähtee taas Poriin Lukan luo käymään. Pitäkää peukkuja, että meille syntyy keväällä Sänkipellon P-pentue!

19.2.2012

Tiukkoja kurveja ja lentäviä rimoja.

Tänään käytiin pitkästä aikaa epävirallisissa kisoissa. Oli oikein mukava päivä, ensin osallistuttiin kilpailevien rataan ja vielä lopuksi pidettiin hauskaa Knock out -radalla, jonka ideana oli että kaksi koiraa suorittaa identtisiä ratoja samaan aikaan, ja nopeampi pääsee aina toiselle kierrokselle.



Photobucket

Kilpailevien rata oli ihan hauska, loppu tosin oli sellainenkin solmu, enkä mä keksinyt miten siitä selviäisi nopeasti. Kolmella ekalla esteellä katosin miten loivia kaarroksia monet koirat tekivät ohjaajan yrittäessä pyörittää koiraa. Mä päätin kokeilla kakkosesteen taakse menemistä, ja siitä sitten heittää koiran kolmoselle. Ajatuksena ihan hyvä, käytännössäkin se toimi ihan semihyvin. Mä kuitenkin olin turhan hidas ja jäin koiran eteen, Nita jarrutti kesken ponnistuksen ja rima putosi.

Siitä jatkettiin sujuvasti kepeille, hypyn jälkeen persjättö. Se toimi hyvin, valssin kanssa olisi ottanut varmasti ihan hirveän loivan käännöksen. Kepit meni hyvin, ei jättänyt mitään väliin! Aan kontakti menettelee, mä itse hätäilin. Mustaan putkeen se ei taaskaan suostunut menemään, mutta mä yritinkin ohjata liian kaukaa ja kielto siitä tuli.

Keinun jälkeen valssi hypylle, juoksin itse hypyn ohi ja nopea persjättö että sain koiran käännettyä seuraavalle hypylle ja siitä putkeen. Tuo kohta onnistui hyvin! Mä pelkäsin etten osaa ajoittaa mutta se meni niinkuin ajattelinkin. :) Koira oli vauhdikas ja energinen, jee!

Tässä vielä Knock out kisan rata, josta mulla ei videota ole. Ekalla kierroksella voitettiin snautseriuros, toisella kierroksella hävittiin parilla sekunnilla nopealle koikkerille. :D

Photobucket

17.2.2012

tyttö sinä olet tähti.

Tänään tuli vihdoin Hööksiltä tilaamani jutut! Tilaus sisälsi tähtikuvioidun fleecemanttelin ja köysipallon. Pallosta tuli heti uusi lemppari, eikä neiti olisi millään malttanut siitä luopua. En kuitenkaan antanut sen sillä kauaa leikkiä, että säilyisi mielenkiinto. Pidän tuon treenileluna, koska olen huomannut että lelut jotka ovat koko ajan tarjolla, eivät treeneissä kiinnosta. Tähtimantteli oli ihan hyvän kokoinen, ehkä vähän liian iso. Parempi kuitenkin niin, tuo ainakin näyttää suojaavan tosi hyvin!

Maanantaina mä väkersin myös sellaisen kuivaus-/viilennysmanttelin vanhasta pyyhkeestä. Siitä tuli kuitenkin jostain syystä ihan älyttömän suurikokoinen ja se vaan valuu Nitan päältä. Maxille se on ihan ookoo. Eilen päätin kuitenkin pestä Nitan, ja pääsi uusi "kylpytakki" käyttöön. Piti vähän hakauneuloilla kiinnittää sitä kaula-aukkoa pienemmäksi että pysyi päällä. :D Loppuun laitoin vielä parit kuvat viimeviikonloppuiselta lenkiltä.

Photobucket
Tähtimantteli!

Photobucket
Moona

Photobucket
Nita tarkkailee 

Photobucket
hessu hopo...

Photobucket
Vanha ja viisas!

14.2.2012

13.2.2012

Tyhmä maanantai

Tämä päivä ei alkanut mitenkään lupaavasti. Aamulla oli mun viimeisen matikankurssin koe joka meni ihan pieleen. Seuraavaksi meidän piti lähteä kaverin kanssa tekemään asiakastyötä, mutta kaveri peruutti parkkipaikalla toisen auton kylkeen ja koko aamupäivä menikin sitä selvittäessä. Hetki sitten tultiin treeneistä, ja olin jo aika varma mennessä että nyt ei kyllä suju. Maanantait vastustaa joskus ihan älyttömästi!

Photobucket

Tuollainen pätkä tällä kertaa. Alku meni ihan hyvin, ja Aalta seiskahypylle vienti sujui yllättävän hyvin! Siitä kepeille persjätöllä. Tänään ei kepit onnistuneet sitten yhtään, aina se harppasi tokavikan välin, tosin vika oli ilmeisesti minussa kun en osannut päättää menenkö lujempaa vai odottelenko koiraa. Tein molempia ja rytmi meni ihan sekaisin koiraparalla.

Sitten Nita kyllästyi, eikä suostunut tekemään taas mitään. Se jäi vain Aan kontaktille istumaan ja tuijotti mua, otettiin vaan putki ja lähdettiin pois radalta. Käytin nopeasti ulkona, annoin vettä ja jätin kiinni kauemmaksi, seurasin itse muiden suorituksia. Hain tuon vasta kun oli taas meidän vuoro, ja sillä oli taas enemmän motivaatiota. Otettiin vain Aalta kepeille ihan hyvällä vauhdilla! Tajusin muuten vasta nyt että me ei päästy rataa loppuun asti kokeilemaan ollenkaan, mutta eipä tuon kanssa oikein yhteistyö sujunut.

Josko sunnuntaina epiksissä olisi neitosella taas kiinnostusta. Musta tuntuu että se turhautuu mun töppäilyyn. Fyysisesti se ei väsy, mutta henkinen puoli sillä jotenkin aina väsähtää, varsinkin jos pitää ottaa muutamaan otteeseen sama kohta, äh.

11.2.2012

Prinsessakohtelua, kiitos.

Tänään Suupohjan koirakerho oli vuokrannut PAWSin hallin sekä ohjaajan kahdeksi tunniksi (Olen molempien seurojen jäsen) ja oltiin siellä Nitan kanssa treenaamassa. Rata oli mukava, siinä oli haastetta mutta ei liikaa.

Ensiksi oli tarkoitus ottaa rata n. 15min pätkissä, me tosin tehtiin se alusta loppuun. Muutamaa kohtaa piti ottaa uusiksi mutta muuten meni hienosti. Seuraavalla kerralla tehtiin sitten kisanomainen rata, ja se meni ihan penkin alle. Nitalla meni taas päälle se "hei mä en jaksa enää pliis tehdään jotain muuta? ai ei vai, no hyppää ite" -vaihde. Kovasti yritin tsempata mutta se vain laamaili, tuijotti mua ja heilutti hätää. Pallosta se kuumeni vähän, mutta otin sitten jotain vauhtijuttuja ja lopetettiin. Saatiin kuitenkin ennen sitä vedettyä rata kerran läpi, mutta se oli jo niin innotonta ja vauhditonta että huoh. Mietin kauan aikaa laitanko videon vai en. :D

Rata näytti tältä:
Photobucket

Meidän suurin ongelma oli 15-18, miten saada kontaktihullu koira putkeen, varsinkin kun sillä on suora näkymä aalle? No, onnistuttiin kuitenkin ihan hyvin parin toiston jälkeen. Videolla se ei kyllä näytä siltä, mut osattiin oikeesti! Keppeihin mun pitää kuulemma lisätä vauhtia, mutta oon nössö enkä uskalla, mitä jos se varastaa jonkun välin? Koira kuulemma vaan odottaa että minä juoksisin nopeammin.. Pussi jostain syystä jännitti, mutta eipä tuo varmaan vielä ikinä ole mustaa pussia mennyt. Ekan kerran epäröinnin jälkeen se kuitenkin suoritti esteen normaalisti.



Ei ne ehkä ihan niin huonot treenit olleetkaan, kun nyt ajattelen. Mutta harmittaa vaan kun tuo aina välillä turhautuu eikä halua tehdä mitään..

6.2.2012

sometimes, i get a good feeling!

Tänään alkoi meidän ohjatut treenit, jotka kestävät kahdeksan viikkoa (treenit kerran viikossa). Meillä onkin ollut tässä pieni "tauko" sillä ainoastaan tammikuulla osallistuttiin koulutuspäivään ja viimeviikonloppuna kävin hallilla treenaamassa kontakteja ja keppejä. Tuota ennen kisattiin joskus joulukuulla ja ohjatut treenit loppui marraskuussa..

Taukoilu oli tehnyt hyvää. Tuo vinkui ja haukkui jo autossa, kun tajusi että tultiin hallille. Lämmittelyssä se veti ilospurtteja ja syöksyi uppohankeen, pieni oli niin täpinöissään. Radalla se oli ihan älyttömän eloisa, vauhdikas ja jopa vähän haastoi mua! jos tein virheen, en pysähtynyt vaan jatkoin matkaa. Nita nautti treeneistä, ja niin nautin kyllä minäkin! Oli niin ihana pitkästä aikaa ohjata eloisaa otusta, ja saatiin kouluttajaltakin positiivistä kommenttia, meidän menoa oli kuulemma kiva katsoa. :)

Rata näytti tuolta (kuva alempana). Sopivasti haasteita ja vauhtipätkäkin! Alku meni ihan ok, tosin ensin yritin toisen hypyn jälkeen juosta vähän turhan lujaa, ja koira hukkui. Piti siinä vähän himmailla. Putki taas oli sitten niin vauhdikas että piti ihan tosissaan juosta että sain sen ohjattua neloshypyn kiertoon. Kontaktit oli jostain syystä paljon varmemman tuntuisia ja nopeita. Jotain tuon koiran pään sisällä on tauon aikana varmasti tapahtunut! :D

Kepeille vienti oli hieman haasteellinen, mutta persjätön kanssa se onnistui hyvin. Yritin tosin kaiken aikaa antaa Nitalle liikaa tilaa ja käytiin turhan lähellä puomia. Kepit oli vauhdikkaat eikä yrittänyt ryöstää. Lopussa sitten hiottiin vähän tuota A-hyppy-hyppy-putki-hyppy kohtaa, lähinnä esteet 16 ja 17 oli hieman hankala ajoittaa, 16-hypyn jälkeen spurtti, persjättö ja koira hypylle. Sai ohjaajakin juosta kun koira oli niin nopea, mutta ei voi valittaa.

Photobucket