7.8.2014

Kiiminki RN, englantilaisten kanakoirien päänäyttely

Viikonloppu vierähti Oulun suunnalla. Perjantaina lähdettiin puolelta päivin ajelemaan, sillä lauantaina piti aikaisin aamulla näyttelyyn.

Perjantai-ilta vierähti mukavasti Nitan "sulhasen" eli Sänkipellon ärrien isän omistajien luona. Laumassa elelee mös yksi ärrä, Sänkipellon Rasputin. Koirat saivat olla vapaana aidatulla takapihalla, ja etenkin Rompulla & Rassella oli hauskaa. Tuuli yritti myös pysyä isompien perässä, mutta monesti tyytyi vain komentamaan vieressä :D

Dimi muisti Nitan paremmin kuin hyvin, mutta sai rouvalta aika kylmän vastaanoton. Nita ei siedä tunkeilevia uroksia, ellei ole juoksussa.

Olen lykännyt tämän postauksen julkistamista kuvien toivossa, mutta jostain syystä kenelläkään ei tunnu olevan kuvia meidän koirista :D Kuvituksena siis muutakin kuin näyttelykuvia! EDIT! Juuri kun lopetin odottamisen, kilahti sähköpostiin kuvia. JEE!

 photo perhekuva_zps5bc036d3.jpg
Pikku perhe! Isä Dimi, pennut Rasse & Romppu ja emä Nita
 photo siskojaveli_zpse0a80858.jpg
Sisko ja veli
Lauantai olikin sitten pelkkää juoksemista, ainakin allekirjoittaneen osalta :D Lupauduin handlaamaan avoimen luokan komean uroksen, Fjornot's Fluken "Luken". Aamuisen tutustumisen ja pyörittelyn jälkeen alkoi homma luistaa, vaikka kehässä pitikin vähän hötkyillä. Tuomari tykästyi Lukeen heti, ja arvostelu oli lyhyt & ytimekäs. Tuloksena siis lopulta ERI/1 SA PU1 SERT ja ROP.

 photo DSC_0160_zps64223125.jpg
ROP Fjornot's Fluke sekä VSP Huntingwhite Milka. Kuva: Tapani Korhonen
 photo hyvaumljaumltkauml_zps3eaf2ecc.jpg
Oltiin iloisia "Luken" kanssa! Kuva: Julia Kaarela
HUOM, arvostelut ovat aika vapaasti suomennettuja kiitos siitä kavereille.

Narttukehässä olikin vilinää, kun ensiksi debytoitiin Rompun kanssa junnukehässä. Romppu esiintyi tosi hienosti ja tuloksena H! Odotukset eivät olleet tuon korkeammalla, joten tavoite saavutettu. Myös muut tytöt, Ramona sekä Riesa olivat Hyviä. Velipoika Rasputin kiskaisi tuomairlta EH.

Romina: "Feminiininen pää johon toivoisin vahvempaa kuonoa sekä tummempia silmiä. Hyvä kaula ja selkä. Jyrkkä lantio. Tänä päivänä hieman liian ohut turkki. Erittäin hyvä rintakehä ikäisekseen. Toivotumpaa olisi paremmat kulmat edestä. Erinomaiset sivuliikkeet, mutta liikkuu ahtaasti edestä ja takaa" JUN-H

 photo DSC_1037_zps17eff196.jpg
Romppu. Kuva: Tapani Korhonen
Siitä sitten läpsystä vaihto ja Nita hihnan päähän, kun nuortenluokassa oli vaan yksi koira. Nitaa selvästi laiskotti, ja koira oli aika vetelä. Esiintyi kuitenkin ihan ok. Napattiin kuitenkin ERI/4 SA. Koska sijoituttiin omassa luokassa jo noin "alas" ei PN kehästä elätelty mitään toivoa, ja niin me tiputtiin sieltä ensimmäisenä pois. Nartuissa olikin yllättävän kova taso, ja tosi moni sai ansaitun SA.

Nita: "Feminiininen pää jossa toivotumpaa olisi tummemmat silmät. Hyvä kaula. Hieman pehmeä selästä. Hyvät kulmat. Erittäin hyvä kroppa. Hyvä turkki sekä väri. Liikkuu erinomaisella askelpituudella." AVO-ERI/4 SA

 photo DSC_0062_zpsa439adf8.jpg
Nita. Kuva: Tapani Korhonen

Viimeisenä juostiin veteraanikehässä Moonan kanssa. Meitä vastaan kilpaili Moonan emän Mistyn (Kevätriekon Charon) siskon (Kevätriekon Charlot) tytär. Moona oli hienosti ERI/2 ja vielä SA.

Moona: "Feminiininen pää. Kaunis kaula. Hyvä selkä. Hyvä kroppa. Erinomaiset kulmaukset edessä ja takana. Hyvä turkki ja turkin väri. Liikkuu erinomaisella askelpituudella." VET-ERI/2 SA

 photo DSC_0127_zpsfc8bc141.jpg
Moona. Kuva: Tapani Korhonen

Kaiken tämän jälkeen päästiin osallistumaan vielä kasvattajaluokkaan. Koirina siinä Sänkipellon Rasputin EH, Sänkipellon Otto EH, Sänkipellon Nita ERI ja Sänkipellon Moona ERI. Eli äiti-poika & äiti-poika asetelmalla. Ja sehän meni hienosti, sillä tuloksena 1 KP ROP-kasvattaja! Jäätiin odottelemaan vielä isoja kehiä, ja sijoituttiin BIS3 kasvattajaryhmäksi!!!

Sänkipellon: "Neljä rotutyypillistä yksilöä joilla hyvät sukupuolileimat.  Terveet kehot, hienot liikkeet." 1 KP ROP-kasvattaja, BIS3-kasvattajaryhmä

 photo biskasvattaja_zps262c1c06.jpg
KP, ROP-kasvattaja, BIS3-kasvattaja

 photo biskasvattaja2_zps8216106a.jpg
Team Sänkipellon: Nita, Rasse, Moona & Otto. Kuva: Peppi Karppinen

1 kommentti: