27.7.2015

DIY: koiranruuan säilytysastia

Tykkään askarrella ja tuunata kaikenlaista, joten päätin sateisen päivän viettää koiranruuan säilytysastiaa tuunaillen.

 photo jaumllkeen_pieni_zpsfmqs3z1i.jpg
Lopputulos

 photo purkki_pieni_zpshuo3zyrk.jpg
Kuva astiasta ennen
Meillä on siis ollut ruuan säilytyskäytössä vanha viinin/kaljan tekemiseen tarkoitettu tiivis astia. Kovin kaunista katseltavaa se ei ole ollut, joten halusin tehdä sille jotain. Tämä oli tälläinen matalan budjetin tuunaus. En lähtisi tälläistä tekemään, jos voisin kävellä kauppaan ja ostaa uuden hienon tynnyrin.

Ihan ensiksi pesin astian patapata -sienellä, että sain kaiken rasvan ja lian irti. Sitten vain tuota kontaktimuovimaista dc-fixiä pintaan. Mä laitoin valkoista, saa nähdä kauanko se pysyy valkoisena..

 photo tarvikkeet_zpsmpbq1y5s.jpg
Tarvikkeita, patapata, dc-fix ja mattopuukko
Lopuksi vielä taiteilin siihen mustasta dc-fix palasesta tekstin "Dog food", ettei olisi niin tylsä. Apuna käytin photoshopia ja leivinpaperia.

 photo fonttii_zpsmedx3ogp.jpg

Kansihan siinä on edelleen ruman vihreä, mutta en viitsinyt tehdä sille mitään. Se on kuitenkin niin kovassa käytössä, etten viitsinyt kokeilla kauanko tuo muovi pysyy siinä kiinni. Joku kaunis päivä mä vielä kävelen ikeaan ja ostan sieltä 40l knodd -tynnyrin. Siihen kuulemma mahtuu 15kg säkki kokonaan.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Toki muoviastiasta ei koskaan saa yhtä tyylikästä kuin jostain metallisesta tynnyristä!

   Poista
 2. Juuri viikonloppuna ruuvailin Knodd-tynnyriin rivat paikoilleen ja tein siitä koirien ruoka-astian, hyvin toimii! Tämä tuunaamasi astia on kyllä hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se parempi kuin alkuperäinen mutta ei silti kovin tyylikäs terveisin sisustusfriikki :D

   Poista
 3. Meillä on kaksi noita Ikean tynnyreitä, musta ja valkoinen. Niihin mahtuu 15 kg ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä tuntuu monessa koirataloudessa olevan. Tähän mun tynnyriin ei mahdu koko säkki, ja se on tyhmää. Sitten kun mun kukkaro on selvinnyt ulkomaanmatkasta niin käväisen kyllä ikeassa! :)

   Poista
 4. On kyllä hauska! :)

  Mulla on käytössä Curverin isoin koiranruokasäiliö. Eihän se kaikkein kaunein ole, mutta älyttömän toimiva se on ollut. Ei haise ruuat läpi, pieni aukko kannessa on kätevä päivittäisessä käytössä ja pyörien ansiosta jaksaa yksinkin siirrellä kätevästi. Ja melkein jokaisesta kämpästä on löytynyt joku sopiva kapea kaappi, jonne saa tuon mahtumaan kun välihyllyt on ottanut pois ensin. Voin suositella lämpimästi.

  (Linkki säilytysastiaan jos jotakuta kiinnostaa; http://tinyurl.com/ohgmvpq )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hei, kiitos vinkistä :D Noi koirakuvioiset astiat yleensä pelottaa mut jo kauas, mutta näyttää kyllä näppärältä. Meillä ei ole tässä niin paljoa kaappitilaa, että olisin tuon ruman sankoni sellaiseen saanut piiloon joten turvauduin tälläiseen vaihtoehtoon. Täytyy ihan tosissaan katsella noita eri vaihtoehtoja sitten, kun on ulkomaanmatka ohi. Tälle nyt kuitenkin on vielä käyttöä, kun pian on pentukin talossa ja sitten pitää syöttää kahta eri ruokaa.:)

   Poista
 5. Tuostahan tuli hieno! :) Meillä on sakemannin ruuille juurikin tuo Ikean Knodd-tynnyri valkoisena ja hyvin toimii. Mäykkyjen ruualle on jostain sisustusliikkeestä ostettu peltinen, kannellinen astia, jossa lukee "Dog Food". Se vetää sisäänsä helposti n. 4-5kg ruokaa... Itsekin pidän, että ruoka-astian tulee olla kaunis ja sopia sisustukseen, sillon ei haittaa vaikka se jääkin näkyville... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sisustusliikkeiden säilytysastiat ovat yleensä pienikokoisia eli ei harmikseni sovi isommille koirille :D Mustakin on kiva että koirien tavarat sopivat sisustukseen

   Poista