27.12.2014

Mitä tapahtui vuonna 2014

Noniin, eiköhän taas ole aika perinteiselle vuosikatsaukselle.

Tammikuussa aloitettiin agilitytreenit Nitan kanssa LAGUlla. Suunnitelmat sen lajin parissa oli suunniteltu, ja kaikki tuntui sujuvan hienosti. Jostain syystä Nita kuitenkin alkoi oireilemaan eroahdistusta jäädessään yksin asunnolleni ja aiheutti närää naapureissa. Oma koulunkäynti kärsi, kun en viitsinyt jättää koiraa pitkäksi aikaa yksin. Päädyttiin lopulta siihen tulokseen, että Nitan on parempi asua vanhempieni luona maalla lauman kanssa.

 photo ebinsoumlrslaumlraumlpieni_zps38978337.jpg

Huhtikuussa käytiin mätsärissä ja Romppukin pääsi mukaan. Nita oli isojen PUN4.

 photo 222014-5022_zps76ac52d0.jpg

Maaliskuulta ei ole yhtään postausta, joten silloin ei mitään kummempia tainnutkaan tapahtua. Max & Moona täyttivät kuun viimeisinä päivänä 10-vuotta!

Huhtikuussa R-pentue täytti vuoden ja pentueen emä Nita 6v.Nitan kanssa käytiin myös näyttelyssä Erja Nummen arvosteltavana, tuloksena EH2.

 photo susanna17.jpg

Toukokuussa uskalsin jo esitellä uuden laumanjäsenen, Tuulin. Käytiin myös pitkästä aikaa mätsärissä, jossa Nita oli lopulta BIS2 :) Siitä jatkettiin seuraavana viikonloppuna Tuurin näyttelyyn, jossa Joanna Pronin arvosteli Nitan Erinomaiseksi ja Moonan ROP-veteraaniksi

 photo moonaropvetpieni_zps69e94a29.jpg

Kesäkuu ja heinäkuu oli melko toimettomia, ja pirun helteisiä! Sain punaisen irlanninsetterin Tarmon hoitoon sekä kuvailin paljon kotiutunutta Tuulia.

 photo tuulitarmopieni_zps45b7d4b5.jpg

Elokuussa ajettiin kohti Kiiminkiä, jossa ryhmänäyttelyn yhteydessä järjestettiin englantilaisten kanakoirien päänäyttely. Päivä oli tosi kiireinen meikäläisen osalta, sillä handlasin monta koiraa.

Pääsin kehään ihanan Fjornot's Fluken kanssa, joka palkittiin ROP-koiraksi. Omilla ei juuri menestystä tullut, paitsi tietenkin Kennel Sänkipellon BIS3 kasvattajaryhmä oli positiivinen yllätys. Romppu JUN-H, Nita AVO-ERI4 SA & Moona VET-ERI2 SA

 photo DSC_0361_zpsd3144a03.jpg

 photo DSC_0160_zps64223125.jpg

Syyskuussa olikin luvassa paljon käyttökokeita sekä P & R pentueiden tapaaminen. Kasvattien menestys oli hienoa seurattavaa.
13.9. Kanakoirien kenttäkoe, Jurva Sänkipellon Rocky NUO3
17.9 Kanakoirien kenttäkoe, Ilmajoki. Sänkipellon Romina NUO3 ja Sänkipellon Poju AVO3
21.9 Kultamalja & Derby Sänkipellon Rocky kultamalja sija 2, Sänkipellon Poju Derby sija 5.
25.9 Kanakoirien tunturikoe, Utsjoki. Sänkipellon Rasputin NUO2

 photo 10710250_10204908179574583_7679677882325814827_o_zps2ae1207f.jpg

Lokakuussa Max oli heikossa kunnossa, mutta selvittiin säikähdyksellä. Pitkästä aikaa pyörähdettiin kehässä Seinäjoen KR näyttelyssä Charlotte Jacobssonin arvosteltavana. Tuuli 1, KP ja ROP-pentu! Nita AVO-ERI3. Blogille saatiin uusi hieno ulkoasukin, siitä kiitos kuuluu Maijalle.

Kasvattien koemenstystä saatiin juhlistaa tässäkin kuussa:
12.10 Kanakoirien kenttäkoe, Kauhava. Sänkipellon Otto AVO3
18.10, Kanakoirien kenttäkoe, Lapua Sänkipellon Ruska NUO3

 photo tuuliroppentupieni_zpsfa634ddf.jpg

Marraskuussa käytiin mätsärissä ilman sen kummempaa menestystä. Löysin netin kautta itselleni ihanan hoitokoiran Wertin, joka viihdytti meitä monena viikonloppuna.

 photo wertti_lenkinjaumllkeen_pieni_zps7c3e2722.jpg

Joulukuussa julkaisin vanhoja joulukorttikuvia ja pohdin hieman sitä, miksi Nita järsii kylkeään. Vastaus ei kuitenkaan löytynyt vehnästä, vaikka niin aluksi luultiin. Siitä varmaan postausta vielä lisää.

 photo PicMonkeyCollage.jpg

Vuosi oli yllättävän menestyksekäs, vaikka ajattelin aluksi että koirarintamalla on ollut hiljaista. Allekirjoittnut on kärsinyt jäätävästä koirakuumeesta, josta mies on kyllä saanut kuulla "heikkoina hetkinä" jopa päivittäin. Syksyllä raahasin sen katsomaan kaikenlaisia ällöjä koiranpentuja, jonka seurauksena kuumeiltiin yhdessä :D

26.12.2014

Joulu

Koirien joulu alkoi metsässä vapaasti kirmaillen. Itse tosin vetelin siihen aikaan vielä sikeitä, kun vanhemmat hoitivat koirien ulkoilutuksen. Jännittävin osuus oli lahjojen jako, sillä koiruudet olivat niiiiiiiin kiinnostuneita paketeista. Kuvat nappasin ipadillani, kun en jaksanut kantaa kameraa mukana.

Joulu

Lahjoja piti tutkia ihan koko ajan, ja kyllä selvästi hoksasivat, mitkä lahjoista kuului nelijalkaisille :D Nitalle ostin luun lisäksi lelun, joka osoittautui koirien keskuudessa hitiksi. Rompulla ja Tuulilla meinasi tulla jopa vähän erimielisyyttä kyseisestä parin euron lelusta..

Joulu

Kaikki koirat saivat lahjaksi vähän tavallista suuremmat puruluut ja "pikkutytöt" muutaman lelun. Koirien osalta ilta hurahtikin pääasiassa luiden parissa, ja lopulta oli pakko kerätä ne pois kun Tuuli meinasi syödä kaikki :D

Joulu

Ostitteko te koirillenne lahjoja jouluna?

23.12.2014

joulutervehdys

Tänään valoisaan aikaan kuvattiin koiria lumisessa maisemassa. Vanha herra Max ei kauheasti tykännyt ajatuksesta ja meni parin kuvan jälkeen oven taakse istumaan eikä suostunut hievahtamaankaan. Moonaa palelsi ja juniorit olivat asiasta vähän turhankin fiiliksissä. :D

Tämän kuvan myötä toivotan kuitenkin kaikille lukijoille oikein hauskaa joulua sekä menestyksekästä uutta vuotta! :)

 photo kortti1pieni.jpg

Loppukevennykseksi vielä pieni kollaasi "behind the scenes" -kuvista..

 photo PicMonkeyCollage.jpg

18.12.2014

Joulukortteja vuosien varrelta

Siitä lähtien kun kiinnosstuin valokuvauksesta, olen tehny aina ns. virtuaalisen joulukortin jota olen jakanut sosiaalisessa mediassa. Ajattelin nyt tehdä pienen koosteen siitä, mitä kaikkea olen "saanut aikaan". Alkupään kuvat on kyllä melko surkeita, mutta jostain on lähdettävä liikenteeseen :D

En vielä tiedä, mitä tänä vuonna aion tehdä, mutta jonkinlainen inspiraatio jo on! En tosin ole varma milloin pääsen vanhempieni luokse, ja onko aattona ainut valoisa aika kuvata koiria ulkona.

 photo joulukortti_zps93b91422.jpg
2007

 photo joulukorttide_zps4ae46b4b.jpg
2008
 photo 093_zpsfe81243e.jpg
2009
 photo mistyjoulukortti_zpscd3bcaf6.jpg
2010
 photo maxkantaapienennetty_zpsa6d8e5cf.jpg
2011
 photo nitajeejoulu2_zps2f403053.jpg
2012
 photo nitajoulukortti_zpsbe4a81cd.jpg
2013
Semmosta. Noi vuodet on tosiaan niitä, milloin kuva on otettu kuten varmaan tajusittekin :D Oletteko te ahkeria some-korttien "lähettäjiä" ja löytyykä teiltä vanhoja joulukuvia?

Loppuun vielä hilpeyttä aiheuttanut kuva, josta teetimme muistaakseni vuonna 2010 joulukortteja sukulaisille. Koirien ilmeet kertoo kaiken..

 photo koirat_zps3c3b33a7.jpg
"Voisitko akka painua *piip* sen kameras kanssa."

7.12.2014

Nitan kylki

Olen tänne aikaisemmin kertonut Nitan aina silloin tällöin nuolevan kylkensä rikki. Kuvittelin sen johtuvan lihasjumeista, koska useimmiten Nitan lihasjumit sijoittuivat selkään ja hännän lähistölle.

Agilityä ei olla harrastettu yli vuoteen eikä hierojallakaan ilmennyt juuri mitään jumeja. Silti tälläkin hetkellä neidin kylki on ihan syöty. Keksittiin kuitenkin luultavasti ratkaisu asiaan. Hoitokoirani Wertti ei syö vehnätuotteita, sillä se on yleisin allergia westieillä.

 photo haava_zpsde8fbb93.jpg

Mainitsin asiasta ohimennen äidilleni, joka sitten alkoi miettimään Nitan syömisiä. Koirille oli nimittäin annettu parina päivänä pedigreetä (normaalisti syövät siis jahti & vahti energiaa tai kana/riisiä) ja Nita oli alkanut heti ikävästi nuolemaan kylkeään.

Jotenkin tosi helpottava, että saatiin vihdoin jonkinnäköinen ratkaisu asiaan, ainakin toivottavasti! En tiedä miten vehnäallergia yleensä esiintyy, ja onko Nitalla edes kovin paha "allergia". Nyt ainakin vältellään vehnätuotteita, ja katsotaan josko kyljet pysyisi hyvässä kunnossa. Muita ongelmia ei siis ole koskaan ilmennyt, mutta aina välillä jompi kumpi kylki on nuoltu ihan karvattomaksi ja haavoille.

 photo nitaneitivarasert_zpsb3bded2a.jpg

Toivottavasti helpottaa!