18.7.2011

Toivepostaus: Moona

Photobucket
Moona auringonlaskussa kesällä 2011

Moona on Mistyn ensimmäisestä pentueesta, joka syntyi 31.3.2004. Moonaa on pennusta asti kutsuttu myös nimellä Hömppäkaisa, ja siitä on vääntynyt monta erilaista versiota kuten hömppis, hömppäleena, hömppäkaisanen... Mä en edes tiedä oikein mistä se tuli, mutta Moona on aina välillä vähän yksinkertainen ja sellainen.. hölmö :D Viralliselta nimeltäänkin neiti on ihan vaan Moona, koska kasvattajanimeä isällä ei vielä silloin ollut.

Luonteeltaan neiti on aika rauhallinen, mutta tarvittaessa myös vauhtia löytyy ja toisinaan Moona käyttäytyy diivan elkein. Siitä rauhallisuudesta tai diivailusta ei ole kuitenkaan tietoakaan maastoon mentäessä, vaikka sataisi vettä ja pitää juosta mutaisella pellolla. Se osaa myös olla melkoinen draamaqueen, esimerkiksi harjatessa tai kynsiä leikatessa. Jos ei huvita niin sitten kiljutaan.
Moona tulee aika hyvin toimeen muiden koirien kanssa, ja esimerkiksi leireillä on ollut sen kanssa helppo olla.

Photobucket
Epävirallisissa agilitykisoissa loppukesästä 2010

Moonan kanssa ollaan harrastettu agilityä joku neljä tai viisi vuotta. Moona on ollut tosi hyvä koira aloittelevalle ohjaajalle siinä mielessä, että se kysyy tosi paljon ohjaajalta ja kuuntelee mitä sille sanoo. Tosin ratojen nopeus kyllä riippuu ihan siitä miten nopeasti mä juoksen... :D Moona on myös minusta nopea oppimaan. Virallisia startteja meillä on takana kuitenkin vain kaksi, enkä ajatellut sitä enää ilmoittaakaan, mutta epävirallisissa käytiin viimekesänä parikin kertaa.

Photobucket
Moona ja pennut kesällä 2010

Viimekesänä me jouduttiin kuitenkin pitämään agilitystä taukoa noiden yhdeksän englanninsetterin alun takia. Moonan ja Fougan pennut syntyivät äitienpäivänä 9.5.2010. Moona oli oikein hyvä äiti, ja jaksoi hoitaa noinkin suurta laumaa kunnialla vaikka aluksi pelättiin ettei maitoa riitä kaikille tarpeeksi. Pennut kuitenkin kaikki kasvoivat oikein hyvin ja tasaisesti, ja ovat nyt reilu vuoden ikäisiä.

Photobucket
Englannisettereiden rotumestaruuskilpailu 2010

Viimesyksynä Moona tykitti myös kenttäkokeissa, napaten kaksi AVO2 tulosta ja sijoittui englanninsettereiden rotumestaruuskilpailussa toiseksi. Moona valittiin myös edustamaan suomen joukkueseen englanninsettereiden pohjoismaiden väliseen maaotteluun joka käydään tulevana syksynä Ruotsissa.

Photobucket
Erikoisnäyttely 2006

Näyttelypuolellakin Moona on pärjännyt ihan kivasti. Se olisi varmaan valio jos oltaisiin jaksettu sitä kiikuttaa enemmän näyttelyissä, mutta saldona sillä on yksi SERTi. Terveystuloksetkin on oikein positiiviset, lonkkanivelet on todettu A/A ja kyynärät 0/0. Priimaa siis ;)

Photobucket
"hei hei mutsi, mä en oo syöny mun lääkkeitä.." - Kevät 2011

Photobucket
Syksy 2009

8 kommenttia:

 1. Ihana postaus, Moona on hieno! Ja tuo uusi ulkoasukin on tosi jees :)

  VastaaPoista
 2. Jossu, jee kiva jos edes joku jakso lukea! Aattelin tehä muistakin omat postaukset :) Ja ulkoasusta mäki tyksin!

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus! :) Näitä sun postauksia on aina tosi kiva lueskella!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kaunis... Kiittää ja kumartaa.

  VastaaPoista
 5. Nää kuvat on ihan mielettömän hienoja jo pelkästään kuvinakin (if you know what I mean? :D). Kaikki niissä toimii loistavasti!

  VastaaPoista
 6. Nea/ Voi kiva kuulla! Ajattelin tehdä muistakin koirista tälläiset esittelyt :)

  Nina/ Kiitos

  Anonyymi/ Ai, kiva! Agilitykuva ei oo mun ottama, mutta kiitos kamalasti :)

  VastaaPoista
 7. Ja ennenkaikkea thumbs up sille ketä tajuaa settereiden alkuperäisiä käyttöominaisuuksia vaalia! Hieno on koira eikä koemenestyksessäkään moitteen sanaa :).

  VastaaPoista
 8. Tiina S/ joo, itse ainakin arvostan rotujen alkuperäsiä käyttöominaisuuksia (ehkä suurin vaikuttaja on se että meillä on aina ollut käyttölinjaisia settereitä ja tuttavapiiri koostuu harrastajista). Harmittavaa vaan miten paljon nykyään on settereitä, jotka ei tajua linnuista mitään. Ja Moona on kyllä menestynyt hienosti, varsinkin viimesyksy oli neidin osalta huippu! :)

  VastaaPoista