20.7.2012

Pikakuulumisia & haaste!

Tultiin hetki sitten Mistyn kanssa eläinlääkäristä, jossa se sai viimeisen hormonipistoksen. Ultran mukaan neste oli lähtenyt lähes kokonaan, ainoastaan yksi pieni nestekertymä löytyi. Toivotaan että sekin lähtee tuolla pistoksella! Antibioottejakin jatkettiin vielä ensiviikon perjantaihin saakka.

Kotona mä pesin Mistyn sillä se oli ihan järkyttävän likainen. Eikä ihme kun sitä on ultrattu yms. tässä viikon aikana niin monesti. Pesun jälkeen päästin koiran ulos kuivattelemaan ja tuo juoksi vaan ympäri taloa ihan onnessaan :D Hassu pieni!

Photobucket

Saatiin Maisalta & Maddelta tälläinen ihan hauska haaste, ja ajattelin vastata noihin kysymyksiin tämän postauksen yhteydessä. :) Mä en nyt haasta ketään kun tämäkin löytyy niin monesta blogista.

Jokaisen haastetun täytyy vastata niihin viiteen kysymykseen, jotka haasteen antaja on esittänyt ja postata vastaukset blogiinsa. Valitse sitten 5 uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 5 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait tämän.

1. Miten päädyit kyseeseen rotuun?
- Vanhemmillani oli punainen irlanninsetteri Teela, joka kuoli vanhuuteen 17.4.2000. Tuona samana päivänä Rovaniemelle syntyi Kevätriekon kenneliin englanninsetteripentue. Teela ei koskaan toiminut metsällä, se ei seisonut lintuja, ja isä tahtoi metsästyskoiran. Irlanninsettereistä oli jäänyt hieman huono kuva, joten vanhemmat päätyivät englanninsetteriin. Siitä asti meillä on näitä pilkullisia settereitä ollut, ja isäni kasvattaa englanninsettereitä Sänkipellon kennelnimen alla. En siis oikeastaan itse ole päätynyt kyseiseen rotuun, mutta se on 12-vuoden aikana vienyt sydämeni täysin!

2. Onko koiran kanssa sattunut koskaan noloja kommelluksia?
Muistan miten joskus junnuna kennelliiton leirillä olin remmiräyhä-Mistyn kanssa, ja häpesin koiraa kuollakseni koko leirin ajan! Sen jälkeen kyllä treenattiin remmikäyttäytymistä paljon, ja räyhääminen on vähentynyt huoamttavasti. Mistyä vaan ei pentuna sosiaalistettu kunnolla, ja sen kyllä huomaa.

3. Käyttekö koiran kanssa paljon yleisillä paikoilla?
Nitan kanssa mä ramppaan paljonkin kaikkialla: treeneissä, kisoissa, mätsäreissä.. Lisäksi se on aika helppo ottaa mukaan minne vaan, esimerkiksi markkinoille ja muihin suuriin tapahtumiin. Misty, Max ja Moona harvemmin käyvät tuollaisissa tapahtumissa, Nita kun on minun koirani niin yleensä se lähtee mun mukaan kaikkialle. :)

4. Millainen koirasi on harrastuskoirana?
Nita on mun mielestä hyvä harrastuskoira setteriksi. Toki toivoisin sille lisää pitkäjänteisyyttä ja keskittymiskykyä. Se on agilityssä vähän sellainen yhden radan koira, eikä jaksa toistoja. Mutta muuten se on helppo motivoida, ja koska neiti on todella pehmeä, sopii se mulle paremmin kuin hyvin. Muut ovat lahjottavissa lähinnä ruualla, ja kyllä nekin saa tekemään ja innostumaan, mutta se on paljon vaikeampaa kuin Nitan kanssa.

5. Millainen koirasi on luonteeltaan?
Nita on sellainen iloinen hössöttäjä, joka on aina valmis toimintaan. Se on hyvin malttamaton, ja toisinaan hieman arka. Se ei viihdy äänekkäiden lasten seurassa ja mielellään välttelee isoja koiria. Nita menee toimintakyvyttömäksi jos sille korottaa ääntä

Moonaa kuvaa hyvin sana diiva. Se on nykyään varsinkin todella mukavuudenhaluinen ja loukkaantuu helposti. Se on hyvin pehmeä narttu, ja neitiä pitää toisinaan käsitellä silkkihansikkain :D Moonalla on lempinimi "hömppäkaisa" joka tulee siitä että se on välillä hieman yksinkertainen.. Moonan suurin pelko on kärpäset.

Max on sellainen pikkukovis. Se esittää aina niin kovaa jätkää, mutta todellisuudessa se on vain pieni, hellyyttä kaipaava hurtta joka rakastaa harjaamista ja föönaamista. Max osaa olla kyllä todella kovapäinen, se kyseenalaistaa helposti muiden paitsi isän käskyt, se on vähän sellainen yhden miehen koira. :)

Misty on oman arvonsa tunteva rouva joka ei siedä räksyttäviä pikkukoiria. Se on todella ihmisrakas ja tunkee kaikkien syliin. Misty osaa olla todella kovapää, jos se päättää olla istumatta niin se on sitten istumatta. Toisaalta se on kuitenkin aika pehmeä, ja menee ihan lukkoon jos sille korottaa yhtään ääntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti