6.1.2016

Epäviralliset rally-tokokisat

väsynytkisaaja
Kisojen jälkeen Nita kääriytyi lämpimiin peittoihin nukkumaan, eikä ole suostunut ulkoilemaan.


Tänään käytiin vuoden ensimmäisissä epävirallisissa rally-tokokisoissa Nitan kanssa. Ilmoitin meidät vielä mölliluokkaan, vaikka tarkoitus oli päästä rata palkkaamatta läpi. Möllit alkoivat jo klo 10, ja siihen aikaan pakkasmittari näytti lähemmäs -30 astetta. Koiralle BOT-takki päälle ja menoksi. Kolmijalkaisena se viiletti ulkona menemään ja sain neidin tekemään tarpeensa. Diiva :D Onneksi kisat olivat lämpimässä hallissa, niin ei tarvinnut paikanpäällä palella.

rallyrata
Antakaa anteeksi huonot ratapiirrustustaidot!


Rata oli kiva, mutta jälleen kerran ensimmäisenä oli sellainen kyltti joka ei sitten yhtään sovi meidän aloituksiin. Nita tietysti reagoi mun jännitykseen olemalla hyvin passiivinen, joten uusittiin kahdesti tuo "istu, 1 askel, 2 askelta, 3 askelta" kyltti. Se vaan haahuili ihmeellisesti ympäriinsä ja kun pyysin koiraa sivulle istumaan, se vaan tuijotti minua hölmistyneenä parin metrin päässä. Lopulta saatiin kyltti toisella uusinnalla onnistumaan, kun otin herkun käteen.

Siinä mielessä olikin hyvä, että ilmoitin mölliluokkaan niin sain tarpeen vaatiessa palkata. Itsekin tajusin olevani hyvin jäykkä, kun treeneissä taas paljon tsemppaan ja kehun koiraa. Loppua kohden sain hyvän flow:n päälle, ja rata sujui mallikkaasti ilman virheitä. Nitakin otti upeasti kontaktia eikä enää haahuillut, kun ohjaaja ei ollut pelkkä komentoja jakava zombi :D

Pisteitä kertyi siis 97/100, mutta ne eivät tälläkään kertaa riittäneet sijoituksiin saakka. Olen silti tosi tyytyväinen siihen, ettei suurempia virheitä tullut! Tuomarin kommentti:"Tosi hyvä takapään käyttö! Alkukankeuden jälkeen hienoa menoa" Aika: 1:58:09. Harmittaa ettei näistä kisoista tarttunut videomateriaalia, mutta lupaan sitä sunnuntain kisoista - meni syteen tai saveen.

Täytyy työstää hirveästi tuota omaa jännittämistä, mutta rallyssä kisatilanne on mulle vielä niin uusi että en jotenkin osaa hallita itseäni. Eiköhän tästä pikkuhiljaa saada hyvä kisarutiini minullekin, niin alkaa hommat sujua. Sunnuntaina meillä on ensimmäinen virallinen startti, josta toivottavasti saataisiin hyväksytty tulos.

10 kommenttia:

 1. Kova taso jos ei 97pisteellä yltäny sijoituksille! :)
  Harmittaa kun me ei päästy reenaamaan - ois tullu tarpeeseen päästä tekeen kisanomainen treeni.. Mut ehkä sit ens kerralla.. Tää oma flunssa vaan häirittee menoa..! -.-'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärkikolmikko veti täydet pisteet, eli huonoille ei "hävitty". Oli kyllä mukava päästä treenaaman kisatilannetta. Vähän jännitti kun olin alkuviikon kuumeessa, toivottavasti sunkin flunssa pian helpottaa! :)

   Poista
 2. 97/100 on kyllä tosi hyvä tulos! Teillä ei siis muita virheitä ilmeisesti tullu ku se eka kyltti, siistiä. Menikö Nita radan hihnassa vai vapaana? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tullut muita virheitä! Tehtiin rata hihnassa, koska sitä on pakko harjoitella alokkaan vuoksi. Ilman hihnaa meidän radat on aina paljon parempia :D

   Poista
 3. Kuulinkin, että siellä oli ollut tosi hyvä taso! Onnea hyvästä tuloksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyviä kilpailijoita, huonoille ei tosiaan hävitty :D. Kiitos!

   Poista
 4. Tosi hyvät pisteet, onnea!:) Mä muistan et mua alkuun jännitti rallys eniten et muistanko sen radan.. Kun on kisannut aiemmin vain tokossa jossa on aina sama kaava niin rallyradat tuntui tosi hankalilta muistaa.:D Tsemppiä viralliseen starttiin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella :D mulla on kyllä agilitytaustaa, ja muistan että mitä useammin kävi kisoissa sitä helpompi ne radat oli muistaa. Eli eiköhän tää tästä. Eniten jännittää että suoritan kyltin väärässä kohdassa tai en tajua uusia...

   Poista
 5. Onnittelut tuloksesta!! :) Siitä se lähtee myös virallisten suhteen :D

  VastaaPoista