1.1.2013

Vuosi 2012

Perinteiseen tapaan halusin tehdä pienen katsauksen meidän kuluneeseen vuoteen ja listata vähän tavoitteita vuodelle 2013! :)

Vuosi 2012 alkoi aika kivasti, sillä Nita hyväksyttiin jalostusrekisteriin! Ulkoiltiin paljon kavereiden ja heidän koirien kanssaan, ja jäätiin lähes joka kerta autolla jumiin metsätielle :D Käytiin Nitan kanssa vain kolmessa näyttelyssä joista tuloksina EH, ERI sekä erikoisnäyttelystä ERI1, PN3 & VARASERT. Max kävi vain yhdessä näyttelyssä josta saatiin arvosana H.

Kuva: Taija Linna


Keväällä, huhtikuussa syntyi kauan odotettu Luka x Moona pentue. Pentueeseen odotettiin viittä pentua, mutta yksi vain syntyi. Poju asustaakin isänsä Lukan kanssa samassa laumassa Porissa :) Poju ainoana pentuna sai ihan älyttömästi huomiota, ja oli aina jonkun sylissä. :D

Sänkipellon Poju


Agilityä me treenattiin Nitan kanssa todella paljon, ja käytiin PAWSin treeneissä viikottain. Ensimmäinen LUVA irtosikin heti vuoden ekoissa kisoissa maaliskuussa kokkolassa hyppyradalta. Seuraavaa LUVAa metsästettiinkin kesäkuun loppuun asti, ja kolmas irtosi lähes leikiten Pietarsaaressa elokuussa, kun tehtiin sekä hyppy- että agilityradalla nollatulokset. Kakkosissa ollaan otettu vain 7 starttia, joista kolme on tuloksella HYL ja loput reippaalla yliajalla..

Kuva: Taija Linna


Heinäkuussa koettiin ikäviä hetkiä, sillä Misty sairastui kohtutulehdukseen. Koira oli todella huonossa kunnossa ja painoi vain 17kg. Emme halunneet leikata sitä, mutta hormonipistosten ja lääkkeiden avulla saatiin tulehdus parantumaan. "Isoäiti" on voinut sen jälkeen todella hyvin eikä ole sairastellut. Myös ruoka on maistunut, ja se näkyy koirassa!

Syyskuun lopulla Luke saapui viihdyttämään meidän laumaa, ja onkin sopeutunut hyvin. Luken kanssa aloitettiin agilityn alkeiskurssi, ja Nita saikin jäädä tauolle. Luke on aiheuttanut kyllä vaarallisia tilanteita karkaamalla meiltä kahdesti, joista viimeisin tapahtui viikko sitten, ja koira oli hukassa n. 10h! Koira oli ilmeisesti lähtenyt riistan perään ja eksynyt, sillä se löyty monen kilometrin päästä katoamispaikalta.Syksyllä myös käytiin todella ahkerasti koirapuistossa Luken & Nitan kanssa. :) Syksyyn kuului myös Maxin kastraatio jatkuvan eturauhasen tulehduksen takia. Myös Moonalta poistettiin kohtu sekä nisäkasvain. Toivottavasti koirat saavat vanhentua rauhassa ilman kummempia sairasteluita!

Puistossa setterikavereiden kanssa
Tässä vielä viimevuoden suunnitelmat, ja kommentit niiden onnistumisesta:


Nita 
- Parit näyttelyt, joista tietenkin tahdotaan kivoja tuloksia! 
*Varasert oli paras tulos, ja olen siihen tyytyväinen!
- Agilityssä lisää kisakokemusta ja ykkösistä LUVA-noll(i)a. Ja ne kontaktit hiotaan kuntoon, ihan varppina!
* Kisakokemusta kertyi ja siirryttiin kisaamaan kakkosiin :)
- Jos tänä vuonna päästäisiin osallistumaan myös niihin kenttäkokeisiin, ensin pitää saada vaan lintutilanteissa nosto kuntoon.
* Nita ei tänävuonna osallistunut kuin tunturikokeeseen, jossa sitä ohjasi Jani. Isä ei selkänsä takia itse pystynyt osallistumaan :) Koira oli ihmeissään oudosta ohjaajasta.


Moona
- Onnistunut astutus, terveitä setterivauvoja :)
* Moonalle syntyi yksi terve setterilapsi


Max
- Tassut kuntoon, tänä vuonna vältetään sitä ontumista
* Max ei ole tainnut ontua ollenkaan? Koira kävi fysioterapiassa ja ongelma hävisi sen jälkeen :)
- Herra taitaa jatkaa niitä metsästyskoiran hommia, koekäyntejä ei viimesyksynä juurikaan tullut.
* Max oli loistava metsästyskoira, ja kävi tunturissakin riekkojahdissa.

Misty
-  Viettää vieläkin niitä eläkepäiviä ja pysyä terveenä sekä hyväkuntoisena
*Misty on viettänyt leppoista elämää lenkkeillen ja nukkuen. Koira sairasti kohtutulehduksen mutta siitä onneksi selvittiin!

Teen vielä erillisen postauksen ensivuoden tavoitteista erikseen! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti