15.1.2016

Puolivuotias


minäjaherttis_mv
ihmettele lintuparvi 
ihmettele puut 
ihmettele naapuri ja jäita lähteviä 
ihmettele lammikoita, valtamerta myös

Hertta on nyt tasan puoliuotias. Se kuuluisa pissakakka -ralli alkaa olla ohi, eikä vahinkoja enää sisätiloihin enää satu. Juuri kun tuntui, että pennun päähän oli tullut järkeä, on alkanut teini-ikä puskemaan kovaa vauhtia päälle. Mörköjä näkyy ja kuuluu siellä täällä. Aamuyöstä täytyy puolustaa kotia lumiauroilta ja pimeässä kävelevät ihmiset on epämääräisiä. Valoisaan aikaan ei ole mitään ongelmaa: ihmiset on ihania, uudet äänet ei pelota ja muutenkin ollaan niin rohkeaa tyttöä.

Hertta on myös alkanut kyseenalaistamaan asioita, jotka se ihan varmasti osaa. Esimerkiksi tällä viikolla ulkoillessa se jätti ensimmäistä kertaa tulematta kutsusta luokse. Autoon ei yhtään huvittaisi hypätä kun lähdetään lenkiltä pois. Ulos pyydetään ihan vaan huvin vuoksi: kun raapii ovea, saa ihmisiin mukavasti liikettä :D

Pieni punaiseni on myös erittäin fiksu ja nopea oppimaan uusia asioita. Se on näppärä kaveri kehittämään tylsistä tempuista vähän hauskempia. Hertalle on ollut melkoisen hankalaa opettaa maassa makaamista, kun se yrittää lisätä siihen mm. pyllyn heilutusta, pään kääntelyä ja jopa ryömimistä taaksepäin. Kaikki toiminnallisemmat jutut on enemmän Hertan mieleen, ja saakin treenatessa olla tarkkana ettei opeta koiralle vahingossa pidempiä "temppuketjuja".

Aloitettiin viime viikolla pentujen tokokurssi, josta toivottavasti saadaan paljon hyviä vinkkejä harjoitteluun. En tiedä, onko toko meidän juttu, mutta uskon että tästä saadaan ainakin hyvä pohja rally-tokoa ajatellen. Haluan ensin rakentaa toimivan seuraamisen ja panostaa meidän yhteistyöhön, ilman kiirettä kisaamisesta tai harrastuksista. Hertta on ihan hurjan ahne setteri, ja sitä onkin helppo motivoida ruualla. (Jopa antibiootit menee herkkuina kurkusta alas.)

hertta6kk
19,4kg ja 60cm
Viimeinen kulmahammas oli melkoisen tiukalla, kun pysyvä hammas alkoi olla jo tosi pitkä. Lopulta kulmuri irtosi mun villasukkaan, kun Hertta teki yllätyshyökkäyksen. Selvisi kuitenkin parin päivän kuluttua, että hammas olikin poikennut. Juuret olivat jääneet ikeneen, ja aiheuttivat pientä tulehdusta. Eläinlääkäristä saatiin antibioottikuuri ja kipulääkettä. Nyt suu alkaa olla taas normaali, ja voidaan jatkaa hampaiden katsomisharjoituksia.

Hertta on myös ilmoitettu ensimmäiseen näyttelyynsä. Kyseessä on punaiset- ja punavalkoiset irlanninsetterit ry:n Open Show, jossa käydään pikkupentuluokassa pyörähtämässä. Näyttely ei ole virallinen, mutta se ei meitä haittaa, kun pentuluokka joka tapauksessa olisi epävirallinen. Maaliskuussa suunnattaan Jyväskylään Royal Canin pentunäyttelyyn ja huhtikuussa EHKÄ korkataan junioriluokka Vaasa KV:ssa.

Tämä punainen pyörremyrsky on ollut sitä kaikkea mitä uskalsin odottaa, enemmänkin. Se on tuonut ihan valtavasti sisältöä ja iloa elämään. Olen niin onnellinen Hertasta. :)

4 kommenttia:

  1. Onnittelut ihanalle Hertalle <3

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Olen yllättynyt miten tasapainoiselta puolivuotias voi näyttää, luulin että se olisi pelkkää jalkaa tässä vaiheessa.. :)

      Poista