28.5.2013

Hyi hyttysiä

Pennut olleet ulkona tosi paljon. Iltaisin ne pitää kuitenkin tuoda melko aikaisin sisälle, sillä ulkona on niin paljon hyttysiä auringon laskettua. Voitte kuvitella minkälainen meininki täällä on, kun yhdeksän englanninsetteripentua purkaa energioitaan.. Ötököistä huolimatta ollaan kuitenkin nautittu kesästä ja ihanista ilmoista ulkona :)

Oma aika on kulunut pentujen kanssa hengailun lisäksi pääsykokeisiin valmistautuessa ja portfoliota kasatessa. Olenkin kuullut, että moni on kuumeisesti odotellut pentupäivityksiä! Tosi ihanaa että päivityksiä odotetaan, harmi vaan että olen lähinnä päivitellyt tuonne facebookin puolelle kuvia. Tässä kuitenkin taas muutama kuva, ja lisään ne tuttuun tapaan suurempana flickriin! Laitan sinne myös toisinaan kuvia joita en tänne lisää.

Tänään pienet täyttää 6 viikkoa. Hui, ei ne enää montaa päivää ole täällä meitä viihdyttämässä..

 photo nitajarebeccapieni_zps1d7987b4.jpg
Nita leikittää Rosalinaa

 photo rominablogi_zpsebe85fa0.jpg
Romina. Tätä neitiä tulette näkemään vielä paljon tässä blogissa! ;)

 photo ruska2blogi_zpse2611357.jpg
Ruska

 photo rasmusblogi_zps08a19b0e.jpg
Rasmus
Ainiin, nimetkin on nyt päätetty! 

Nartut: 
Sänkipellon Ruska, Riesa, Ramona, Rosalina, Romina 
Urokset: 
Sänkipellon Rocky, Rasmus, Rokka & Rasputin

19.5.2013

Ulkoilua ja nimien pohdintaa

Tänään päivä vierähti kehätoimitsijan hommissa Ylistaron ryhmänäyttelyssä. Palaneet hartiat ja rintakehä kiittää (kaupan hyllyyn) unohtuneesta aurinkorasvasta.. Näyttelyssä oli tietenkin myyntikoju, josta mukaan tarttui meidän pikkuiselle vähän tuliaisia. :D

Koko viikko on ollut erittäin lämmin joten pennut on saaneet olla ulkona todella paljon. Niillä on pihalla tarha jossa saavat päivisin riehua. Helpottaa myös tuota siivousurakkaa, kun pentulaatikossa ne viettävät lähinnä yöt.  Nyt pitää vaan toivoa ettei tule sadepäiviä, sillä mukavampi tuo ulkotarhaus on pennuillekkin sillä pääsevät purkamaan energiaa isommassa tilassa.

 photo ruskeapaumlaumlpieni_zpsc32f1049.jpg
Lemon belton narttu

 photo romeopieni_zps3eaa3623.jpg
Lemon belton uros

 photo triopieni_zpsc98faaac.jpg
Lemon belton trio! Uros & kaksi narttua

 photo tuliaisetpieni_zpse7053af2.jpg
Rominan tuliaiset. Neidin pitää "vähän" kasvaa ennenkuin voi noutaa tuota damia..

 photo 3sukupolveapieni_zpsf07597aa.jpg
kolme sukupolvea. :) Nita, Romina & Misty
 photo ramonapieni_zpsf79bd2a5.jpg
Kutsuttiin tätä aluksi "pikku-Moonaksi", ja nyt se on saanut lempinimen Ramona. Saa nähdä mitä laitetaan virallisiin papereihin!
Sänkipellon Poju kävi tänään ensimmäistä kertaa virallisessa näyttelyssä Närpiössä. Tuomarina oli Raija Tammelin, ja minusta arvostelu oli tosi hyvä vaikka laatuarvostelu olikin H. Arvostelun voi lukea Pojun blogista!

14.5.2013

Rääpäleistä riiviöiksi

Huh, Ruotsin matkasta selvitty! Kotona vastassa oli kaksi onnellista aikuista koiraa jotka ei päästäneet mua silmistään koko iltana. Pentulaatikkoonkin joku oli käynyt vaihtamassa niiden pienien, kömpelöiden marsujen tilalle koiranpentuja muistuttavia riiviöitä :D Kuvat löytyy suurempina täältä

 photo vastaanottokomiteablogi_zps6bd62371.jpg
Vastaanottokomitea..

 photo pureeblogi_zps4d735d68.jpg

 photo lburosblogi_zpsc1adbdb1.jpg

Pennut on päässeet myös riehumaan keittiöön, sillä laatikko alkaa olemaan ahdas niiden leikeille. Moona on myös saanut luvan olla pentujen kanssa keittiössä, voi sitä onnen määrää. Se hoitaa lapsukaisia ja jaksaa olla niiden pureskeltavana pitkään! Nita kun ei juuri pentujen kanssa ole ruokkimisen ja putsaamisen lisäksi, nauttivat myös pennut kun saivat nukahtaa Moonan viereen. :)

 photo riesarusinamoonablogi_zps1490571f.jpg

 photo riesanukkuublogi_zps8ba8ed06.jpg

Tuon neidin olen ristinyt Riesaksi, sillä tuntuu nimittäin virtaa riittävän. Se muistuttaa ihan hirveästi Nitaa pentuna. Äskenkin kävin kurkistamassa, ja pikkuneiti siellä kovasti järsi muiden korvia ja yritti kavereita hereille, olihan sillä nyt ihan mälsää kun muut nukkuu!

 photo maxblogii_zps08511e61.jpg

Max tyytyy katselemaan pentuja nurkan takaa, ja lähtee heti pois jos joku aikoo tulla lähelle.

 photo panta-1_zpsad544e6d.jpg

Nita sai Dimiltä ja perheeltä ihan mielettömän ihanan äitienpäivälahjan sunnuntaina. Kiitos! :)

6.5.2013

Uteliaita katseita

Pennut kehittyy ihan hurjaa vauhtia! ne reagoi ääniin, ja kiipeää mielissään syliin kun menee pentulaatikolle istumaan. Laitan teille joku päivä taas videon, kunhan ehdin. Torstaina lähden Ruotsiin, ja tulen takaisin vasta maanantaina joten yritän lisätä teille paljon ällöttäviä pentukuvia ennen matkaa.

Äänet kiinnostaa ihan hirveästi, etenkin kameran sulkimen rapinaa ihmeteltiin päät kallella. Osa kuitenkin nukkui sikeästi kuin tukki, eikä varmaan edes huomannut mun läsnäoloa :D Pennut yrittää kovasti pureskella niin sormia kuin toisiaankin, vaikkei niillä hampaita vielä ole.

Sunnuntaina leikattiin kaikkien kynnet. Kuvitelkaa millainen määrä pieniä kynsiä noissa on leikattavana! Pentulaatikkoa myös suurennettiin huomattavasti että saatiin myös lehtiä levitettyä laatikkoon. Tarpeet ne tekee kuitenkin ihan tyytyväisenä vielä makuualustalle.

 photo nappisilmaumltblogi_zps7792a32e.jpg

 photo valkoinenpoikablogi_zps109778a3.jpg
"Valkoinen poika" jolle ei ole vielä ilmestynyt merkkejä.

 photo nukkumassablogiin_zpsa186661d.jpg

 photo pureeblogiin_zpsaca78deb.jpg

 photo riesanukkuublogi_zps1280485e.jpg

 photo riesablogii_zps168a6152.jpg

5.5.2013

Kun on kevät, ja kevät kutsuu sua.

Eilen Nita pääsi purkamaan monen viikon pakkautuneet energiat metsään, kun käveltiin ensin metsäautotietä pitkospuille, ja jatkettiin niitä pitkin pikkuiseen rantaan. Aurinko paistoi todella lämpimästi, ja tuli melkein kuuma vaikka metsässä tarvottiinkin! Mukana Nitan lisäksi mulla oli vain Misty. Jotenkin kahden koiran kanssa on mukavampi mennä, neljän kanssa tulee aina pieni stressi.

 photo mistyuipieni_zps18614c83.jpg
Jopa Misty uskalsi kastaa varpaat veteen :O

 photo mistypitkospuillablogii_zps3b103fee.jpg

Koirat nauttivat kun pääsivät veteen kahlailemaan ja jäähdyttelemään. Nita ei olisi millään malttanut istua paikoillaan edes kuvan ottamisen ajan, vaan kuumui ja alkoi haukkua! Sitä se ei ole koskaa ennen tehnyt. Autolle palatessa sain vähän odotella että neiti tuli metsiköstä näkyviin, ja kotipihassakin se vielä nuuhki joka nurkan ja tuli pitkän kierroksen kautta sisälle.

 photo nitapaumlaumlpieni_zps77df97c1.jpg

 photo nitakhalaablogi_zpsff64dcef.jpg

Tänäkin aamuna heräsin siihen kun Nita kiipesi sängylle mun kainaloon, ja halusi laittaa pään samalle tyynylle. Sillä on minusta ihan hyvä suhtautuminen pentuihin, se käy hoitamassa ne ja sitten tekee kaikkea muuta. Moona oli ihan erilainen, ja oli lähes kaiken aikaa pentulaatikossa pentujen kanssa.

 photo sammakkoblogi_zpsa53c6a33.jpg
Löydettiin lenkillä kohmeisen oloinen kaveri joka paistatteli auringossa. :)

 photo sammakko2pieni_zps36f3337d.jpg

Eilen kävi myös hassu juttu, kun isä meni huoneeseen jossa pennut ovat ja löysikin pentulaatikosta Moonan. Moona oli päättänyt salaa hiipiä pentujen luo, ja putsaili siellä tyytyväisenä pikkuisia...

PS. R-Pentueen isä Hangman's Grave Digger "Dimi" sai tänään toisen SERTinsä Kuusamosta. Onnittelut! Dimi on nyt yhtä sertiä vaille valio :)

 photo 168c1c30-fae9-4f40-ba90-e82ea5d2a928_zps5bc1f237.jpg