4.12.2012

little things

Moona on ollut toipilaana muutaman viikon, sillä koiralta leikattiin 26.11 nisäkasvain sekä kohtu. Ensimmäinen päivä leikkauksen jälkeen oli varsin epämiellyttävä niin Moonalle kuin meillekin, mutta onneksi koira voi jo hyvin ja tikitkin voidaan poistaa :) Leikkaus ja parantuminen on sujuneet ilman ongelmia.

Luken kanssa ollaan käyty joka viikko agilityn alkeiskurssilla, ja se osaakin jo hienosti hypätä niin maksi-kokoisen hypyn kuin renkaankin, mennä putkeen ja pussiin sekä suorittaa pituusesteen. Ajattelin aluksi, ettei tuo opi mitään ainakaan ensimmäisellä kurssilla, mutta Luke on osoittautunut oikein päteväksi agilitykoiraksi. Voi sitä riemun määrää nykyään kun mennään treeneihin! Viimeviikolla se saikin ihan järkyttävän hepulin, kun suoritettiin hyppyä ja putkea peräkkäin. Lopulta Luke kävi niin kierroksilla ettei enää keskittynyt ja juoksenteli ympäriinsä.. Tällä viikolla se kuitenkin suoritti tosi loistavasti molemmat esteet: sillä oli hyvin intoa mutta jaksoi kuitenkin keskittyä.

Luke hakeutuu erittäin hyvin namialustalle, joten sille on ollut helppo opettaa esteitä! Paikallaoloon tarvitaan vielä paljon treeniä sillä hallissa se ei millään meinaa malttaa odottaa. Aluksi Luke myös riehui ihan älyttömästi hallissa, pyrki lähinnä leikkimään kaikkien muiden kanssa. Treenaaminen on tuottanut kuitenkin tulosta ja nykyään Luke menee jopa makoilemaan omaa vuoroa odottaessaan ja kuuntelee todella nätisti minua.

Kajaani KV lähestyy, ja näyttelytreenejä olen tuolle yrittänyt pitää. Luke keksi yhtäkkiä että seisominen on ihan kamalaa, ja alkaa pyöriä levottomasti jos sitä asettelee. Uros osaa kuitenkin jo melko hyvin seisoa vapaasti, mutta haluaisin että se tottuu myös asetteluun. :)

Photobucket
Luke koirapuistoilemassa

Photobucket
Nitaa nukuttaa

Photobucket
Moona leikkauksen jälkeen. Misty ja luke vartioi! :)

3 kommenttia:

  1. Hienoa, että Moona voi hyvin.

    VastaaPoista
  2. Nina/ niinpä! Se leikkauksen jälkeinen päivä oli kamala.. Koira heräsi aamupyöllä nukutuksesta ja oli todella kipeä. Heräsin sen levottomuuteen antamaan kipulääkettä ja melkein pyörryin kun verta oli pitkin lattioita. (Kuulemma normaalia että haava vuotaa leikkauksen jälkeen.) Ei auttanut kuin mennä selälleen makoilemaan ettei taju lähde. Koiran kipua oli kamala seurata vierestä.

    VastaaPoista
  3. Hyvä Luke, tsemppiä Suski ja pikaisia paranemisia Moonalle! Sanna

    VastaaPoista