10.11.2014

Pieni nelijalkainen ystävä

Päätin kesällä hankkia jonkinlaisen pienen jyrsijän, kun lemmikkikuume kävi mahdottomaksi. Päädyttiin lopulta miehen kanssa kääpiöhamsteriin, tarkemmin talvikkoon. Tämä pienen pieni nelijalkainen muutti meille elokuussa.

 photo porooopieni_zps87f2a8f7.jpg

Otusta kutsumme tuttavallisemmin nimellä Poro. Nimi on peräisin yhdestä pelaamastamme pelistä, jossa seikkailee Poro niminen, tämän näköinen karvapallo:

 photo maxresdefault_zpsa85935ce.jpg
Kuva TÄÄLTÄ.
 photo porofb_zps7930b50e.jpg

Poro on peräisin eläinkaupasta, mutta on saapunut sinne kasvattajalta. Hän on oikein rekisteröity yksilö :D (tämä jaksaa huvittaa meitä edelleen).

Aluksi meillä oli käytössä minimimitat täyttävä miniduna. Hamsteri tuntui viihtyvän, mutta kun se jossain vaiheessa rupesi tarzan-leikkeihin ja dunan syöntipuuhiin päätin metsästää sille kunnon terraarion.

 photo hamsupieni_zps9f78e155.jpg

Nyt Porolla on arvoisensa koti, jossa on tilaa kaivaa ja kiipeillä. Vielä neiti on melko ujon puoleinen, mutta pikkuhiljaa se on sopeutunut käsittelyyn.

 photo 030Small_zps173ac664.jpg

Myös terraarion sisustus on jo hieman muuttunut, kun sain lisättyä sinne puisia tasoja ruoka-astioille ja kiipeilylle :)

Haaveilenkin jo suuremmasta jyrsijälaumasta. Vanhempien luona asuessani minulla oli kaksi gerbiilineitosta, ja niitä otuksia tahdon vielä joskus omistaa! Myös suurempi syyrianhamsteri sekä hieman gerbiileitä muistuttavat degut kiinnostaisivat.

Onko teille jyrsijät ehdoton EI vai omistatteko moisia otuksia myös itse?

4 kommenttia:

 1. Minä voisin kyllä ottaa gerbiileitä tai vaikka chinchillan, fretinkin - mutta niille pitäs olla semmoset tilat että saapi koirilta eristettyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gerbiilit on kyllä nimensä mukaisesti katselulemmikkejä! Tuo meidän otus on niin yöeläjä,ettei sitä paljon ehdi edes näkemään. Siksi annankin suositukseni gerbiileille, niiden touhuja on tosi hauska seurata kun jaksavat tuhota pahvia ja rakentaa siistejä luolastoja. :D Myös fretit kiinnostavat, mutta niistä vaikuttaa olevan melko paljon vaivaa ja sotkua..

   Poista
 2. Jyrsijäfani ilmoittautuu! Meillähän siis asustaa lauma (Lauran) rottia sekä mun neljä marsua. Välillä kuumeiluttaa marsut, välillä lisäksi jokin pikkujyrsijä, kuten just esimerkiksi gerbiili ja degu, mutta tää määrä on kyllä maksimi :D Meillä noi pikkueläimet saa (vuorotellen toki ja valvonnassa) juosta koirienkin kanssa samaan aikaan lattialla, jopa Hupsis osaa käyttäytyä niiden kanssa tosi hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonkin facebookissa ihaillut teidän rottasia! Mäkin aion vielä joskus hommata rottia, kunhan on tarpeeksi tilaa niiden häkille :) Gerbiilit on mun ehdoton suosikki, mutta degut kiinnostavat tosi paljon. Mulla kotona asuessa edesmennyt Misty-setteri tykkäsi gerbiileistä ihan hirveästi! Jaksoi seurata niiden touhuja ja yritti putsata niitä nuolemalla (gerbiilit ei arvostanut :D). Marsut on kanssa melko hauskoja otuksia, mutta ne ovat jo niin "isoja", hui!

   Poista