14.10.2014

Haaveita

A dog has no use for fancy cars, big homes, or designer clothes. A water log stick will do just fine. 
A dog doesn't care if your rich or poor, clever or dull, smart or dumb.

 photo kaumlvelyllaumlflarepienicopy_zps2d473cad.jpg


Give him your heart and he'll give you his. How many people can you say that about? 
How many people can make you feel rare and pure and special?  
How many people can make you feel extraordinary?

 photo pusuflareecopypieni_zps5797ba09.jpg

Uskalsin viimeinkin muutama viikko sitten katsoa elokuvan Marley & Me, kun se kerran telkkarista tuli. Luin kirjan monta vuotta sitten, eikä lopusta meinannut tulla mitään kun en kyyneliltäni kyennyt lukemaan tekstiä.

 Kaikki elokuvan nähneet tai kirjan lukeneet koiraihmiset varmasti ymmärtävät mistä puhun. Ne, jotka eivät ole suosittelen sitä. Mutta kannattaa myös ostaa nessupaketti. Elokuvan katsominen oli omalla kohdallani virhe, sillä olen viimeakoina ikävöinyt Nitaa tavallista enemmän eikä elokuva helpottanut oloa yhtään.

 photo maumlaumljanitapienicopy_zps1c6f3148.jpg

Sen lisäksi, että en voi olosuhteiden pakosta viettää parhaan koiraystäväni kanssa kovin paljoa aikaa vaivaa minua riipivä pentukuume. Se ei ole koskaan yltynyt näin pahaksi, ei edes silloin kun Nitalla oli yhdeksän hienoa pentua. Löydän itseni vähän väliä tutkimasta kasvattajien sivuja tai koiranettiä. Huokailen kateellisesti muiden pentukuville, ja esittelen erirotuisia koiria miehelle. Ehkä pissakakkarallista on liian pitkä aika.

En silti voi olla ajattelematta, että JOS minulla olisi pentu, myös Nita voisi asua täällä. Varsinkin JOS pentu tulisi muutaman vuoden sisään, kun Nita ei ole vielä "liian vanha".  Mutta jossittelu on ihan turhaa. Sitä paitsi olen päättänyt etten aio kasvattaa pentua kerrostalossa, ihan kaikkien osapuolien hyvinvointia ajatellen. Omistaisin myös mieluusti auton, jotta harrastusmahdollisuudet olisivat paremmat. Mutta se kaikki tuntuu vielä niin kaukaiselta. Ja onkin kaukaista. Pelkkää haaveilua ja unelmia.

Mutta onneksi "koiraterapiaa" on tarjolla melko usein. Koirat ovat elämäntapa, josta näköjään on todella hankala päästä irti. :D

Tässä vielä tekstin suomennos kirjasta kopioituna. Minusta se toimii paremmin englanniksi.
"Koira ei arvostele muita värin tai uskon tai aseman mukaan, vaan sen mukaan, millaisia he ovat sisältä. Koira ei välitä onko ihminen rikas vai köyhä, kouluja käynyt vai lukutaidoton, viisas vai tyhmä. Jos sille antaa sydämensä, se antaa vastalahjaksi omansa. Asia on oikeastaan hyvin yksinkertainen, ja siitä huolimatta meidän ihmisten, jotka olemme niin paljon viisaampia ja kokeneempia, on aina ollut vaikea käsittää, millä on oikeasti merkitystä ja millä ei"

4 kommenttia:

 1. Englanniksi tuo teksti kyllä toimii paremmin. Marley & me on ihana leffa, kerran nähnyt enkä tiedä pystyiskö katsoa toista kertaa.. Ei ainakaan itkemättä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toimii :D Mulla on ainakin Lassie ja Hachiko "kieltolistalla" tuon Marley & Me:n lisäksi!

   Poista
 2. Lisää kieltolistalle myös myös Bim Mustakorva, sekä kirjana että leffana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih! Mä luin sen joskus junnuna kun meille tuli Misty. Löysin kirjan kirjastosta vahingossa, ja päätin lainata sen koska se kertoi setteristä. :D Tekstinä se oli ala-asteikäiselle ehkä vähän hankalaa luettavaa enkä muista siitä juuri mitään paitsi että tarina oli surullinen.

   Poista