26.12.2015

Joulun viettoa

Jostain syystä aattona valokuvaaminen jäi lähes kokonaan. Muutama söpöstelykuva oli pakko napata Hertasta kuusen edessä, mutta muuten keskityin ihan muihin asioihin.

Lähdettiin aattona ajamaan koirien kanssa vanhempieni luo jo aamusta, sillä lähdettiin siellä yhdessä kaikkien koirien kanssa pikkuiselle lenkille. Vanhemmillani on tällä hetkellä neljä englanninsetteriä, joista kaksi vanhinta täyttävät pian 13 vuotta, ja kaksi nuorinta ovat 2,5- sekä 1,5 -vuotiaita.

joulutyyppi2


Lenkki sujui tosi hyvin, vaikka aluksi vähän jännäsin että jääkö Hertta jalkoihin. Kun oltiinkin ihan vieraassa paikassa, oli tutustuminen paljon rennompaa. Aikaisemmin vanhempien luona vieraillessa on eristetty koiria, jotta vältetään turhat kinastelut. Lauman nuorimmat ovat olleet vähän mustasukkaisia omasta reviiristään ja painostaneet Herttaa.

Lenkin jälkeen kuitenkin Hertta hyväksyttiin osaksi laumaa, eikä eristyksiä tarvittu joulun aikaan. Ainoastaan ruokailut hoidettiin eri tiloissa, koska Hertta on niin tyhmän röyhkeä että juoksee suoraan muiden ruokakupeille. Vanhempieni koirat eivät sellaista suvaitse.

tytöt
Vas. Hertta 5kk, Nita 7v, Moona 11v, Romppu 2,5v ja Tuuli 1,5v

Aidatulla takapihalla leikit sujuivat tosi hyvin kolmella nuorimmaisella. Joulupäivänä kierrettiin mukava 4,5km lenkki pitkospuita pitkin makkaranpaistolaavulle. Sää ei ollut erityisen jouluinen, ja loppulenkistä saatiin melkoinen sade yllemme. Koirat juoksivat suolla itsensä uuvuksiin ja Nitalle karttui gps:n mukaan 12,7km.

Joululahjojakin saatiin melkoinen määrä, ja kuvasin teillekin muutamat. Ilmeisesti blogia oli käyty lukemassa tarkasti, kun paketeista paljastui niitä asioita mitä olin toivonutkin! Sarvaksen nastakengät kävin vanhempieni kanssa itse valitsemassa ja sovittamassa. Kengät sainkin käyttöön jo hieman ennen joulua, joten ne eivät ole enää ihan pakasta vedetyn näköiset. :D

lahjoja

Nissin salama on erittäin tervetullut kapistus, ja olenkin ahkerasti yrittänyt harjoitella sen käyttöä. Veli oli muistanut valokuvaavaa siskoaan 1000gt ulkoisella kovalevyllä, joka tosiaan tulee tarpeeseen. Äiti oli muistanut myös Herttaa valtavalla paketilla, josta kuoriutui pinkki kevythäkki. Ja voi luoja että se on kevyt. Lähes 10 vuotta vanha rikkinäinen kevari joutaa nyt roskikseen, ja sitä purkaessa makuuhuoneen nurkasta tajusin miten hiton painava se olikaan. Uuteen häkkiin mahtuvat molemmat koirat vaivattomasti, ja Nita ainakin nukkui siellä niin tyytyväisenä. :)

lahjoja2

kevari

Koirat saivat tuttuun tapaan avata paketoidut possunkorvat, ja Hertalle olin ostanut uuden lelunkin. :) Joulu sujui aika rauhallisissa merkeissä. Hengailtiin ja ulkoiltiin sekä tietenkin syötiin. Hertta oli tänään ihan lopen uupunut, kun ei ole millään malttanut nukkua. Koirat jäivät vielä muutamaksi päiväksi vanhempieni luokse nauttimaan omakotitaloelämästä maalla, kun itse lähden reissuun. Mulla on jo nyt ihan hirveä ikävä tuota punaista pyörremyskyä, vaikka tiedän että pentu on hyvissä käsissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti