20.11.2016

Agilitystä ja vireestä

Untitled

Meidän agilityharjoittelu on edennyt hyvin ja Hertta kehittyy koko ajan taitavammaksi. Myös itse olen oppinut paljon uutta tästä lajista, vaikka Nitan kanssa jonkun verran kisattiinkiin. Alkeiskurssin kouluttaja on ollut ihan loistava, ja olen saanut paljon ajatusta meidän tekemiseen ja harjoitteluun.

Tällä hetkellä tehdään eniten työtä vireen kanssa. Hertalle on opetettu esteet tarjoamisen kautta, mistä ehkä osaksi johtuu sellainen matala vire. Hertta siis tykkää, ja tekee hommia innoissaan, mutta siitä puuttuu vauhti ja röyhkeys. Se odottaa kiltisti lähdössä ja tekee sitten hommia näyttelyravilla häntä heiluen. Koira selkeästi nauttii harrastuksesta, mutta sillä on vain epätoivottu vire tekemiseen. Uskon, että vauhti kasvaa osaltaan myös samalla kun koiran itsevarmuus kohoaa, mutta en halua luottaa sokeasti siihen.

Nyt kun tekniikka alkaa olla esteillä kunnossa, harjoitellaan sitä oikeaa tunnetilaa tekemiseen. Viikonloppu vierähti kasvatajan järjestämällä pentuetapaamisella, jossa päästiin myös agilityä tekemään. Saatiin pitkästä aikaa kunnon treenit aikaiseksi, kun Hertta teki suurimmaksi osaksi ihan täysillä hommia. Oli ihana treenata kunnolla ajan kanssa, koska ymmärrettävästi viikkotreeniryhmässä sitä on aina hyvin rajallisesti.

Radalla meillä oli vain putkia ja hyppyjä - mahdollisimman helppoja ja tuttuja esteitä siis. Hetsasin Hertan lelulla ihan kierroksille, enkä käskenyt sitä odottamaan lähdössä, kuten olen yleensä tehny. Kouluttaja piti Herttaa kiinni ja päästi lähtemään vasta kun se yritti päästä otteesta irti. Tällä tavalla jatketaan treenaamista, ja rakennetaan ihan uudenlaiset lähdöt radalle. Tavoitteena on, että Hertta yrittäisi riuhtoa itseään radalle vielä enemmän, ja tällä tavalla kasvattaa sitä oikeaa tunnetilaa tekemiseen.

Googlettelin muutamien "huonojen" treenien jälkee vireasioita, mutta pääasiassa löysin materiaalia ylivireistä paimenista koirista. Pentuetapaaminen tuli siis juuri oikeaan saumaan, kun sain läjän vinkkejä Hertan kasvattajalta sekä kouluttajalta. Nyt on ihan uutta motivaatiota taas treenaamiseen, kun tiedän mitä teen.

Lisäksi viikonlopun treeneissä tehtiin puomia ensimmäistä kertaa täyskorkuisena. Aikaisemmin ollaan treenattu madalletulla puomilla, mutta kun tekniikka on jo hyvin hallussa niin nostettiin se oikeaan mittaan. Hienosti Hertta ottaa kontaktit hetsattunakin, ja kouluttaja avusti palkkaamisessa niin että sain itse juosta esteen ohi. Tästä on hyvä muutaman treenin jälkeen jatkaa jo ilman avustajaakin. :)

Hertta saa jatkossa luvan kanssa olla treeneissä vähän tuhma ja röyhkeä. ;)

6.11.2016

Mätsäröimässä Tampereella

Hertta kävi taas kerran kehäkettuilemassa, tällä kertaa ihan vaan Match Show:ssa. Ehtikin muutama kuukausi vierähtää, kun viimeksi mätsärissä käytiin. Silloin käytiin extempore Vaasassa ja Hertta oli BIS 1.

Tällä kertaa oltiin viettämässä viionloppua Tampereella, ja päätettiin pyörähtää myös mätsärissä kun sellainen järjestettiin. Saatiin oikein hyvää harjoitusta messaria varten. Luin tapahtuman facebook-sivulta, että palkintona olisi mm. lahjakortteja koirauimalaan. Vitsillä sitten heitin että nyt käydään nappaamassa Hertalle lahjakortti, niin päästään vihdoin kokeilemaan sitä uimista!

liike2 (2)

Mätsäri oli mukavan lyhyt, eikä odottelua juuri ollut. Koiria oli ilmoitettu melko vähän, isoissakin taisi olla vain 12 osallistujaa. Hertan parina oli keeshond, ja molemmat esiintyivät hyvin. Saatiin kuitenkin punainen nauha, ja tuomari kehui kovasti liikkeitä. Punaisten kehässä meidät sitten käteltiin ykköseksi, mikä tuli mulle ihan yllätyksenä! Hertta esiintyi tosi hienosti. Se piti itsensä koko ajan ryhdikkäänä ja malttoi seisoa paikallaan. Neiti myös laittoi ravissa parastaan, ja selvästi nautti esiintymisestä. Häntä heilui ihan hullusti, kun oli niin kivaa.

30488762510_c174d445c5_o

BIS-kehässä oli kahdeksan koirakkoa, kun sinne osallistuivat myös sinisten voittajat. Hertta jaksoi esiintyä yhtä pirteästi edelleen. Ainoastaan turhan kesyt varikset härnäsivät hurjaa lintukoiraan steppailemalla kehässä :D

lintu

Pitkän pohdinnan päätteeksi tuomarit kättelivät Hertan voittajaksi! Kaikki kehuivat neidin liikkeitä. Palkinnoksi saatiin lahjakortti koirahierontaan. Sekin tulee varmasti tarpeeseen! Nämä käytännölliset lahjakorttipalkinnot on kyllä ihan parhaita, koska niille on aina käyttöä.

liikkeessä
Pohdin mätsärin jälkeen, että Hertta on sijoittunut melkein kaikissa mätsäreissä joihin ollaan osallistuttu. Yhdessä ainoassa Herttaa ei ole sijoitettu ollenkaan. Palkintopossu! :D Nyt kun se on aikuistunut, ja malttaa käyttäytyä kehässä hyvin niin ollaan päästy liihottelemaan bis-kehiinkin. Vielä kun se joku päivä saisi jotain oikeastakin koiranäyttelystä. ;)

Postauksen kuvat: Eetu Sällinen