10.1.2016

Rally-tokokisat Seinäjoella

Tänään koitti se päivä, kun startattiin Nitan kanssa virallisissa rally-tokokisoissa. Pakkanen huiteli taas ikävissä lukemissa, eikä koiraa olisi huvittanut herätä vielä seitsämältä. :D Kisapaikalla onneksi Nitakin alkoi virkistyä, eikä onneksi kyllästynyt odotteluun. Vähän sillä meinasi olla vilu, kun en ollut ottanut häkkiä mukaan. Takkia pidettiin päällä omaan vuoroon saakka, niin pysyi koirakin lämpimänä.

Itse suoritus meni mielestäni ihan kivasti, vaikka tulos olikin ALO0. Saatiin kasaan vain 63/100 pistettä, sillä itse jännitin niin paljon että suoritettiin muutama kyltti väärin. Koira toimi kuienkin hienosti, aina kun muistin kertoa sille mitä tehdään ja miten tehdään. Rata oli yllättävänkin hankala, sillä se sisälsi mm. juosten vasemmalle käännöksen. Ei olla varmaan koskaan harjoiteltu juosten käännöksiä. Tiedänpähän ainakin, mitä me treenataan tulevaisuudessa!Virheet tuli siis seuraavista kylteistä:
1. Spiraali: uusinta -3, TVÄ -10 (ohjaaja ei tehnyt uusiessa lähestymistä tehtävään). TY-PE-RYS! en muistanut siis palata edelliselle kylttialueelle.
2. Liikkeestä maahan: uusinta -3
3. Koira eteen, 1 askel, 2 askelta, 3 askelta TVÄ (liian lyhyt askel)
6. Hitaasti TVÄ -10 (ei selkeästi hitaampi) Jännitykseltäni en osannut näköjään hidastaa vauhtia yhtään
9. TAL -1 Nita alkoi vähän keulia kun juostiin ja talutin kiristyi.

Omaan silmään rata näytti muuten ihan hyvältä, mutta olin itse jotenkin tosi kankea ja kömpelö. Törmäilin koiraan, unohdin antaa sille käskyjä enkä osannut arvioida omia askeliani. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin, ja pyrkiä saamaan enemmän kisanomaisia treenejä. Harmi että olin ilmoittautunut vain yhdelle radalle, mutta saatiin ainakin hyvää harjoitusta kisaamista varten. :)

13 kommenttia:

 1. Voi kamala, en itsekään yhtään ole ajatellut että käännökset voisi olla juosten! Treenaamaan ->

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja vielä alokkaassa! Kokemusta rikkaampana, hyvä että tästä oli jollekin muullekin apua :D

   Poista
 2. Hyvä te! :) Kivastihan tuo meni, Nita on uskottava rallytoko-setteri. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En kestä miten onnelliselta se aina näyttää radalla :D Häntä vaan viuhuu

   Poista
 3. Nita on ihanan iloisen näköinen radalla.:) Aika pieniä virheitä noi lopulta on ja kun kokemusta tulee radoilta lisää niin tulee rutiiniksi noi uusimiskohdat ym.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Virheet oli kyllä just sellaisia että itseäni vähän ärsytti radan jälkeen.. Niin pieniä ja tyhmiä virheitä. Videon nähtyäni en enää harmitellut, koira oli niin hyvin kuulolla ja yritti parhaansa, siitä olen iloinen :)

   Poista
 4. Kivan näköistä menoa! ^_^ Saitte sentään pisteitä, me ei saatu yhtään pisteitä meidän ekasta kisasta, joka meni täydellisesti mun jännityksen piikkiin :'D Mut kyllä se siitä helpottaa, ku vaan käy mm. epiksissä treenailees kisanomaisia suorituksia ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja voi ei - mulla oli tavoitteena ettei saada hylkyä ja se sentään toteutui. Täällä jo selaan tulevia kisoja, mutta aika vähän niitä on tarjolla..

   Poista
 5. Ihanan näköistä tuo meno teillä! :) Koira teputtaa niin onnessaan mukana :D Meillä oli eilen kans kisat ja hylkyhän sieltä tuli. Olisimme saaneet 68p, kunnes menin ja laitoin käteni taskuun xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon :) Katsoinkin teidän kisavideon, tosi harmi juttu tuo hylky! Ihmeellisiä "aivopieruja" sitä jännittäessä tuleekin. :D

   Poista
 6. Ihanan näköistä tuo meno teillä! :) Koira teputtaa niin onnessaan mukana :D Meillä oli eilen kans kisat ja hylkyhän sieltä tuli. Olisimme saaneet 68p, kunnes menin ja laitoin käteni taskuun xD

  VastaaPoista
 7. Hyvän näköistä menoa! Harmi, että teillä lähti heti tosta spiraalista kymmenen pistettä pois, kun uusittaessa se meni sit tosi hyvin. Varmasti ohjaajakin saa lisää varmuutta kun on parit radat käyty, eikä ohjaajavirheitä tuu samalla tavalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmittelinkin tuota spiraalia, kun ihan naurettava moka multa. Olisi muuten ollut hyväksytty tulos. Mutta ei auta jäädä tuleen makaamaan, sellaista se kisaaminen välillä on. :D Toivottavasti saadaan hyvä kisarutiini ja minäkin oppisin olemaan kisatilanteissa normaali!

   Poista