7.12.2014

Nitan kylki

Olen tänne aikaisemmin kertonut Nitan aina silloin tällöin nuolevan kylkensä rikki. Kuvittelin sen johtuvan lihasjumeista, koska useimmiten Nitan lihasjumit sijoittuivat selkään ja hännän lähistölle.

Agilityä ei olla harrastettu yli vuoteen eikä hierojallakaan ilmennyt juuri mitään jumeja. Silti tälläkin hetkellä neidin kylki on ihan syöty. Keksittiin kuitenkin luultavasti ratkaisu asiaan. Hoitokoirani Wertti ei syö vehnätuotteita, sillä se on yleisin allergia westieillä.

 photo haava_zpsde8fbb93.jpg

Mainitsin asiasta ohimennen äidilleni, joka sitten alkoi miettimään Nitan syömisiä. Koirille oli nimittäin annettu parina päivänä pedigreetä (normaalisti syövät siis jahti & vahti energiaa tai kana/riisiä) ja Nita oli alkanut heti ikävästi nuolemaan kylkeään.

Jotenkin tosi helpottava, että saatiin vihdoin jonkinnäköinen ratkaisu asiaan, ainakin toivottavasti! En tiedä miten vehnäallergia yleensä esiintyy, ja onko Nitalla edes kovin paha "allergia". Nyt ainakin vältellään vehnätuotteita, ja katsotaan josko kyljet pysyisi hyvässä kunnossa. Muita ongelmia ei siis ole koskaan ilmennyt, mutta aina välillä jompi kumpi kylki on nuoltu ihan karvattomaksi ja haavoille.

 photo nitaneitivarasert_zpsb3bded2a.jpg

Toivottavasti helpottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti