24.8.2016

Agilityä Hertan kanssa

Eilen innostuin ajamaan hallille ja tekemään Hertan kanssa lyhyehkön omatoimitreenin. Meillä on aina joka maanantai ohjattu agilityn alkeiskurssi, josta olen ollut tosi innoissani. Meidän kouluttajat on huippuja, ja tuntuu hyvältä kun joku oikeasti osaava kertoo kädestä pitäen miten pitää tehdä. Vaikka mulla on jo harrastustaustaa Nitan kanssa, tuntuu että olen ihan pihalla kaikesta. Nitalle kaikki on opetettu sinne päin ja täysin väärin. On siis ollut paljon itselläkin opeteltavaa, ja vieläkin on.



Suurin syy hallille lähtemiseen oli pujottelukepit ja hypylle eteneminen. Keppejä ei ihan kerran
viikossa treenaamalla opita, joten niitä täytyy käydä tekemässä useammin. Harjoitellaan keppejä verkoilla. Hertalla alkaa olla jo kivasti vauhtia ja hyvä tyyli pujotellessa.

Hypyn tarjoamista tehtiin ihan vaan naksuttelemalla, kun treeneissä maanantaina käsky kävi. Hertta ei oikein osannut hakeutua hypylle, kun harjoiteltiin ohjauskuvioita. En ottanut videolla tuota hypyn tarjoamista, mutta koska se alkoi sujua hyvin niin tehtiin muutama sokkari ja valssiharjoitus hypyillä ja putkella. Nekin alkoivat sujua kivasti. Olen itse kamalan kömpelö ja huidon kaikkea turhaa koiralle. Pitäisi myös malttaa antaa sen pähkäillä asioita itse, eikä aina näyttää ja viedä kädestä pitäen. Seuraavaksi voitaisiin käydä tekemässä ihan vaan putkeen irtoamista eri suunnista.

Kontakteja ollaan harjoiteltu laatikon avulla. Mulla on siitäkin jotain videota, ehkä joskus kasaan niistä jonkun kivan pätkän. Eli kotona harjoiteltiin laatikon avulla tuota 2on2off -asentoa, ja Hertta alkoi nopeasti yleistämään sitä muuallekin. Lenkeillä tehtiin lyhyitä harjoituksia esim. rappusissa ja lenkkipolun varrella sijaitsevilla vatsalihastreeniin tarkoitetuilla jutuilla :D. Hertta myös rally-tokotreeneissä itsepäisesti yritti karata kentällä sijainneelle puomille tarjoamaan tuota asentoa, on se vaan fiksu koira. Maanantaina treeneissä tehtiin madallettua puomia ihan vaan läpijuosten että koirat tottuisivat siihen. Hertta se vaan himmasi lopussa 2on2off asentoon vaikkei sitä edes vaadittu. Eilen sitten päätin kokeilla muutaman kerran sitä ihan esteellä. Mun pitää itse kiinnittää huomiota palkkaukseen, ja tehdä se ainakin koiranpuoleisella kädellä. Pitää myös tässäkin asiassa antaa koiralle tilaa tehdä, eikä koko ajan näyttää sille. Hertta kyllä osaa!

14.8.2016

Viimeaikoina tapahtunutta


Vaikka viimeaikoina blogi onkin täyttynyt lähinnä näyttelyhöpinöistä, on meillä Hertan kanssa liuta muitakin harrastuksia. Aloitettiin mm. agilityn alkeiskurssi ja päästiin rally-tokoryhmään. Hertasta on kouluttajien mukaan tulossa hieno harrastuspiski, ja siltä minustakin tuntuu. Se tekee töitä aina täysillä, ja etenkin agilitystä se on syttynyt huimasti. Rally-tokossa saatiin kehuja perusasennosta, vaikka olin varma että se on varmasti opetettu väärin ja kaikki on pilalla :D Turhaan pelkäsin!

herttakoira

Ajattelin syventyä ainakin agilityyn täällä blogin puolella enemmänkin, kunhan saan kuvattua teille vähän videomatskua meidän treeneistä. Tällä kertaa halusin tulla kertomaan tuosta hienosta showpiskistäni, joka on kahminut palkintoja lähinnä tuolla mätsäripuolella. ;)

Tällä viikolla pyörähdettiin parissa mätsärissä, sillä lauantaina oli pitkästä aikaa luvassa ihan virallinen näyttely. Näyttelyhihna oli pölyttynyt kaapissa Club Showsta saakka, joten oli aikakin käydä vähän treenaamassa kehäkäytöstä. Keskiviikkona 10.8 käytiin Kauhajoella match showssa, jonka järjestelyt ei menneet ihan täysin nappiin. Mätsäri järjestettiin ampumaradalla (en tiennyt ennen kuin ajoin paikalle), ja siellä joku alkoi kesken kehien ammuskelemaan. Onneksi koirani on rohkelikko, eikä välittänyt asiasta. Vähän kyllä itse säikähdin, koska en tiennyt miten Hertta reagoisi. Tuloksena isojen koirien PUN2, mikä oli kiva ylläri. Palkinnot eivät tällä kertaa päätä huimanneet - saatiin hiusharja sekä muutama puruluu, mikä nyt ei ihan vastannut 8e ilmottautumismaksua. Palkintojen takia emme näissä karkeloissa käy, joten mitäs moisesta. Luut on ainakin koiralle maistuneet :)

Torstaina 11.8 lähdettiin extempore Vaasaan mätsäröimään. Olin oikein tyytyväinen Hertan käytökseen, ja hieno esiintyminen palkittiin isojen koirien PUN1 ja lopulta vielä BIS1 -tuloksella. Tuomarit kehuivat Herttaa ja sanoivat että oli kiva katsoa kun koira selvästi nautti esiintymisestä. Myös mulle on tärkeää, että Herttakin nauttii tästä harrastuksesta!

018
Seinäjoki RN 13.8, Hertta 13kk
Lauantaina sitten olikin jo tosi kyseessä. Hertta esiintyi mielestäni hyvin, mutta minulla on edelleenkin vaikeuksia asetella sen etujalkoja. Meidän kehässä oli myös harjoitusarvostelija, joka itseasiassa kävi mulle sanomassa että pitäisi asetella etutassut kunnolla rungon alle. Ero on kyllä valtava, kun kuvia katsoo. En tiedä onko Hertta vielä niin junnumaisen pehmeä, ettei jaksa seistä ryhdikkäästi, vai minkä vuoksi ne etutassut aina valuu pois sieltä rungon alta.

Noh, tuloksena kuitenkin tuttu JUN-EH JUK1. Tuomari Erja Nummi sanoi minulle, että Hertasta on tulossa kaunis koira, ja puutteet jotka sillä nyt ovat, katoavat kyllä iän myötä. Tunnistan arvostelusta täysin koirani, ja toivotaan että se eturinta sieltä vielä tulee, ja sehän vaikuttaa myös etukulmauksiin jonkun verran. Takaliikkeet sillä on tosiaan aika kamalat myös, kun kintereet heiluvat puolelta toiselle. Hertan pää on muutamassa kuukaudessa jo kehittynyt tosi paljon, kun se aikuistuu.

"Oikea tyyppi ja mittasuhteet. Hieno pitkä pää jossa vielä otsaluut korostuvat. Kaula voisi kaartua paremmin. Hyvä selkä, vähän pitkä lanneosa. Hieman luisu lantio. Eturinta vielä puuttuu. Riittävä rintakehän pituus. Niukasti kulmautunut etuosa, paremmin takaa. Sopiva raajaluusto, hienot käpälät. Vapaat sivuliikkeet. Takaliikkeisiin toivoisin vakaammat kintereet. Oikean laatuinen karvapeite. Miellytävä käytös"

Oli kuitenkin mukava kuulla, että Nummi tykkäsi Hertasta, ja etenkin kehui päätä ja ilmettä. Tästä on hyvä jatkaa, ehkä uskaltaudun ilmoittamaan neidin myös Voittajaan ja Winneriin. Se on mulle sellainen näyttely, jonne olen pienestä saakka haaveillut pääseväni :D Hertta menee vielä junioriluokkaankin, ja onneksi tässä on monta kuukautta aikaa kasvaa ja kehittyä.