1.8.2015

Kaninäyttelyssä

Tänään koitti se päivä, kun uskaltauduin kaninäyttelyiden maailmaan. :D Etelä-Pohjanmaan jyrsijäyhdistyksen järjestämässä näyttelyssä oli kaneille vain PET- eli lemmikkiluokka. Ihan virallisesta ulkomuotoluokasta ei siis ollut kyse.

Paikanpäälle saapuessa ehdin jo hieman katua päätöstä. Muut puunasivat kanejaan minkä ehtivät: turkkia harjailtiin, kynsiä leikeltiin ja korvia putsailtiin pumpulipuikoilla. Itse en oikein osannut varautua näyttelypäivään mitenkään. Tietysti kotosalla olin kynnet leikannut, ja minusta kani näytti siistiltä. Asuuhan se sisätiloissa ja alusena sillä on matto.

 photo donna1_pieni_zps9e28rlzt.jpg
Lainattiin koirien näyttelyhäkkiä Donnalle
Donna on myös melko tempperamenttinen tapaus, eikä juurikaan viihdy sylissä. Monet kanit vain lekottelivat selällään omistajiensä syleissä, eivätkä hötkyilleet arvostelussakaan. Olin ihan varma että meidän kani laittaa tuulemaan ja karkaa arvostelupöydältä. Positiivinen yllätys oli, että Donna oli tuomarin käsittelyssä kuin pieni enkeli :D Se ei KOSKAAN kotona viihdy sylissä kahta sekuntia pidempään. Rapsutukset kyllä kelpaavat.

 photo donna2_pieni_zpszexsqoud.jpg
Tuomarin käsittelyssä
Arvostelukin oli yllättävän hyvä! Kaninäyttelyissä siis maksimipistemäärä on 100p, ja tietyistä osa-alueista voi saada maksimissaan tietyn verran pisteitä. Tässäpä Donnan pisteet tummennettuna, perässä vielä maksimimäärät ja tuomarin lisäkommentit.

Yleiskunto: 28/30 "Pieni, mutta sopusuhtainen"
Turkki: 17,5/20 "Puhdas, irtokarvaa"
Korvat: 5/5 "Puhtaat"
Silmät: 5/5 "kirkkaat"
Hampaat: 5/5 "kunnossa"
Kynnet: 4,5/5 "Epätasaisesti leikattu" 
Tassut: 5/5 "Puhtaat"
Häntä: 4.5/5 "Hieman likaa"
Käsiteltävyys: 19/20 "Kiva käsitellä"

Yhteensä 93,5p. / 100p.

Koska Donna on vasta 7kk, kilpaili se nuorten luokassa. Tuloksena omasta luokasta oli "Luokkavoittaja 2". Paikalle oli ilmoitettu yhteensä 23 kania, ja lopuksi kaikkien osallistujien kesken sijoitettiin viisi parasta PET-kania. Donna yllätti meidät sijoittuen neljänneksi!

 photo donnanaumlyttely_pieni_zpsrfpq5s0g.jpg
LKV2, PPK4
LKV=luokkavoittaja, PPK=Paras PET-kani. 

En kyllä kauheasti näistä Kanien tuloksista ymmärrä, mutta ei ihan turha reissu tainnut olla kun saatiin palkintojakin! Päivä venähti mielestäni ihan älyttömän pitkäksi, joten saa nähdä ajaudutaanko näyttelyihin enää uudelleen. Taidan ainakin toistaiseksi pysyä noissa koiranäyttelyissä.. :)

4 kommenttia: