9.2.2011

Tokon alkeiskurssi

Mulla ja Nitalla alkoi viime viikon maanantaina tokon alkeiskurssi. Tyylikkäästi me unohdettiin perjantaina ollut toinen kerta, mutta tänään mentiin reippaasti palelemaan -14*C pakkaseen. (Kyllä, harjoitukset on ulkokentällä :D).

Ensimmäiseen kertaan kuului tunnin teoria ja heti perään toinen tunti käytäntöä. Otettiin ihan vaan kontaktia, perusasentoa ja luoksepäästävyyttä sekä lopuksi yhteinen paikalla istuminen. Kontaktista saatiin kehuja, Nita kun hakee sitä lähes koko ajan. Varsinkin kun mulla on treeniliivi ja taskussa palkka. Perusasennosta saatiin kotiläksyä koska se ei ole tiivis ja menee välillä hiukan vinoon. Sitä ollaan treenattu ihan namikädellä ohjaamalla ja musta tuntuu että Nita alkaa hakeutua jo mukavan tiiviisti jalan viereen.
Luoksepäästävyyttäkin neuvottiin harjoittelemaan, Nita kun nostaa pyllyn maasta ja olisi suotavampaa että se istuisi paikallaan. Paikallaistuminen on mun mielestä niin hyvä kun se tällä harjoituksella voi olla, pysyy paikalla kivasti mutta ei vielä kovin pitkiä aikoja.

Tänään oli vuorossa luoksetulo ja maahanmeno. Luoksarit on meillä vauhdikkaita ja todettiin pallo paremmaksi palkaksi kuin ruoka. Luoksetulon vastaanottaminen täytyy nyt ottaa treeniin (koira tulee sivulle suoraan luoksetulosta) sekä paikalla pysymistä, neiti nimittäin koittaa ennakoida. Siihen saatiin neuvoksi koiran jättäminen paikalle ja aina yllättäen palatakkin sen luo palkkaamaan.
Maahanmenossa meillä on paljon treenattavaa, ollaan sitä ruokakupin kanssa otettu mutta Nita tarvitsee paljon kädellä ohjaamista, toivottavasti päästäisiin irti siitä käsimerkistäkin pikkuhiljaa.

Kuvitukseksi pari kuvaa lauantain lenkiltä.. :)

Photobucket

Photobucket

2 kommenttia:

  1. Nooh noh, -14 on lämmin! :D Ainakin kun on tottunut nyt nuihin -30 asteen pakkasiin..
    Niin ja, tuo ensimmäinen kuva aiheutti hämmennystä, kun katselin varmaan viitisen minuuttia että joku lisko kurkistaa Nitan suusta.... :'D (näöntarkastus olisi paikallaan?)

    VastaaPoista
  2. Sulkasato/ No onhan se, mutt akun siellä kentällä pönöttää lähes liikkumatta reilu tunnin alkaa tuntumaan sormissa ja varpaissa :-D
    Siinä kuvassa on oikeastaan Misty (pitäisi varmaan lisätä aina kuvatekstit). Onneksi se on vain kieli :'DD

    VastaaPoista