19.5.2011

Kevään toinen mätsäri

Tiistaina oli täällä Jurvassa match show, jonne päätettiin lähteä. Päivä ei näyttänyt kovin lupaavalta, vettä satoi koko ajan. Illalla onneksi selkeni ja saatiin juosta kehässä auringonpaisteessa, jee! Kylmä tuuli oli silti aika buu.

Mukaan otin isovanhempien vuoden ikäisen saksanseisojanartun Nadjan, jonka olen luvannut esittää erkkarissa (jos vain omilta koirilta ehdin :D!). Nadja on vielä nuori ja hölmö, joka rakastaa kaikkea eikä ole juurikaan muita koiria nähnyt. Helpoksi tämän "sosiaalistamisen" tekee kuitenkin sen, että se tosiaan rakastaa ihan kaikkea ja juoksisi mielellään pää viidentenä jalkana leikkimään jokaisen vastaantulevan koiran kanssa ja kaataisi kaikki lapset kumoon ja nuolisi niiden naamat. Neiti oli taas vaihteeksi riehakkaalla tuulella, ja voi sitä riemun määrää. Kehässä käyttäytyminen oli mitä oli, välillä se otti vähän laukka-askelia mutta ravasi ihan tyylikkäästikin. Seisominen, joka on kotipihatreeneissä onnistunut aina ei tällä kertaa sujunut sitten yhtään. Se vaan ei tiennyt miten päin olisi, meniskö nuuskimaan edessäolevan takamusta vai yrittäiskö tehä tuttavuutta takana seisovaan koiraan.

Sininen nauhahan meille napsahti, mikä oli jo niin odotettavissa. Yllätyin kuitenkin kun tuomari sijoitti Nadjan kolmanneksi, sinisten kehässä oli kuitenkin paljon hyvin käyttäytyviä ja esiintyviä koiria. Palkinnoksi pokaali ja vinkulelu, siitä ainakin koira oli onnellinen. Vähän kyllä hävetti siellä sinisten kehässä, kun koitin saada koiran huomion ja otin sen korvasta kiinni. En tosiaankaan painanut tai kiskonut, vaan lähinnä kosketin ja se veti kamalat kiljahdukset. Jossakin taitaa olla Draamaqueenin vikaa. . .

Nita oli myös mukana, ja neiti oli kovin malttamaton. Se ravasi mun mielestä nätisti ja seisoi hyvin mutta kyllästyi paikallaolemiseen tosi nopeasti. Se ois vaan tarjonnu istumista ja temppuja. Meitä vastassa oli rauhallinen nöffi, jolle tarjottiin sinistä nauhaa ja Nitan kanssa sitten pian liideltiinkin punaisten kehässä. Nadja oli jo sijoitettu kolmanneksi, joten olin varma että meidät kätellään kehästä pois. Tuomari kuitenkin sijoitti Nitan toiseksi! :D Nitakin sai kivan vinkuvan tennispallon, jonka kanssa se on riehunut jo useasti. Nyt voi hyvillä mielillä ootella Mänttä-Vilppula ryhmänäyttelyä ja meidän erikoisnäyttelyä :)

Photobucket
Nita

Photobucket
Nadjan erittäin kaunis seisominen..

Photobucket
Ravi onneksi sujui vähän paremmin.

Ensiviikon tiistaina päästään Nitan ja Moonan kanssa agilitytreeneihin, en malta oottaa! Pitkästä aikaa kentille, tämä on jo niiiin vahva kesän merkki ;) Toivottavasti talvitauko on tehnyt pelkästään hyvää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti