31.5.2011

helppo rata ja epäonnistuneita takaaleikkauksia

Viimeviikon tiistaina me aloitettiin agilityn jatkokurssi Nitan ja Moonan kanssa. Alotettiin aika helpolla radalla, eikä sateen takia paikalla ollut muita joten joduin sain olla koko ajan radalla juoksentelemassa. Lämmiteltiin ihan simppelisti hypyillä, pituudella ja putkella.

Olis pitänyt kirjottaa jo silloin tiistaina, kun mun muisti meinaa pätkiä, mutta taidettiin sen jälkeen tehdä kepit, joista putkeen, putkesta hypyille. Putkella tuli siis takaaleikkaus (jota Moona ei hyväksy, ei sitten millään esteellä. Ei irtoa niin ei irtoa :D), koska kepitettiin "helpommalta" puolelta. Toisella kerralla piti mennä putkeen eri päästä kuin ensimmäisellä kerralla.
Nita oli aika loistava, se hakee putkea muutenkin tosi hyvin. Ainut ongelma, mikä huomattiin oli että se epäröi jos ohjaan vasemmalla kädellä, mutta vahvistin sitä itsenäisesti sunnuntaina kun käytiin vähän kentällä treenaamassa.

Melko lyhyet, mutta kivat treenit joista jäi hyvä mieli. Ohjaaja vain totesi, että luuli mun kisanneen Nitan kanssa, eikä päinvastoin. Moona kun on vähän tuollainen... Se tekee tarkasti mutta ei irtoa sitten yhtään, ja varmaankin viimekesän äitiysloman, syksyloman ja talviloman takia oli vähän hakemista tuossa touhussa. Mutta selvästi se nautti kun pääsi pitkästä aikaa radalle :)

Photobucket
Tiistai 24.5.2011


Tänään oli sitten jo vähän haastetta mukana! ja treeneissä enemmän porukkaa. Tehtiin aluksi ratapätkä, joka alkoi hypyiltä mutta meidät komennettiin kepeille kun ollaan muka niin hyviä. Moonan kanssa kepeiltä hypylle meno tuotti vähän hankaluuksia, kun piti tehdä kepit taas helpolta puolelta. Leikkasin kuitenkin vasta toisen hypyn jälkeen eikä Moona ehtinyt tajuta ha-ha. Hypyltä renkaalle, jonka jälkeen putkeen ja keinulle. Moona oli taitava, koska se kuuntelee niin hyvin.

Nitalla oli vauhtia, mutta keskittymiskyky nollassa. Se harppoi keppejä oman mielensä mukaan, ja kun käskin sen pois pujottelemasta että voitais alottaa alusta, lähti se takasinpäin pujottelemaan ihan miten sattuu. Tehtiin sitten vaan yhdet hyvät kepit ja aloitettiin rata vasta hypyltä ettei ihan penkin alle menisi. Toisen hypyn jälkeen Nita ei muka millään osannut renkaalle. Kun lähetin sen renkaalle ilman hyppyjä, meni aivan loistavasti mutta hypyn kanssa se aina oikaisi renkaan vierestä, mitä se ei ole vielä ikinä ennemmin tehnyt. No, saatiin sekin lopuksi onnistumaan. Renkaan jälkeinen putki oli vaikea koska vieressä oli ah-niin-ihana kontaktieste.

Lopuksi tehtiin vain pelkkiä putkeen lähetyksiä, joissa Moonalle otettiin avuksi ohjaaja herkkujen kanssa putken toiseen päähän. Nitalle sellaista ei tarvinnut kun se haki sinne vaika seisoin paikallani monen metrin päässä. Hyvä Nita!


Photobucket
Tiistai 31.5.2011

Sellaiset treenit tällä kertaa.. Torstaina varmaan mätsäröidään ja sunnuntaina näytelmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti