8.1.2012

Agilitykoulutuspäivä

Osallistuttiin tänään PAWSin järjestämään agilitykoulutuspäivään. Meillä oli kouluttajana Riitta Laitinen ja tykkäsin hänen tyylistään paljon. Rata oli melkoista kikkailua ja säätämistä. Ja oltiin vielä Nitan kanssa ainut ykkösissä kisaava koirakko.. Neiti oli aluksi todella innokas ja teki töitä hyvin. Se kuitenkin väsähti toistoista ja otettiin sitten sellasta suoraa kivaa vauhtipätkää että jäi hyvä mieli molemmille. Riitta itse omistaa unkarinvizloja, joten oli kiva saada seisojaihmiseltä neuvoja.

Photobucket

Rata näytti aikalailla tuolta (hyvät mittasuhteet ja sillee :D). Lähdössä ongelmia tuotti rengas. Nita ei ole ikinä ennen hypännyt rekaan sivusta, joten sitä piti muistuttaa pari kertaa oikeasta suoritustavasta. Idea oli myös seisoa mahdollisimman lähellä A-estettä, ja sain kuin sainkin ihan aan vierestä ohjattua tuon hypylle ja renkaalle! Siitä sitten jatkui kepeille, joissa ei ollut mitään ongelmaa. JES! Seuraava ongelma olikin saada koira 9-hypyltä tuonne putkeen, kun neiti ois tahtonu mielummin suorittaa tyrkyllä olevan kontaktiesteen. Sain sen kuitenkin parin yrityksen jälkeen kauniisti putkeen tekemällä hypyn jälkeen valssin ja vasta vähän ennen putkea persjätön.

11-14 oli melkoista kieputusta, mutta selvittiin siitä mun mielestä ihan ok. Ainut 13-14 pyöritys ei sujunut multa. Miten se näyttääkin niin helpolta? Tässä vaiheessa parin toiston jälkeen koiralta loppu kiinnostus mun töppäilyn takia, joten otettiin tuo melko suora loppupätkä ja sen jälkeen tehtiin ilotteluvauhtipätkiä suorittamalla esteitä randomisti, täysillä vaan eteenpäin.

Saatiinkin vähän vinkkejä motivointiin, ja aion seuraavaksi kokeilla vähän erilaisia palkkauksia joilla saisin tuon kierrokset nousemaan radalle. Hirveä treenikärpänen purasi mua tänään, harmi vaan ettei ole mitään hallia jossa voisi itsenäisesti käydä treenaamassa. Ensikuussa onneksi alkaa taas tuolla PAWSin hallissa säännölliset treenit.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti