29.9.2016

Syksyn väriloistoa

Syksyn väriloista sai minutkin pitkästä aikaa ulkoiluttamaan kameraa ihan kunnolla. Löydettiin kaksi ihanaa kuvauspaikkaakin. Enjoy!

herttainensyksy1

herttainensyksyinenpää

herttainensyksyy

herttasyksyinen

herttainensyksyy2

19.9.2016

Puhelinkuvia ja sekalaisia kuulumisia kesältä

pitkästä aikaa päätin tulla jakamaan teille puhelinkuvia. Jos seuraatte meitä instagramissa, on osa kuvista varmasti jo sieltä tuttuja. Uuden päivityksen jälkeen olen myös lisäillyt pieniä videopätkiä meidän arjesta, eli jos sellaiset kiinnostaa niin kannattaa käydä kurkkaamassa :)

kollaasidoge
1. Kesällä me Hertan kanssa pyörähdettiin muutamassa mätsärissä, joissa se sijoittui oikein malliikkaasti. Hieno showpiskini! 2. Uimassakin käytiin vähän väliä, vaikka se ei aina ihan sujunutkaan. Nyt kesän loppuessa Hertta kuitenkin pysyy jo pinnalla. 3. Mun syntymäpäivänä lähdin kavereiden kanssa käymään yksillä, ja Herttainen pääsi mukaan. Siinä se kiltisti hengaili ja nautti saamistaan rapsutuksista. 4. Koirapuistoiltiin mun mittarilla paljon, ja Hertta sai monta kivaa koirakamua.

kollaasidoge2
Ihana punavalkoinen irlanninsetteri Riimi tuli hoitoon loppukesästä, ja näistä kahdesta on tullut ihan parhaat kaverit. Hertalla  ja Riimillä on jotenkin niin samat jutut, ja ne viihtyvät toistensa seurassa.

kollaasidoge3
1. Hertan asennot on jotain käsittämätöntä välillä :D Miten noin mutkalla pystyy nukkumaan? 2. Hallilla ollaan käyty treenaamassa rally-tokoa, molempien tyttöjen kanssa. 3. Agilityäkin ollaan tehty paljon! Hertta palkkautuu leluilla tosi hyvin. 4. Muuttolaatikosta löytyi kiva pehmolelu, joka ei ollut tarkoitettu Hertan hampaisiin...

kollaasidoge4
1. 2. Hertan kanssa kolautettiin päät yhteen, ja sain siitä tosi kivan mustan silmän pitkäksi aikaa. 3. Ollaan myös jahdattu Pokémoneja pitkin Seinäjokea julkaisupäivästä saakka. 4. Hertta oli mukana Match Show:n järjestelyissä. Ihan tyhmää kun mitään ei saanut ottaa pusseista, jotka oli täynnä kivoja leluja ja herkkuja. 

11.9.2016

Rally-tokokisat: AVO-luokan korkkaus!

Tänään me sitten Nitan kanssa korkattiin rally-tokossa avoin luokka. Vaikka videon nimessä mainitaan, että kyseessä oli piirinmestaruuskisat, niin mestaruudesta kilpailivat vain MES-luokan koirakot. Me kuitenkin oltiin Nitan kanssa mukana yhdessä joukkueessa, joka ei tällä kertaa tuloksia saanut aikaan. Päivä oli kuitenkin mukava, ja nyt on se suurin jännityksen aihe saatu pois alta. Eka kisa uudessa luokassa saa mut aina ihan jännityksestä tilttiin.



Virhepisteet:

2. Koira eteen, oikealta sivulle. -1 ohjaajavirhe (en rehellisesti tiedä, miksi :D Kertokaa viisaammat!)
4. Istu, käännös vasempaan, istu. -3 UUSI, -1 epätarkasti suoritettu tehtävä
5. Houkutus. -1 Puutteelinen yhteistyö
6. Liikkeestä maahan. -3 UUSI, -3 ohjaajavirhe (jouduin auttamaan tosi rankasti kumartumalla)
8. Istu, seiso, kierrä koiran ympräri. -10 epätarkasti suoritettu tehtävä (ylimääräisiä istumisia, Nita ei vielä osaa seisoa. Olisi pitänyt vaan ohittaa koko kyltti!)
10. 270* oikealle. -10 epätarkasti suoritettu liike. (Nita kiersi kyltin, tyhmä virhe koska en saanut hypyn jälkeen ajoissa haltuun)
11. Koira eteen, 1 askel, 2 askel, 3 askel. -10 epätarkasti suoritettu liike (Nita ei lähtenyt seuraamaan ja mun kolmas askel liian lyhyt!! Tyhmä moka multa)
13. Istu, käänös oikealle, istu. -10 pätarkasti suoritettu liike (Nita ei kääntynyt mukana)

Siellä oli muutama liike, jotka on selkeästi meille liian vaikeita vielä. Nita hämmentyi mokista, ja selvästi vähän lässähti niiden takia lopussa. Helpotkin asiat meni plörinäksi. Onneksi kuitenkin pääasiassa koirallakin oli kivaa, ja häntä heilui koko suorituksen ajan. Muakin lähinnä hymyilytti, kun Nita tuijotti kieli suusta roikkuen että mitä, häh, en ymmärrä. On se vaan niin höppänä!

Tuomarin kommentti "Yhteistyön löytyessä hienoa työskentelyä", ja musta sekin näkyy videolta. Nita tekee taitavasti, kunhan osaan ohjata ja asioita on oikeasti harjoiteltu kunnolla. Tuloksena siis AVO0, pisteitä saatiin kerättyä vain 51/100. Nyt tiedetään mitä pitää treenata, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. :)

6.9.2016

Vuosi sitten...

..Sain vihdoin hakea ensimmäisen oman koiran, Hertan, kotiin. Monen vuoden haave toteutui, enkä voisi edelleenkään olla iloisempi tästä otuksesta.
  rakkaudet

herttajanita2016

Vuoden sisään on mahtunut kaikenlaista, etenkin oma arki muuttui, noh, aika radikaalisti. Kahden koirattoman vuoden aikana kävin lenkillä ihan naurettavan vähän. Niin vähän, että määrä on laskettavissa kahden käden sormilla. Nykyään lenkkeily kuuluu arkirutiineihin, ja tuntuu että omakin pää hajoaa jos ei pääse nauttimaan raittiista ulkoilmasta. Nykyään arjessa on muutenkin paljon kaikkea mielenkiintoista. Parina kertana viikossa suunnataan Hertan kanssa hallille treenaamaan, ja ne on sellaisia pieniä arjen kohokohtia. Viikonloput menee harrastuksissa, kisoissa tai ihan vain luontopoluilla koirien kanssa retkeillessä. Ja se on sitä, mistä minä ainakin nautin.

isopienipää

Hertta on sellainen johon kaikki ihastuvat. Lenkeillä vatsaantulijat kehuvat koiran ulkonäköä, ja naapurit tykkäävät rapsutella. Mikäs siinä, kun myös Hertta rakastaa lähes kaikkia ihmisiä, ja nauttii täysillä saamastaan huomiosta.

nitaherttispieniiso

Halusin vain tulla jakamaan teille muutaman vertauskuvan. Melkosiesti on koira kehittynyt, ja musta tuntuu että se vain kaunistuu päivä päivältä. Ihana Hertta!

hertta14kk

8 viikkoa