14.1.2013

Tamminäyttely

Tämä vuosi koiraharrastusten osalta starttasi viikonloppuna Kajaanin tamminäyttelyssä, johon olin ilmoittanut Nitan lauantaina järjestettävään agilityn iltakilpailuun. Sunnuntaina esitin Luken rotukehässä. Takana on 800km autossa istumista ja kotona on ollut oudon hiljaista kun Luke jäi Kajaaniin omistajansa Sannan luo. :)

Lauantaina lähdettiin todella aikaisin matkaan, vaikka kisat alkoivatkin vasta kuuden jälkeen. Tavoitteena oli 5kk kistauon jälkeen että Nitalla olisi kivaa ja se oikeasti tekisi radalla sillä samalla vauhdilla mikä joskus on ollut. Ja kyllähän se teki! Olin niin iloinen että koira paineli radalla menemään täysillä. Itse sähläsin ohauksen kepeille ja koira juoksi ohi, tästä K. Lopussa myös hoputin koiraa ja se tuli toiseksi viimeisestä välistä ulos joten siitä 5. Yliaikaa oli n. 5 sekuntia, johtuneen tuosta keppisähläyksestä. Tässä kuitenkin videotodiste meidän menosta:Sunnuntaina suunnattiin takaisin pallohalliin heti yhdeksältä, sillä Luken kehä alkoi kymmeneltä ja englanninsetterit oli ensimmäisenä. Luke oli hallissa vähän vaisu, ja olisi tahtonut häkkiin piiloon. Yritin saada koiraan reippautta, mutta ei se kehässä sädehtinyt ihan niinkuin tiistain näyttelytreeneissä. Avoimen luokan uroksissa oli Luken lisäksi kaksi muutakin koiraa jotka olivat aika reilusti Lukea suurempikokoisempia. Tuomarina oli Joanna Pronin (joka antoi Nitalle ERIn syksyllä!) joka mittasi koiran ja tuomiona oli että liian pieni, ja laatuarvosana laski HYVÄän.

Arvostelu:
"Pienikokoinen, sukupuolileima saisi olla vahvempi. Oikealinjainen ja ilmeinen pää. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävät kulmaukset, jyrkkä lantio. Riittävä rintakehä. Liikkuu hyvin, takaa hieman ahtaasti. Oikea karvanlaatu. Miellyttävä käytös. Koon takia palkintosija H."
DSC_1049_zps77a5a758
Kuva: Kati Mäkeläinen1 kommentti: