30.7.2011

Marja-Liisa Mäenpään koulutus ja perjantain treeni

Keskiviikkona lähdettiin Nitan kanssa Teuvalle, Marja-Liisa Mäenpään koulutukseen joka kesti n. puolitoista tuntia kun ryhmässä oli pari muutakin koirakkoa. Ensin tutustuttiin rataan ja käytiin läpi joku miljoona eri ohjaustekniikkaa ja kuviota, sitten kokeiltiin käytännössä. Kaikille oli varattu 20min aikaa radalle, joka tehtiin 10min kerralla vähän turhan lämpimän ilman takia.

Nita oli aika super. Mä en jaksa raapustaa niitä kaikkia kuvioita koska se on vähän hankalaa tekstin välityksellä. Mutta mä sain kurssista niin paljon irti, mun piti mm. ohjata koiraa sanomatta sille sanaakaan ja se meni oikeasti paremmin! Pystyi keskittymään jotenkin siihen oman kehon hallintaan paljon enemmän ja sai koiran haluamilleen esteilleen. Nita aiheutti myös hilpeyttä lähtemällä 14 hypyltä suoraan 19 PERHOSEN perässä. Ja nielaisi vielä sen vauhdista, samalla kun suoritti tyytyväisenä väärää estettä :D...

Photobucket


Perjantaina pidettiin yhteistreenit parin muun koirakon kanssa jotka on olleet samassa agilityryhmässä tämän kesän. Anni toi meille ratapiirrustuksen, jota on tehnyt joskus jollain kurssilla. Tuossa ei oo varmaan puoliakaan radasta, mutta tehtiin se kuuman ilman kanssa kahdessa osassa ja hiottiin ihan rauhassa tiukkoja kuvioita. Ehdottomasti vaikeinta oli kuitenkin saada Nita menemään putkeen, kun se oli päättänyt suorittaa puomin.. tätä se kontaktien harjoittelu ilmeisesti teettää. :D Mutta vein palkan suosiolla putken päähän odottamaan ja johan alkoi irtoamaan! Pitää kyllä saada sille nyt selkeästi opetettua putken ja puomin erot, onneksi tuollaisia kohtia (putken ja puomin päät ihan vierekkäin) ei vielä ykkösissä pitäisi olla, eikä edes välttämättä vielä kakkosissakaan.

Tehtiin myös toinen osa radasta, esteet oli kuitenkin samoilla kohdilla, mutta se jatkui kuitenkin tuosta viimeisestä putkesta hypyille. Oli oikein mukavaa treeniä, ja saatiin kovasti kehuja. :)

Photobucket

Huomenna me sitten startataan ihan virallisissa, ja mun vatsa tuntuu vääntyvän solmuun kun mä edes ajattelen koko kisatilannetta. Odotuksia mulla ei juuri ole, onhan tämä eka startti mutta kokemusta me lähdetään lähinnä hakemaan..

..vaikka ilmoitin neidin kyllä jo Kokkolaan hyppyradallekkin, iik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti