27.7.2015

DIY: koiranruuan säilytysastia

Tykkään askarrella ja tuunata kaikenlaista, joten päätin sateisen päivän viettää koiranruuan säilytysastiaa tuunaillen.

 photo jaumllkeen_pieni_zpsfmqs3z1i.jpg
Lopputulos

 photo purkki_pieni_zpshuo3zyrk.jpg
Kuva astiasta ennen
Meillä on siis ollut ruuan säilytyskäytössä vanha viinin/kaljan tekemiseen tarkoitettu tiivis astia. Kovin kaunista katseltavaa se ei ole ollut, joten halusin tehdä sille jotain. Tämä oli tälläinen matalan budjetin tuunaus. En lähtisi tälläistä tekemään, jos voisin kävellä kauppaan ja ostaa uuden hienon tynnyrin.

Ihan ensiksi pesin astian patapata -sienellä, että sain kaiken rasvan ja lian irti. Sitten vain tuota kontaktimuovimaista dc-fixiä pintaan. Mä laitoin valkoista, saa nähdä kauanko se pysyy valkoisena..

 photo tarvikkeet_zpsmpbq1y5s.jpg
Tarvikkeita, patapata, dc-fix ja mattopuukko
Lopuksi vielä taiteilin siihen mustasta dc-fix palasesta tekstin "Dog food", ettei olisi niin tylsä. Apuna käytin photoshopia ja leivinpaperia.

 photo fonttii_zpsmedx3ogp.jpg

Kansihan siinä on edelleen ruman vihreä, mutta en viitsinyt tehdä sille mitään. Se on kuitenkin niin kovassa käytössä, etten viitsinyt kokeilla kauanko tuo muovi pysyy siinä kiinni. Joku kaunis päivä mä vielä kävelen ikeaan ja ostan sieltä 40l knodd -tynnyrin. Siihen kuulemma mahtuu 15kg säkki kokonaan.

23.7.2015

Mikä eroahdistus?

 photo minaumljanita_pieni_zpsiy2yyqts.jpg

Kirjoittelin tänne reipas vuosi sitten Nitan eroahdistuksesta. Koira ei sopeutunut kerrostaloon sitten millään, vaan meni aina ihan paniikkiin yksin ollessaan. Harjoitus ei tuottanut tulosta, eikä naapurit sietäneet yhtään koiran ääniä päiväsaikaan. Nita lähti takaisin vanhempien luokse, omakotitaloon tutun lauman luokse.

Rivitaloon kun muutettiin, päätin että nyt kokeillaan uudestaan. Kyseessä kun on rauhallinen mutta nuorekas rivitaloasuinalue, ja päätyasunto. Mullakin kun on  pitkä kesäloma, eli aikaa harjoittelullekin olisi.

 photo maumljanita2_pieni_zpsqs6tpvsl.jpg

Kaikki on kuitenkin sujunut alusta asti hyvin. Koira on niin rauhallinen yksin ollessaan; nukkuu pedillään, syö luita eikä tunnu ikävöivän yhtään. Siis käyttäytyy täysin päinvastaisesti kuin kerrostalossa.

Alusta asti meillä on ollut DAP -haihdutin seinässä eikä tietenkään olla huomioitu koiraa kotiin tullessa tai kotoa lähtiessä. Ainoastaan sanotaan vain "Nita odottaa". Ja se odottaa! Olen ollut niin ylpeä siitä. Ensimmäisen kerran avasin kuvaamani videopätkän yksinolosta tärisevin käsin, mutta sainkin yllättyä positiivisesti.

 photo nitahiki_pieni_zpsxg6zhi1u.jpg

Koska taustalla on kuitenkin ollut jonkin asteista eroahdistusta, niin varmasti jatkossakin toimitaan tähän malliin. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin, sillä Nitakin tuntuu viihtyvän meillä niin kivasti. Se saa tietysti enemmän huomiota kuin isossa laumassa ja pääsee pitkille lenkille uusiin maastoihin. :) Eikä Nitan tarvitse enää montaakaan viikkoa olla ainoana koirana.

Olen niin iloinen siitä että oon saanut tuon otuksen mun luokse! Nitallakin on jo ikää 7 vuotta, eli oletettavasti yli puolet yhteisestä ajasta on jo kulunut.

17.7.2015

Nita saapui Seinäjoelle

Blogi on hiljentynyt ihan huomaamatta. Kesäkuun lopussa pakkasimme tavarat ja muutimme kivaan rivitalon päätykaksioon. Aluekin on todella mukava, ja monella naapurilla on koira. Nitakin oli mukava ottaa tänne. Lenkkimaastoja lähtee melkein "omasta" pihasta.

 photo kukkaistoumlttouml_pieni_zpskeqxixlr.jpg

Tietysti Nitan muutto ei sujunut ihan ongelmitta. Kokeilimme sille eri ruokaa, ja tuloksena koiralla on ilkeitä rupia ja haavaumia ympäri kehoa. Lisäksi korvatulehdus, johon saatiin kahden viikon lääkekuuri. Myös koiran masu on ollut löysällä ruuan takia, mutta tänään näytti jätökset jo normaalilta. Koiran kakkoja tutkiessa sitä välillä miettii, että mihin on oikein ryhtynyt :D Ruoka palautui siis nopeasti samaan vanhaan, mutta toki vie aikaa ennenkuin kaikki ylimääräinen poistuu kehosta ja iho saadaan kuntoon.

 photo nitaulkoilee_zpsktlhmrb3.jpg

Kiinnipitoaika aiheuttaa energisen koiran omistajalle päänvaivaa. Ainut syy iloita viileämmistä keleistä on vauhdikkaat pyörälenkit. Hihnalenkit kun ei setterissä tunnu, eikä tälle hienohelmalle uiminenkaan maita.

 photo nitanuq_zps2amt2upr.jpg

Blogin hiljaisuus jatkunee varmasti näin kesäaikaan, kun juurikaan tekemistä ei ole. Mutta onneksi tähänkin on tulossa muutoksia. ;-)