29.12.2016

Agilityepiksissä

20161228-210541

Hetken mielijohteesta ilmoitin Hertan meidän seuran järjestämiin "kinkunsulatusepiksiin". Osallistuttiin siis supermölliluokkaan, jossa oli vain hyppyjä sekä putkia. Tässäpä video meidän suorituksesta!



Tuloksena siis 5 tuosta putken kiellosta, ihanneaika alitettiin reippaasti. Olin tosi tyytyväinen meidän suoritukseen, sillä Hertta teki radan niin iloisesti ja vauhdilla. Tiedän, että sen jaloilla pääsisi vieläkin kovempaa, mutta nyt se pysyi laukalla ihan koko ajan :) Viimeksi kun tehtiin rataa, Hertta vaan ravaili koko ajan. Ollaan kovasti tehty vauhtitreenejä, ja niistä on selvästi ollut paljon hyötyä.

21.12.2016

Vuoden 2016 koirakulut

Tammikuussa päätin alkaa pitämään excelissä kirjaa koirien kuluista. Olen pyrkinyt täyttämään taulukkoa tunnollisesti, mutta varmasti sieltä puuttuu jotain. Kauppareissuilla kun mukaan saattaa tarttua esimerkiksi puruluita ja alennettuja ihmislaatuisia lihoja koirille pakkaseen. Sellaiset unohtuu helposti merkitä taulukkoon. Olen myös vuoden mittaan saanut parikymmentä kiloa kennelrehun sikanautaa isältäni. Eläinlääkärissä me käytiin lähinnä rokotuksilla, hoitamassa katkennut maitokulmuri sekä yksi silmätulehdus.

FINALKULUT


Ehkä eniten mua kauhistuttaa turhaakin turhemmat tarvikekulut, mutta huomasin että kirjanpito auttoi siihen huomattavasti. Sitä helposti tuli osteltua kaikenlaista turhaa kun kävi ruokasäkkiä hakemassa. Kun tajusin paljonko rahaa mulla häviää koirien varusteisiin, väheni niiden ostaminen huomattavasti. Ja hyvä niin, koska molemmat tytöt käyttävät aina samoja pantoja sekä valjaita vaikka vaihtoehtoja on kaappi pullollaan..

Tässä vielä kuukausittaiset menot listattuna ylös:

tammi-huhti

touko-elo

syys-joulu

Tavoitteena on jatkaa kirjanpitoa myös vuonna 2017, sillä se auttoi minua ajattelemaan omia kulutustottumuksiani tosi paljon. Koirien eläinlääkäri tai ruokintakuluissa ei tietenkään voi säästää. Lihojen kanssa olen välillä ollut niin laiska että Hertta on saanut joko ihmislaatuista sikanautaa tai hintavia Maukas -pötköjä. Aion ryhdistäytyä ja muistaa hakea lihat pääasiassa esim. Kennelrehulta.

Harrastuksissa säästäminen on myös hankalaa, kun treeneissä halutaan käydä. Kulut niissäkin pienenenivät huomattavasti kun päästiin treenaamaan yksityisen opettajan sijaan isompaan seuraan. Näyttelymaksut taas tuntuvat kallistuvan vuosivuodelta. Niiden suhteen joutuu myös yleensä matkustamaan, mutta en ole uskaltanut laskea bensakuluja näihin mukaan.

Toivottavasti en ole ihan kreisi näiden menojen kanssa! Kohtalotovereita?

14.12.2016

Katsaus viimevuoden tavoitteisiin

nitajahertta

Nyt kun tuo vuoden suurin koiratapahtuma on ohi, voidaan katsaista miten alkuvuodesta asetetut tavoitteet oikein toteutuivatkaan...

Nita:
"- Rally-tokosta RTK1
- Veteraaniluokan korkkaaminen näyttelyissä. Yksi ROP-veteraani olisi kiva.
- Muutama match show"


Nitan kanssa käytiin ahkerasti rally-tokon viikkotreeneissä, ja niin vain saatiin RTK1 kasaan. Mielestäni vielä oikein hienoilla tuloksillakin (2x92p ja 89p). Veteraaniluokka korkattiin erikoisnäyttelyssä, joka jäikin Nitan ainoaksi näyttelyksi. Sieltä tuloksena EH ja luokkavoitto, jäi ne ropit tältä vuodelta saamatta :D Mätsäreissä käytiin ihan vaan muutamassa, ja ainakin yhdessä tuli sijoitus veteraaniluokassa!

Hertta
"- Tokon aloittaminen
- Agilityn alkeiskurssi
- Virallisissa näyttelyissä pyörähtäminen
- Lähialueen mätsäreihin osallistuminen"


Hertan kanssa tuli tehtyä vähän kaikenlaista. Tavoitteet eivät olleet korkealla, ja omat odotukset kyllä ylittyivät moninkertaisesti! Alkuvuodesta käytiin yksi tokokurssi ja pentuagilitykurssi koirakoulu Fiiliksessä. Loppukesästä saatiin vihdoin paikka oman seurani, lakeuden agilityurheilijoiden, agilityn alkeiskurssilta. Siellä ollaan harjoiteltu agilityä siitä saakka, ja kehitystä on tapahtunut tosi paljon. Agilityä jatketaan vielä ensi vuonnakin, tokoa ja rally-tokoa ollaan tehty lähinnä vaan kotona.

Virallisissa näyttelyissä pyörähdettiin seitsemän kertaa. Sitä ennen kuitenkin osallistuttiin kahdesti epäviralliseen pentunäyttelyyn. Irlanninsetteriyhdistyksen järjestämässä Open Show:ssa Hertta oli ROP-pentu ja lopulta vielä BIS2-pentu. Jyväskylän pentunäyttelyssä Hertta oli VSP-pentu. Näyttelyura alkoi  siis oikein hienosti! Virallisissa näyttelyissä saldoksi saatiin 3xEH, 4xERI ja 2xSA sekä tietysti JV-16 titteli. Olen tosi ylpeä Hertasta, ja innolla jo odotan tulevia näyttelyitä.

Mätsäreitä kierrettiin jonkun verran, sillä treeni tuli juniorille tarpeeseen. Laskujeni mukaan osallistuttiin yhteensä seitsemään mätsäriin, joista kuudessa Hertta sijoittui :D Tuloksina 2xBIS1, BIS2, BIS3, 4xPUN1, PUN2 ja PUN4.

suskijasetterit_full

Tässä vielä meidän vuoden yhdeksän parasta instagram -kuvaa. Jos et vielä seuraa Herttaa ja Nitaa siellä, niin nyt olisi sopiva hetki ;) Meillä oli kyllä ihan loisto vuosi. Rustailen vuoden 2017 tavoitteet omaan, erilliseen postaukseensa.

12.12.2016

Messari 2016

Untitled
JV-16 Glow's Affairs O'The Heart

Viikonloppu oli ihan huikea. Hertta nappasi sunnuntaina itselleen ensimmäisen tittelinsä, Juniorivoittaja 2016!!! Myös Lauantaina saatiin oikein hieno arvostelu, ja ensimmäinen SA.

Arvostelut:

Helsinki Winner JUN-ERI JUK2 SA. Tuomarina Rachel Shaw-Rainey, Irlanti.
"Sweet young bitch, lovely type, racy & elegant. Good head, good body proportions. Super little mover, very promising for future" 

Helsinki Voittaja JUN-ERI JUK1 SA JV-16. Tuomarina Zlatko Jojkic, Serbia.
"Excellent developed female for the age. In full growing process. Very noble and strong head. Correct topline. Chest deep enouhg. Good angulation and movement. Excellent behavior"

editoitu

Molemmille päiville oli ilmoitettu neljä juniorinarttua ja PN-kehissä taso oli korkea. Olin niin ylpeä Hertan käytöksestä, se ei stressannut tilannetta yhtään ja oli rento itsensä. Lauantaina itse jännitin niin paljon että tärisin kehässä kuin haavanlehti, mutta koira esiintyi tottuneesti. Sunnuntaina astelin kehään tosi itsevarmasti, ja koko ajan pysyi tosi hyvä fiilis yllä. Luotin Hertan käytökseen sataprosenttisesti, ja kaikki sujui niin hyvin.

Olen edelleen ihan poikki viikonlopun koettelemuksista ja kaikesta jännittämisestä. Huh! Nyt Hertta pitää vähän aikaa taukoa näyttelyistä ja kasvattelee turkkiaan. Keväällä ja kesällä varmaan käydään lähiryhmänäyttelyissä pyörähtämässä :)

4.12.2016

Tampereen koirauimalassa

Untitled

Hertta pääsi vihdoin ja viimein testaamaan koirauimalaa. Oltiin viettämässä viikonloppua Tampereella, ja pyysin Koiria maalta -blogin Jennyä meidän mukaan uimalaan. Koirat saivat ensin tutustua koirapuistossa, ja tulivat hyvin juttuun toistensa kanssa.

Hertta oli luonnollisesti vähän hämillään, kun joutui uuteen paikkaan ja heti pesulle. Se ei kuitenkaan ollut erityisen stressaantunut tai peloissaan, hieman varovaisesti tutki uusia hajuja ja paikkoja. Ensimmäisellä kerralla se ei olisi halunnut altaaseen, ja uiminenkin oli vähän mitä oli: Hertta unohti välillä omat jalkansa, ja kellui uittajan sekä pelastusliivien varassa :D Enpä olisi uskonut, että kolmannella yrityksellä tuo neiti käveli altaaseen ihan itse! ja se ui! Sain tehtyä teille videonkin todistusaineistoksi.



Oli kyllä hurjan kiva kokemus, ja tarkoitus olisi päästä käymään uimalassa vielä muutamaan otteeseen. Eiköhän mulla ensi kesänä ole hihan päässä kunnon vesipeto. Pakko kyllä muutenkin kehua miten nopeasti Hertta palautuu uusista tilanteista. Ensimmäisellä uintikierroksella se oli tosi jännittynyt, mutta lopuksi se käveli altaaseen itse. Hertta myös joutui tällä viikolla ensimmäistä kertaa junaan, ja oli siellä tosi stressaantunut. Se istui koko tunnin matkan mun sylissä läähättäen, mutta palautui täysin normaaliksi, iloiseksi itsekseen kun astuttiin junasta ulos.