20.7.2014

Kuvapläjäys

Tässäpä muutama kuva heinäkuulta. Lauman pikkutytöt on kehittyneet huimasti, ja Romppu pääseekin pian ensimmäistä kertaa kehään kun parin viikon päästä suunnataan päänäyttelyyn. Myös tuulin kanssa on tarkoitus suunnata Turun pentunäyttelyyn syksyllä.

Minulla oli viime viikolla hoidossa 14 viikon ikäinen punainen irlanninsetteri Tarmo. Käväistiin sitten maanantai-iltana Jurvassa vanhempieni luona. Tytöt saivat uuden kaverin ja näytti Tarmokin viihtyvän paremmin kuin hyvin! Kyllä nyt näyttäisi olevan aika selvää, minkä rotuisen koiran mä tulevaisuudessa aion hankkia... :)

 photo tuulijuoksee_zps2d4ed828.jpg

 photo tuulinpaumlauml_zps6a8fd2da.jpg
Tuuli


 photo tuuliseisoo_zpsa5e43025.jpg
Tuuli 15vko


 photo romppuseisoo1_zpscef64d5b.jpg
Romppu 15kk, säkä 57cm


 photo tuulilotraa_zps6f026293.jpg
Tuulin vesileikit :D


 photo romppujatuuli_zps7e73d1cb.jpg

 photo tarmojatytoumlt_zps2f62e50f.jpg

 photo tuulitarmopieni_zps45b7d4b5.jpg

10.7.2014

Unohtuneen kysymyspostauksen vastaukset!

Annoin talvella mahdollisuuden kysellä minulta kaikenlaista koiriin liittyvää, mutta niihin vastaaminen jäi kiireisen kevään jalkoihin. Myös Tuuli on jäänyt totaalisesti esittelemättä, joten kuvituksen toimii siis lauman uusin tulokas Ailigaslammen Biegga eli "Tuuli"


 photo tuulipieni_zpsdb22dbc8.jpg

Joten tässäpä vastauksia teidän kysymyksiin! Kiitos vielä kaikille kyselijöille, oli hauskaa vastata näihin. :)


Oletko ikinä pohtinut/haaveillut jostain muusta rodusta?
Olen! Etenkin lapsena rotu vaihtui melko tiuhaan cavalieristä russeliin jne. Agilityharrastukseen hurahdettuani olen haaveillut paimenista, etenkin sileäkarvaisesta colliesta ja shetlanninlammaskoirasta. Punainen irlanninsetteri on kuitenkin sellainen, joka on aina ollut "listalla", ja jollaisen toivottavasti joskus myös omistan!

Onko käyttölinjainen rodussasi se tärkein asia, vai voisitko ottaa myös näyttelypuolen setterin?
Olen kasvanut käyttölinjaisten settereiden keskellä, ja se on omaan silmääni ulkonäöllisesti kauniimpi. Molemmissa linjoissa on tietenkin ääripäänsä. Minusta on myös tärkeää vaalia koiran rodunomaisia käyttötarkoituksia. En silti täysin tuomitse näyttelypuolen settereitä, ja esimerkiksi punaisessa irlanninsetterissä käyttölinjan koirat eivät vastaa sitä, mitä itse ehkä joskus koiralta tahdon. 


Aijotko joskus aloittaa itse kasvattamaan?

Hankala sanoa! Se on mielenkiintoista puuhaa, ja olen päässyt tutustumaan kasvattamiseen läheltä. Oma kasvattaminen olisi varmasti todella pienimuotoista. Ja ainakin ajatuksen tasolla, olisi kiva jatkaa kasvatustyötä, jonka isäni on aloittanut.




 photo tuulisyoumlluuta_zps43e6f592.jpg

Koirarodut top 3 jokaisesta fci ryhmästä perusteluineen (:?

Huh! Tässä oli urakkaa :D

FCI1 lammas- ja karjakoirat - Sileäkarvainen collie, shetlanninlammaskoira, corgi. Kahdesta ensimmäisestä saisi varmasti kivat treenikaverit. Corgi on vaan söpö!

FCI2 Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat - En mitään! (Sori ;)

FCI3 Terrierit - Parsonrusselinterrieri, jackrusselinterrieri ja silkkiterrieri. Russeleista saisi kivat agilitykaverit ja silkistä näyttelykaveri/sylikaveri :)

FCI4 Mäyräkoirat - Ei kiitos.

FCI5 Pystykorvaiset ja alkukantaiset koirat - Suomenlapinkoira, siperianhusky, lunnikoira. Suomenlapinkoiran kanssa olisi varmasti kiva harrastaa, huskyt on upeita ja lunnikoira on mielenkiintoinen :D

FCI6 Ajavat ja jäljestävät koirat - Basset hound, beagle, dalmatiankoira. Bassetit ja beaglet on niin symppiksiä, oon rakastunu etenkin bassetteihin! Dalmikset koska 101 dalmatialaista ja hauska ulkonäkö...

FCI7 Kanakoirat - Englanninsetteri, punainen irlanninsetteri, weimarinseisoja. Kahta ensimmäistä tuskin tarvitsee selittää. Weimarit ovat upeita koiria, vaikken mannermaisista muuten välitä.

FCI8 Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat - Cockerspanieli, amerikancockerspanieli, englanninspringerspanieli. Kivoja harrastuskavereita ja cockerit on tosi kauniita.

FCI9 Seurakoirat ja kääpiökoirat - Keskikokoinen villakoira, ranskanbulldoggi, kiinanharjakoira. Villikset on loistavia harrastuskavereita joiden kanssa olisi myös kiva kiertää näyttelyitä. Ranskikset vaikuttaa tosi hauskoilta otuksilta, vaikka pyrinkin boikotoimaan ylijalostettuja rotuja. Kiinanharjakoiria olen ihaillut aina, mutta suomen olosuhteissa en sellaista raaskisi pitää..
FCI10 vinttikoirat - Afgaaninvinttikoira, saluki, whippet. Afgaanit on mielettömän kauniita ja saluki tulee hyvänä kakkosena. Whippet vaikuttaa myös kivalta rodulta.

 photo romppujatuuli2pieni_zps7336d735.jpg

Mitä harrastusta et ikinä haluisi nykyistesi koiriesi kanssa? Mitä harrastusta taas voisit? (Eri koirilla voi olla eri lajit) 
Ei tule mieleen harrastuksia, joita en missään nimessä voisi harrastaa. Mutta esimerkiksi pk-lajit kuulostaa aika absurdilta, ei yhtään setterimäiseltä harrastukselta. Rally-toko kiinnostaa lajina ihan kamalasti, ja sitä haluaisin ehdottomasti päästä harrastamaan! Voisin kuvitella, että Nita & Romppu tykästyisivät lajiin.

Unelma ammatisi?

Opiskelen kulttuurituotantoa, ja tahdon myös työskennellä alalla. Eli kaikenlaista tapahtumatuotantoon liittyvää!

Miksi juuri setteri? 
Tuttu ja turvallinen! :D Meillä on ollut settereitä syntymästäni asti, ja olen kasvanut kiinni rotuun. Setterit on ihania, lempeitä ja huumorintajuisia eläimiä. Ja niiin kauniita! Rotu on myös melko perusterve, joka on todella tärkeää.

 photo romppujatuulipieni_zps8a2b996d.jpg

Miksi juuri agility?
Tutustuin agilityyn jo Mistyn kanssa ja laji oli mukavan vauhdikas. Moonan kanssa uppouidin lajiin vähän syvemmin, ja lopulta Nitasta tulikin ihan mieletön harrastuskaveri. Laji on vauhdikas ja iloinen joka vaan vei mennessään. Harrastettiin me tokoakin Nitan kanssa, mutta molempien asenne sitä kohtaan oli "blaah, tylsää ja vakavaa" joten siitä ei tullut oikein mitään.

Oletteko koettaneet vetoa? Jos ette niin aiotteko kokeilla?
Ei olla kokeiltu, ja tuskin tullaan kokeilemaan. Laji vaikuttaa hauskalta, mutta ei ihan meidän jutulta.

Mitä mieltä olet koirien sterkkauksesta/kastroinnista alle 2-vuotiaana?
Olen varmaan totaalisen pihalla aiheesta, mutta en näe siinä mitään väärää jos terveydellisistä syistä se on mahdollista. 

Entäs eettinen sekarotuisten/puhdasrotuisten kasvatus?
En ymmärrä sekarotuisten koirien kasvattamista alkuunkaan. Sekarotuisissa koirissa ei ole mitään vikaa, ja tärkeintä on että eläimet saavat kasvaa kunnollisissa oloissa ja pääsevät hyvään kotiin.

 photo romppujatuulipieni_zps59ea9690.jpg

Miksi valitsit juuri koiran? 

Mielipiteeni voisi olla toinen, jos olisinkin kasvanut koirien sijaan kissaluman ympäröimänä. Koirat antavat paljon, niiden kanssa voi touhata runsaasti kaikkea ja niistä on ihan valtavasti seuraa. On oikeasti erittäin hankala kuvailla sitä tunnetta, jonka koiran kanssa touhaamisesta saa. Muut eläimet eivät tunnu niin seurallisilta.

Millainen on mielestäsi hyvä koiranomistaja? 
Sellainen joka huolehtii koiran perustarpeista hyvin (terveys, ruoka, liikunta jne.) ja ymmärtää että koira on laumaeläin joka vaatii huomiota. Harrastuksien ja titteleiden määrä eivät määrittele onko omistaja hyvä tai huono.


Miten ruokit koiraasi/koiriasi? 
Minä en vastaa koirien ruokinnasta, mutta meillä taidetaan syödä tällä hetkellä kolmea eri ruokaa. Max & Moona syövät J&V kevytnappuloita, Nita & Romppu J&V Kana/energianappulaa (metsästyskaudella energiaa, muuten kanaa) ja Tuuli tietenkin penturuokaa. En kuitenkaan muista merkkiä :) Nappuloiden lisäksi suurin osa kupin sisällöstä on (hirven)lihaa ja silloin tällöin ylijäänyttä kotiruokaa. 

Voisitko harkita muita lemmikkejä?

JOO! Mulla on hirveä kanikuume päällä...
 photo tuuliseisoopieni_zps435e95b4.jpg
Kuvassa Tuuli taitaa olla 9vko, nyt neiti on jo vanhempi!

7.7.2014

Uudet tuulet

Moni on varmasti huomannut blogin hiljentyneen huomattavasti kuluneen vuoden aikana. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, etten asu koirien kanssa saman katon alla. Aion kyllä jatkaa blogiin kirjoittelua aina, kun jotain merkittävää tapahtuu. Kuvia tulee räpsittyä koirista paljon harvemmin kuin ennen, niin ei ole hirveästi niitäkään jaettavaksi tänne. Kamera tulee kyllä aina mukaan, kun käyn kotona koiria ja vanhempia moikkaamassa.

Nita ei koskaan sopeutunut kaupunkielämään, ja siitä kirjoitin enemmän täällä. Koirakuume on valtava, mutta onneksi pääsen nauttimaan koirien läsnäolosta melko usein. 

Koska bloggaaminen on kuitenkin kivaa ajanvietettä, olen aloittanut uuden blogin. Se ei liity millään tavalla kuitenkaan koiraharrastuksiin. Jos kuitenkin meikäläisen opiskelijaelämä ja valokuvailu kiinnostaa, voi niitä seurata täällä tai klikkaamalla kuvaa! :)