6.12.2015

Minijoulukalenteri luukku 2.

Toiseen luukkuun olen kerännyt vinkkejä siihen, miten saisit hyvät joulukuvat lemmikistäsi. Vielä ehtii teettämään kuvista perinteisiäkin kortteja, tai halutessaan voi lähettää virtuaalisen joulutervehdyksen valokuvan muodossa.

Itse en pidä liiallisesta lavastuksesta tai turhasta tilpehööristä kuvassa. Kun haluat ottaa joulukuvan koirastasi (tai muusta lemmikistä), kannattaa valita rauhallinen tausta. Se voi olla niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Parhaimmassa tapauksessa löydät lemmikin omaan väritykseen sointuvan taustan. Apuna voit käyttää vaikka kotoa löytyviä seiniä, mattoja tai lakanoita. Ulkona mahdollisuuksia on hurjasti.

Kuvaan ei kannata tukkia liikaa erilaisia värejä. Jos haluat käyttää rekvisiittaa tai pukea koiralle jotain, valitse vain yksi tehosteväri. Rekvisiittaa ei tarvita paljoa, sillä lemmikkihän on kuvan pääosassa. Muutama joulupallo tai lahjapaketti riittävät varmasti jouluiseen kuvaan.

nitajoulu

Lumiset lemmikkikuvat isessään ovat jo ihanan raikkaita, eivätkä mielestäni kaipaa sen kummempaa tilpehööriä. Koska lunta ei tällä hetkellä ainakaan täältä pohjanmaalta löydy, kaipaa moni varmasti inspiraatiota sisätiloissa kuvaamiseen.

testii

Pienet jouluvalot luovat jo ihanan tunnelman kuvaan. Pyydä koiraasi vaikkapa makaamaan tai istumaan jouluvalojen keskellä. Älä käytä kuvatessa salamaa, koska valot eivät muuten näy. Ikkunasta tulevaa päivänvaloa voi käyttää hyödyksi, mutta myös raksavalolla tai muulla kotoa löytyvällä lampulla voi kohdistaa lisävalaistusta koiraan. Koiran istuessa tai maatessa jouluvalojen keskellä, valaisevat ne koiraa alapuolelta. Lisävalo tulisi siis kohdistaa kuvattavan kohteen yläpuolelta. Jouluvaloja voi käyttää myös valokuvan taustana. Kuvaa suurella aukolla ja irrota koira tarpeeksi kauas seinälle viritetyistä valoista, saat aikaan kivoja valopalloja. Tämä kikka on yksinkertainen, ja sillä saa tunnelmallisia kuvia!

herttainenn22

Tähän aikaan vuodesta ei välttämättä kotia ole vielä koristeltu kovin jouluiseksi. Kuusen edessä saa yleensä aika kivojakin joulukuvia – mutta monet pystyttävät kuusen vasta lähempänä jouluaattoa. Silloin ei enää ehdi postin kautta kortteja lähettää. Mikset siis koristelisi ulkoa löytyvää kuusta? Ulkona on yleensä riittävästi valoakin tarjolla, joten aloittelijankin on helppo onnistua. Kiiltävät joulupallot ja glitternauhat tuovat kuvaan väriä ja näyttävät hauskalta. Tarpeeksi läheltä napattu kuva ei välttämättä edes paljasta, että potretti on oikeasti kuvattu ulkona.

joulutevrehdys

Netistä löytyy myös paljon ilmaisia jouluaiheisia kehyksiä kuviin. Niihin voi käytännössä liittää minkä tahansa kuvan, eikä tarvitse itse lavastaa joulukortisteita kuviin. Joulukorttikuvaukset ovat omasta mielestäni kuitenkin hauska järjestää, ja on kiva päästää oma luovuus valloilleen. Pinterest on oiva välinen inspiraation hakuun.

Toivottavasti tästä postauksesta oli teille jotain hyötyä, sillä tämän tekeminen oli hauskaa :) Toivotan kaikille tämän postauksen myötä myös hyvää itenäisyyspäivää! Ensi sunnuntaina näiden suunnitelmien mukaan kokkaillaan jotain kivaa koirille. En silti lupaa mitään - jos saan paremman idean, jää kokkailut toteuttamatta.

5 kommenttia:

  1. Olipa aidosti kivoja esimerkkikuvia ja hyviä vinkkejä! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus! Millä muokkaat esimerkiksi tuossa kolmannessa kuvassa tuon taustan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla on käytössä Photoshop CS5. Taustalla oli kyllä jouluvalot, niitä on vain kloonattu sinne hieman lisää. :-)

      Poista
  3. Tosi hyviä vinkkejä! En ois kyllä ite keksinyt näin montaa erilaista toteutusta. Kaikissa on just sitä, mitä joulukuvaan kaipaa ja varsinkin tuo kolmas on aivan ihana :) Tuli kyllä inspiraatiota, täytyy kokeilla kuvailla omakin turri vielä ennen joulua näillä vinkeillä :D

    VastaaPoista