29.12.2011

Katsaus kuluneeseen vuoteen

Koska vuosi alkaa olla lopussa, ajattelin tänäkin vuonna kirjoittaa pienen kosteen meidän kuluneesta vuodesta. Kirjoitin viimevuonna aikalailla samoihin aikoihin postauksen, jossa listasin tavoitteita kunkin koiran kohdalle. Ensivuoden tavoitteista teen selkeyden vuoksi erillisen postauksen joku toinen päivä.

Photobucket

Nitan lista näytti tältä:
Näyttö/Käyttö
- Näyttelyistä ainakin toinen SERT, miksei kolmaskin.
- Käyttöpuolelta koetulos avoimesta luokasta (AVO3).
Agility
- Keväällä ryhmään / ohjattuihin treeneihin (!!!) sekä omaa treeniä.
- Kontaktit kuntoon ja enemmän korvia radalle. Jalat menee nyt nopeampaa kuin järki
- Loppukesästä olisi kiva startata kisoissa ja kesällä kiertää toki epävirallisissa. Mitään tulostavoitteita en kuitenkaan halua asettaa..
Toko
- Hyvällä mallilla olevat ALO-liikkeet kuntoon ihan omaksi iloksi.
- Ohjattuihin treeneihin olisi erittäin kiva päästä.


No, mitä me sitten saatiin aikaiseksi? Näyttelyistä ei niitä SERTejä haettu, mutta tuloksina H, EH sekä 2xERI ja erkkarista hieno PN2 sijoitus (VARASERTin kera!) monen kymmenen nartun joukosta. Käyttöpuolella ei myöskään tavoitteisiin päästy, mutta Nita osallistui englanninsettereiden rotumestaruuskilpailuun sijoittuen neljänneksi.

Agilityn osalta me sitten päästiinkin niihin tavoitteisiin. Keväällä ja kesällä käytiin ahkerasti ohjatuissa treeneissä. Heinäkuussa me sitten startattiin virallisissa kisoissa tuloksella 5, sijoittuen kolmanneksi. Ei hullummin! Siitä sitten alkoi pieni alamäki, mutta ei kai sitä voikaan saada niitä palkintoja jos ei ensin hae HYLlyjä? ;) Kontaktit on vieläkin hieman epävarmat, mutta huomattavasti ollaan edistytty niistä kamalista juoksukontakteista.

Toko jäi melkein kokonaan tältä vuodelta. Oltiin me ohjatussa ryhmässä, mutta olin varsin epätyytyväinen koulutuksen tasoon. Mulla meni maku koko touhusta, ja kotitreenaaminen jäi oikeastaan kokonaan. Sen sijaan me ollaan opeteltu temppuja ja muutenkin keskitytty lähinnä agiliitelyyn. Ehkä meistä vaan ei oo tokoilijoiksi!

Photobucket

Moonan lista:
Näyttö/Käyttö:
- Ainakin toinen SERT, kolmaskin tervetullut
- Toinen AVO2 noiden sertien lisäksi niin saadaan meille yksi FI MVA..
Agility:
- Startteja virallisissa kisoissa, tavoitteena tietysti nollaratoja. Luokkanousua en kuitenkaan odota.


Näyttelykehiin Moona ei osallistunut koko vuonna. Pentujen jäljiltä sen turkki oli hirveässä kunnossa ja ylipainoa oli kertynyt. Vasta loppusyksystä neitiä olisi kehdannut näytille viedä, mutta ei sitten ollut sopivia näyttelyitä lähellä. Käyttökokeissa ns. menestys edelliseltä syksyltä jatkui ja yhden AVO2 tuloksen Moona kentältä nappasi. Tuon lisäksi se palkittiin 4xAVO3 tuloksella. Moona valittiin myös edustamaan suomen joukkuetta maaotteluun ruotsin Skåneen! Ruotsissa menestystä ei kuitenkaan irronnut.

Ihan nolottaa tuo agilitytavoite.. Moona oli muutamissa treeneissä, lähinnä paikkaamassa Nitaa juoksun ja muiden juttujen aikana. Kisoihin en sitä kyllä ilmoittanut, halusin keskittyä vain Nitaan. Mutta hyvä näin.

Photobucket

Maxin ainoa tavoite oli kerätä ne pari puuttuvaa SERTiä (= FI MVA) mutta näyttelyistä tulokseksi jäi ainoastaan yksi H sekä 2xEH.

Photobucket

Mistyn "tavoite" oli pysytellä terveenän ja onneksi mitään terveysjuttuja ei ole ilmennytkään. Misty on viettänyt eläkepäiviä, syksyllä se pääsi muutamaan otteeseen maastoon. Muuten ollaan lenkkeilty ja opeteltu vähän temppuja.

Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti