12.1.2015

Tamminäyttely 2015

Sunnuntaina hytistiin Kajaanin Tamminäyttelyssä, jossa Tuuli starttasi viralliset näyttelykehänsä. Tuloksilla ei tällä kertaa juhlittu, mutta arvostelu oli kuitenkin todella kiva joten avoimin mielin seuraavaan näyttelyyn. Setterit arvosteli Eeva Anttinen.

Seinäjoen näyttelyssä kaikki meni loistavasti, vaikka pelkäsin Tuulin reaktiota halliin. Nyt Kajaanin pallohallissa neiti kuitenkin pelkäsi enkä saanut siihen mitään kontaktia. Koira antoi tuomarin tutkia hyvin, seisoi paikallaan ja ravasi. Se ei kuitenkaan kantanut itseään yhtään, ja veti selkää köyryyn seistessä ja kaikki uteliaisuus sekä reippaus oli tipotiessään. Ja vaikka lämpötila oli pakkasella, Tuuli läähätti ja kuolasi jännityksestä. Pakko kyllä myöntää, että pallohalli on aika ikävä siinä mielessä että äänet kaikuvat hurjasti.

Arvostelu jäi Tuulin paperikansion väliin ja ehti jo matkata Jurvaan ennenkuin olin kirjoittanut sen ylös. Tuloksena kuitenkin JUN EH JUK1.

 photo tuulieh_zps2055d36c.jpg
Ailigaslammen Biegga JUN EH JUK1

Kuvat ovat melko huonolaatuisia, mutta koittakaa saada selvää :)

Pyörähdin kehässä myös muutaman muun koiran kanssa, joista ensimmäinen oli 7kk ikäinen Fornjot's Menja, joka esiintyi pentuluokassa. Tuomari piti koirasta ja olisi halunnut tehdä siitä ROP-pennun, mutta koska se pelkäsi tuomaria niin kovin paljon oli tuloksena PEK 2.

 photo pentupieni_zps568b49be.jpg
Fjornot's Menja PEK 2
Esitin myös Tuulin veljen, viralliselta nimeltään Ailigaslammen Bolas. Bolas oli kokematon junioriuros, joka ei tahtonut seistä ollenkaan ja päätti istua koko ajan. Näin ollen tuomari pudotti laatuarvosanaksi JUN EH JUK2

 photo benellipieni_zps7d7ccebb.jpg
Ailigaslammen Bolas, JUN EH JUK 2
Viimeisenä enkkuna vuorossa oli käyttöluokan narttu Fjornot's Freya, hieman kokeneempi kehäkettu. Tuloksena KÄY ERI KÄK1

 photo freyapieni_zps476b08cc.jpg
Fjornot's Freya KÄY ERI KÄK1
Esitimpä vielä kaiken kukkuraksi ensimmäistä kertaa elämässäni gordoninsetterin, Loukasahon Destiny. Villi junioripoika, joka ei pelännyt mitään, vaan olisi mielellään halaillut ja pusutellut tuomaria. Tuloksena JUN ERI JUK1. Mielenkiintoinen kokemus, ja huomaa kyllä miten paljon helpompi tuommoinen vilkas ja rohkea koira on esittää verrattuna vähän arempaan ja kokemattomaan koiraan. Täytyy vain pysytellä kovana, kun taas pelokasta koiraa ei saa ihan parissa minuutissa rauhoittumaan.

Sellainen näyttelyviikonloppu se, ehkä ensikerralla paremmin. Tulokset eivät tietenkään huonoja olleet, vaikkei mitään suurempaa menestystä tällä kertaa tullutkaan :)

2 kommenttia:

  1. Kiva oli nähä ihan vilaukselta, vaikka meillä oli kehät periaatteessa selkiemme takana! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Näyttelyissä on aina se huono puoli että kaikki jännää omia kehiään eikä hirveesti ehi jutskailla. Mullaki oli tarkotus bongailla vaikka ketä, mutta sitten kylmyys vei voiton ja lähettiin ajelemaan pois kehien jälkeen. Lauran bongasin shelttikehältä :D

      Poista