21.12.2016

Vuoden 2016 koirakulut

Tammikuussa päätin alkaa pitämään excelissä kirjaa koirien kuluista. Olen pyrkinyt täyttämään taulukkoa tunnollisesti, mutta varmasti sieltä puuttuu jotain. Kauppareissuilla kun mukaan saattaa tarttua esimerkiksi puruluita ja alennettuja ihmislaatuisia lihoja koirille pakkaseen. Sellaiset unohtuu helposti merkitä taulukkoon. Olen myös vuoden mittaan saanut parikymmentä kiloa kennelrehun sikanautaa isältäni. Eläinlääkärissä me käytiin lähinnä rokotuksilla, hoitamassa katkennut maitokulmuri sekä yksi silmätulehdus.

FINALKULUT


Ehkä eniten mua kauhistuttaa turhaakin turhemmat tarvikekulut, mutta huomasin että kirjanpito auttoi siihen huomattavasti. Sitä helposti tuli osteltua kaikenlaista turhaa kun kävi ruokasäkkiä hakemassa. Kun tajusin paljonko rahaa mulla häviää koirien varusteisiin, väheni niiden ostaminen huomattavasti. Ja hyvä niin, koska molemmat tytöt käyttävät aina samoja pantoja sekä valjaita vaikka vaihtoehtoja on kaappi pullollaan..

Tässä vielä kuukausittaiset menot listattuna ylös:

tammi-huhti

touko-elo

syys-joulu

Tavoitteena on jatkaa kirjanpitoa myös vuonna 2017, sillä se auttoi minua ajattelemaan omia kulutustottumuksiani tosi paljon. Koirien eläinlääkäri tai ruokintakuluissa ei tietenkään voi säästää. Lihojen kanssa olen välillä ollut niin laiska että Hertta on saanut joko ihmislaatuista sikanautaa tai hintavia Maukas -pötköjä. Aion ryhdistäytyä ja muistaa hakea lihat pääasiassa esim. Kennelrehulta.

Harrastuksissa säästäminen on myös hankalaa, kun treeneissä halutaan käydä. Kulut niissäkin pienenenivät huomattavasti kun päästiin treenaamaan yksityisen opettajan sijaan isompaan seuraan. Näyttelymaksut taas tuntuvat kallistuvan vuosivuodelta. Niiden suhteen joutuu myös yleensä matkustamaan, mutta en ole uskaltanut laskea bensakuluja näihin mukaan.

Toivottavasti en ole ihan kreisi näiden menojen kanssa! Kohtalotovereita?

14 kommenttia:

 1. Hah, eihän tuo nyt niin pahalta näytä! Mä sain taas levitettyä yli tonnin koiranpitoon, vaikka meidän harrastuskustannukset olivat varsin maltilliset ja terveydenhoitokuluiltakin vältyttiin täysin. Ehkä ensi vuonna parempi onni? :D

  http://snapshotartism.blogspot.fi/p/koiramaiset-kulut-2016.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itsekin odotin paljon suurempaa summaa! Hertta onneksi lunasti niin monta hierontalahjakorttia mätsäreistä että saatiin osa kuluista sillä pienemmäksi. :D Meillä tulee ensivuonna Hertan luustokuvat ajankohtaiseksi, mikä itsessään nostaa jo paljon terveyskuluja. Sormet ristissä ettei muuten tarvitsisi sielä rampata, kun rokotuksetkin on nyt kolme vuotta voimassa!

   Poista
 2. En ees uskalla tehdä tämmöstä :D En edes halua tietää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella! Muakin kauhistutti ajatus alkuun, mutta opin hyvin hillitsemään itseäni hankintojen kanssa :D En edes ostanut messarista mitään muuta kuin JV-ruusukkeen..

   Poista
 3. Mä haluaisin tehdä tälläisen kans, mutta en vain ikinä muista kirjata kaikkea ylös! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! tätä oli yllättävän helppo pitää, koska koirakuluja tulee vain pari kertaa kuukaudessa. Ne on helppo muistaa jälkikäteenkin ja tarkistaa vaikka nettipankista jos maksaa kortilla. Kun pääasiassa koirille tulee hankittua ruokaa ja maksettua treenimaksuja parin kuukausen välein. Excelillä on muutenkin helppo pitää kirjaa!

   Poista
 4. Hahaha no sähän oot melkeen ilmaseks pitänyt koiria ja harrastanut niiden kanssa :D tosi pieniä summia!

  Meillä isoimmat menoerät olivat ulkomaan näyttelyreissut (3 yhteensä), messari (2 koiraa 2 päivälle..) ja viralliset terveystarkit (syämen kuuntelu+ekg+ULTRA, silmät, selkä, lonkat, kyynärät).
  Muutenkin on tullut irtaimistoa ostettua ja ruokaan - etenkin raakaan - on uponnut.
  Voisin kuvitella, että joku 5-6 tonnia menny. Ja sitten vielä pennun ostaminen ja hakeminen keski-Euroopasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä pohjanmaalla on kyllä harrastaminenkin vielä ihan sopivissa hinnoissa. Mutta eipä mulla olisi opiskelijana varaa niihin enempää upottaakkaan :D Meillä myös tulossa Hertan terveystarkit ensivuonna jolloin noi ELL kulut kasvaa huomattavasti.

   Poista
 5. Ajatuskin kauhistuttaa jos itse pistäisi kaikki koiraan menneet rahat muistiin! :D Mutta ehkä siitä olisi hyötyä juurikin noiden turhien ostosten poisjäämiseksi kuten kirjoittelitkin. Harrastusten suhteen suurin menoerä on meillä varmasti bensa, viikottain kun tulee ajeltua montakin kertaa hallille/kentälle, mutta eipä näitä lajeja oikein voi olkkarissakaan harrastaa niin pakko vaan ajella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin menee tosi paljon bensaa, mutta sitä on niin hankala laskea! :D Mä kun hurautan joka päivä lenkillekin jonnekin metsään. Treenihalli sentään on lähellä, mutta näyttelyissä on tullut käytyä kaukanakin. :)

   Poista
 6. Mun täytyy kanssa sanoa että eihän tämä ole edes paha kun kaksi isoa koiraa kumminkin kyseessä. Tai sitten mä vaan olen tuhlaavampi luonteeltani, kun saan enemmän rahaa käytettyä yhteen cockeriin. :D

  Red Mystery with Paws - kulut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Yllätys on vieläkin positiivisempi näiden kaikkien kommenttien jälkeen. Olen saanut vaan niin hyvin lihoja ilmaiseksi, kun Hertta syö 50/50 mallilla. Nitan suurimmat kulut (esim. ELL) menee vanhempien taskusta kun se on virallisesti niiden koira.

   Poista
 7. Mulla kulut hyvin samanlaisia, ainakin kun kokonaisuutta katsoo. :) Noita kuukausikatsauksia en jaksanut puhelimella katsoa. :D Eniten rahaa on mennyt harrastuksiin ja melkein sama summa ruokaan. Myös eläinlääkäriin meni tänä vuonna aika iso summa, mutta se johtui lähinnä noista virallisista tarkeista. Loppusumma siis satanen tai pari päälle 2000€.

  VastaaPoista
 8. Mun täytyy kans ensi vuodelta tehdä tämä :) Tänä vuonna jäi kesän aikana kesken ja meni vähän fiilikset. Ja sitä edeltävänä vuonna unohdin myös. Excel tosiaan voisikin olla mainio alusta koota kulut :)

  VastaaPoista