21.8.2014

Koirat & sisustus

Olen monesti vanhempieni luona käydessäni ajatellut kuvata teille muutamia koiramaisia yksityiskohtia. Se on kuitenkin aina jäänyt joko siihen että a. liikaa epäjärjestystä tai b. kamera ei ole ollut mukana. Tänään jaksoin hieman "stailata" ja järjestellä hyllyjä. Tästä ei siis tule (tylsää) postausta materiaalivalinnoista asuntoon jossa asuu koiria! :D

Vanhempieni luona koiraharrastus näkyy sisustuksessa, ja vuosien aikana on kerääntynyt paljon setteri-aiheisia tauluja ja koriste-esineitä sekä palkintoja. Ihan kaikkia en edes kuvannut, sillä esimerkiksi vintage-tyylisiä setteritauluja on ripoteltu ympäri asuntoa. Joukosta löytyy myös minun kuvistani teetettyjä suurennoksia..

Eteisessä on portaikon alle sijoitettu lipasto (täynnä hihnoja ja pantoja ja koirantakkeja jne.). Ripustettiin siihen nuo canvas-taulut meidän koirista. Vielä pitäisi teettää Tuulista ja Rompusta vastaavat, mutta odotellaan ensin että pikkutytöt kasvavat aikuisiksi.

 photo eteinen_zps2837ee6d.jpg

Toiselle seinälle onkin ripustettu näitä koetuloksista saatuja "todistuksia". Lisäksi eteisessä on muutama taulu ja kehystettynä kennelnimitodistus (miksikä sitä kutsutaankaan!). Kollaasissa näkyy myös vilaus minun huoneestani.

 photo eteinen2_zps9c947bfe.jpg

 photo ylimaumlaumlraumlset_zps4d35389c.jpg

Keittiöön on sijoitettu vanhan takan/leivinuunin päälle muutama setteripurkki sekä ripustettu isän 50-vuotislahjaksi saatu taideteos Maxista.

 photo keittiouml_zps06aef291.jpg

 photo keittiouml2_zps5c9257c2.jpg

Keittiön vitriinistä löytyy vielä yksi taulu sekä muutama koulutusopas.

 photo keittiouml3_zps185e52e4.jpg

Sitten löytyy vielä ns. toinen tv-huone jonne on sijoitettu "arvokkaimpia" palkintoja. Nitan palkinnot olen sijoittanut omaan huoneeseen, ja niitä löytyykin aika järjetön määrä agilityharrastuksen vuoksi.

 photo palkintoja_zps46d2d601.jpg

 photo palkintoja2_zpse5aa01e0.jpg

Löytyykö lukijoista muita rotutuotteiden hamstraajia, ja tykkäättekö sisustaa niillä kotia? Entäs palkinnot? Omassa asunnossani ei koiraharrastus juuri näy. Ainoastaan keittiöstä löytyy englanninsetterijaoksen kalenteri tälle vuodelle sekä makuuhuoneeseen olen kehystänyt pienen kuvan muistoksi Mistystä :)

12.8.2014

Kamala ihana instagram

En tykkää monissa blogeissa vilisevistä instagramkoosteista, siksi että niitä on paljon ja usein. Mulla on kuitenkin kertynyt puhelimeen ihan älytön määrä kuvia meidän koirista, ja niistä hauskimmat jaan yleensä instagramissa.

Kuvat ovat aitoja arjen hetkiä, ja innostuin kokoamaan niistä postausta, kun tyhjensin kuvia puhelimen muistista tietokoneelle.. Tässäpä siis vähän toisenlaisia kuvia näyttelyposeerausten, agility, treeni ja metsästyskuvien rinnalle.

Toisinaan on vaikea kuvitella, milläinen vauhti näistä lähtee maastossa!

 photo kuva6_zpsc3628e88.jpg
Kolme sukupolvea plösöilemässä / Luke ja mukava asento / Näin paljon Nita stressaa junassa / Maailman rakkain Misty.
 photo kuva5_zpsc1fef929.jpg
Nita on maailman aamu-unisin setteri / Mätsärissä /  Hoitokoira Safia / Kodikas näky
 photo kuva4_zps05153db6.jpg
Syyslenkillä / Pantahaaveita... / "Liikaa pakkasta, eihän mennä lenkille" / Valmennuksessa
 photo kuva1_zpsd6ee9c63.jpg
Pitkästä aikaa yhdessä kävelyllä / Pääsin mukaan taidenäyttelyyn jonne päätin ripustaa kuvia Mistyn muistoksi / Näin kivaa Nitalla on kun tulen kotiin / Syötiin Maxin kanssa sipsuja!
 photo kuva2_zps0ae175fe.jpg
Setteripyykkiä / Kesän eka jätski / Tuuli the kukkamyyjäassistentti / Tuuli ottaa rennosti
 photo kuva3_zps4e549624.jpg
Nita tahtoo tulla mukaan Seinäjoelle / Hierojalla / Hoitokoira Tarmo / Seinäjokihoodz

7.8.2014

Kiiminki RN, englantilaisten kanakoirien päänäyttely

Viikonloppu vierähti Oulun suunnalla. Perjantaina lähdettiin puolelta päivin ajelemaan, sillä lauantaina piti aikaisin aamulla näyttelyyn.

Perjantai-ilta vierähti mukavasti Nitan "sulhasen" eli Sänkipellon ärrien isän omistajien luona. Laumassa elelee mös yksi ärrä, Sänkipellon Rasputin. Koirat saivat olla vapaana aidatulla takapihalla, ja etenkin Rompulla & Rassella oli hauskaa. Tuuli yritti myös pysyä isompien perässä, mutta monesti tyytyi vain komentamaan vieressä :D

Dimi muisti Nitan paremmin kuin hyvin, mutta sai rouvalta aika kylmän vastaanoton. Nita ei siedä tunkeilevia uroksia, ellei ole juoksussa.

Olen lykännyt tämän postauksen julkistamista kuvien toivossa, mutta jostain syystä kenelläkään ei tunnu olevan kuvia meidän koirista :D Kuvituksena siis muutakin kuin näyttelykuvia! EDIT! Juuri kun lopetin odottamisen, kilahti sähköpostiin kuvia. JEE!

 photo perhekuva_zps5bc036d3.jpg
Pikku perhe! Isä Dimi, pennut Rasse & Romppu ja emä Nita
 photo siskojaveli_zpse0a80858.jpg
Sisko ja veli
Lauantai olikin sitten pelkkää juoksemista, ainakin allekirjoittaneen osalta :D Lupauduin handlaamaan avoimen luokan komean uroksen, Fjornot's Fluken "Luken". Aamuisen tutustumisen ja pyörittelyn jälkeen alkoi homma luistaa, vaikka kehässä pitikin vähän hötkyillä. Tuomari tykästyi Lukeen heti, ja arvostelu oli lyhyt & ytimekäs. Tuloksena siis lopulta ERI/1 SA PU1 SERT ja ROP.

 photo DSC_0160_zps64223125.jpg
ROP Fjornot's Fluke sekä VSP Huntingwhite Milka. Kuva: Tapani Korhonen
 photo hyvaumljaumltkauml_zps3eaf2ecc.jpg
Oltiin iloisia "Luken" kanssa! Kuva: Julia Kaarela
HUOM, arvostelut ovat aika vapaasti suomennettuja kiitos siitä kavereille.

Narttukehässä olikin vilinää, kun ensiksi debytoitiin Rompun kanssa junnukehässä. Romppu esiintyi tosi hienosti ja tuloksena H! Odotukset eivät olleet tuon korkeammalla, joten tavoite saavutettu. Myös muut tytöt, Ramona sekä Riesa olivat Hyviä. Velipoika Rasputin kiskaisi tuomairlta EH.

Romina: "Feminiininen pää johon toivoisin vahvempaa kuonoa sekä tummempia silmiä. Hyvä kaula ja selkä. Jyrkkä lantio. Tänä päivänä hieman liian ohut turkki. Erittäin hyvä rintakehä ikäisekseen. Toivotumpaa olisi paremmat kulmat edestä. Erinomaiset sivuliikkeet, mutta liikkuu ahtaasti edestä ja takaa" JUN-H

 photo DSC_1037_zps17eff196.jpg
Romppu. Kuva: Tapani Korhonen
Siitä sitten läpsystä vaihto ja Nita hihnan päähän, kun nuortenluokassa oli vaan yksi koira. Nitaa selvästi laiskotti, ja koira oli aika vetelä. Esiintyi kuitenkin ihan ok. Napattiin kuitenkin ERI/4 SA. Koska sijoituttiin omassa luokassa jo noin "alas" ei PN kehästä elätelty mitään toivoa, ja niin me tiputtiin sieltä ensimmäisenä pois. Nartuissa olikin yllättävän kova taso, ja tosi moni sai ansaitun SA.

Nita: "Feminiininen pää jossa toivotumpaa olisi tummemmat silmät. Hyvä kaula. Hieman pehmeä selästä. Hyvät kulmat. Erittäin hyvä kroppa. Hyvä turkki sekä väri. Liikkuu erinomaisella askelpituudella." AVO-ERI/4 SA

 photo DSC_0062_zpsa439adf8.jpg
Nita. Kuva: Tapani Korhonen

Viimeisenä juostiin veteraanikehässä Moonan kanssa. Meitä vastaan kilpaili Moonan emän Mistyn (Kevätriekon Charon) siskon (Kevätriekon Charlot) tytär. Moona oli hienosti ERI/2 ja vielä SA.

Moona: "Feminiininen pää. Kaunis kaula. Hyvä selkä. Hyvä kroppa. Erinomaiset kulmaukset edessä ja takana. Hyvä turkki ja turkin väri. Liikkuu erinomaisella askelpituudella." VET-ERI/2 SA

 photo DSC_0127_zpsfc8bc141.jpg
Moona. Kuva: Tapani Korhonen

Kaiken tämän jälkeen päästiin osallistumaan vielä kasvattajaluokkaan. Koirina siinä Sänkipellon Rasputin EH, Sänkipellon Otto EH, Sänkipellon Nita ERI ja Sänkipellon Moona ERI. Eli äiti-poika & äiti-poika asetelmalla. Ja sehän meni hienosti, sillä tuloksena 1 KP ROP-kasvattaja! Jäätiin odottelemaan vielä isoja kehiä, ja sijoituttiin BIS3 kasvattajaryhmäksi!!!

Sänkipellon: "Neljä rotutyypillistä yksilöä joilla hyvät sukupuolileimat.  Terveet kehot, hienot liikkeet." 1 KP ROP-kasvattaja, BIS3-kasvattajaryhmä

 photo biskasvattaja_zps262c1c06.jpg
KP, ROP-kasvattaja, BIS3-kasvattaja

 photo biskasvattaja2_zps8216106a.jpg
Team Sänkipellon: Nita, Rasse, Moona & Otto. Kuva: Peppi Karppinen