2.3.2011

Nita tokoilee part. jotain

Eilen oltiin taas pitkästä aikaa ohjatuissa toko-treeneissä. Aiheena tällä kertaa oli:
- Liikkeenvaihdot (istu-maahan)
- Ruutuun lähetyksen alkeet
- Hypyssä seisominen
- Luoksetulo

Aloitettiin liikkeenvaihdoilla. Niistä Nitalla ei ole tosiaan vielä mitään hajua, maahanmeno ei ole muutenkaan vielä tarpeeksi vahva joten ei varmaankaan treenata tätä hetkeen, katsotaan sitten kun saadaan maahanmeno toimimaan. Tämän jälkeen kaksi koiraa oli kentällä samaan aikaan. Toisessa päässä otettiin luoksetuloja, toisella reunalla hyppyjä. Me menttin ekaksi hypylle joka oli ihan uusi juttu. Kokeiltiin ensin namialustalla, mutta koska neiti tajusi asian niin hyvin, jätettiin se heti suosiolla pois. Agilityn irtoamisharjoituksista on ollut hyötyä, jee! Nita hyppäsi iloisesti ja sain sen pysähtymäänkin hypyn taa. Heti pysähdyksen jälkeen heitin sille pallon, en vielä vaatinut sitä odottamaan että tulen vierelle. Tätä ehdottomasti pitää treenata :)

Hyppelyn jälkeen oli vuorossa luoksetulo, joka otettiin kahdesti. Ensin otin Nitan luoksetulosta heti sivulle, toisella kerralla otettiin vain iloinen luoksari eli koiran ollessa lähellä huikkasin "vapaa" ja pallo lähti kädestä lentoon. Siitäkös se innostui, kouluttajan mukaan se oli ottanut vielä lisää vauhtia kun olin sanonut vapaa. Meillä ei luoksetuloista vauhtia puutu, onneksi ;)

Viimeisenä sitten ruutua, ihan vaan namialustalla koira lähetettiin ruutuun. Mä vähän luulen ettei Nitalla oo vielä hajuakaan koko jutusta, mutta ainakin siinä oli vauhtia kun käytin käskynä "Eteen", ja se on sille tuttu agilitystä. En kyllä vielä tiedä, kannattaisiko käyttää ihan eri käskysanoja tokossa, mutta ainakin alkuun kouluttaja suositteli käyttämään jo tuttuja käskyjä, että koira tietää vähän mitä tehdään.

Ohjattuja treenejä taitaa olla enää kerran, sitten on tasokoe. IIIIK ! Pitääkin ottaa nyt vähän tehotreeniä kun on sevästi taas unohtunut seuruu, joka oli kesällä niin loistava! neiti on alkanut taas edistää ihan hirveästi, mutta naksuttimen kanssa oon saanut sitä vähän malttamaan. Oon myös heittänyt palkan koiran taakse. Olis kiva saada videota meidän tokoilusta.. tai edes kunnon kuvia :)

Pari eilisen lenkkikuvaa vielä

Photobucket

Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti