10.10.2010

Englanninsettereiden rotumestaruuskilpailu, Kimara 2010

Eilen kilpailtiin englanninsettereiden rotumestaruudesta. Aamulla oli aikainen herätys ja kaikki kokoontuivat yhteen. Osallistujia Kimarassa oli 23, joten porukka jaettiin puoliksi ja kahden tuomarin välillä vedettiin pitkää tikkua siitä, kumpi tuomaroi kummankin ryhmän. Moona ja Max olivat ykkösryhmässä jossa myös Moonan pentujen isä, Stjernevannet's Fouga! Myös Mistyn "lapsenlapsi" Northwalkers Seita oli samassa ryhmässä.

Kahdeksan aikaan lähdettiin maastoon. Ensimmäisenä starttasi Max, parinaan Fornjot's Ferra. Alue oli tyhjä, eikä lintuja löytynyt. Max haki aluksi melko suppeasti, mutta lähti sitten hetken kuluttua laajempaan hakuun. Moona & Rantakurun Åska irti seuraavaksi, eikä edelleenkään lintuja. Moona haki kuitenkin tosi hyvin ja tämä pari saikin kolmannen erän.

Moonan kolmannessa erässä löytyi kolmet linnut. Moona seisoi risukossa fasaanille. Linnut olivat tiiviisti pusikossa, joten Moonan yli vain ammuttiin "kunniaa", eikä pudotusmahdollisuutta ollut. Pian Moona otti kuitenkin uuden seisonnan, ja tällä kertaa lintu putosi myös kenttään. Moona pysyi noston jälkeen paikallaan, tuomari antoi noutoluvan ja niin Moona kävi hakemassa vielä vähän räpistelevän linnun! Tässä erässä myös Åska teki lintutyön.

Meidän ryhmässä oli yhteensä 11 koirakkoa, 7 yli ammuttiin ja viisi jatkoi iltapäivälle. Max vietiin kotiin huilaamaan ja Moona jatkoikin iltapäivälle jonne oli myös toisesta ryhmästä valittu viisi koiraa. Kilpailu oli tässä vaiheessa jo kovaa, Moona löysi kuitenkin vielä kolmet linnut ja jokaisessa tilanteessa ammuttiin laukaus ilmaan. Lintuja tässä vaiheessa ei yritetty pudottaa.

Kun kaikki kymmenen koiraa olivat saaneet 15 min. erän, valittiin niistä viisi finaaliin. Moona oli rankattu tässä vaiheessa toiseksi, ja viimeisessä erässä se oli Arvenmäen Neon kanssa. Voittaja selviäisi tässä vaiheessa sillä kumpi löytää linnut ensin. Koirat päästettiin irti ja muutaman luovin jälkeen isä ilmoitti Moonalle seisonnan. Siellä oli tietenkin fasaani, joka ei suostunut lähtemään kolmen avanssin jälkeenkään lentoon, vaan juoksi pellossa. Tällä välin myös Neo otti seisonnan, ja sai toimintaluvan kun Moona ei fasaania ylös saanut. Kun Neo yritti nostaa myös edellä juoksevaa fasaania, otti Moona tietenkin uuden seisonnan. Neo sai kuin saikin linnun ylös maastosta ja laukaus lähti. Moona sai myös fasaanin ylös pellosta, mutta vasta Neon jälkeen.

Kilpailu oli päättynyt, ja Moona sijoitettiin toiseksi! Se myös palkittiin aamun lintutyön ansiosta AVO2 tuloksella.

Arvostelu:
Luonne: Hyvä
Tyyli/Vauhti: Hyvä
Metsästysinto: Erinomainen
Yhteistyö: Erinomainen
Haku: Hyvä
Linnunlöytökyky: Erinomainen
Seisonta: Hyvä
Nosto: Tyydyttävä
Nouto: Hyvä

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

3 kommenttia: