11.9.2016

Rally-tokokisat: AVO-luokan korkkaus!

Tänään me sitten Nitan kanssa korkattiin rally-tokossa avoin luokka. Vaikka videon nimessä mainitaan, että kyseessä oli piirinmestaruuskisat, niin mestaruudesta kilpailivat vain MES-luokan koirakot. Me kuitenkin oltiin Nitan kanssa mukana yhdessä joukkueessa, joka ei tällä kertaa tuloksia saanut aikaan. Päivä oli kuitenkin mukava, ja nyt on se suurin jännityksen aihe saatu pois alta. Eka kisa uudessa luokassa saa mut aina ihan jännityksestä tilttiin.Virhepisteet:

2. Koira eteen, oikealta sivulle. -1 ohjaajavirhe (en rehellisesti tiedä, miksi :D Kertokaa viisaammat!)
4. Istu, käännös vasempaan, istu. -3 UUSI, -1 epätarkasti suoritettu tehtävä
5. Houkutus. -1 Puutteelinen yhteistyö
6. Liikkeestä maahan. -3 UUSI, -3 ohjaajavirhe (jouduin auttamaan tosi rankasti kumartumalla)
8. Istu, seiso, kierrä koiran ympräri. -10 epätarkasti suoritettu tehtävä (ylimääräisiä istumisia, Nita ei vielä osaa seisoa. Olisi pitänyt vaan ohittaa koko kyltti!)
10. 270* oikealle. -10 epätarkasti suoritettu liike. (Nita kiersi kyltin, tyhmä virhe koska en saanut hypyn jälkeen ajoissa haltuun)
11. Koira eteen, 1 askel, 2 askel, 3 askel. -10 epätarkasti suoritettu liike (Nita ei lähtenyt seuraamaan ja mun kolmas askel liian lyhyt!! Tyhmä moka multa)
13. Istu, käänös oikealle, istu. -10 pätarkasti suoritettu liike (Nita ei kääntynyt mukana)

Siellä oli muutama liike, jotka on selkeästi meille liian vaikeita vielä. Nita hämmentyi mokista, ja selvästi vähän lässähti niiden takia lopussa. Helpotkin asiat meni plörinäksi. Onneksi kuitenkin pääasiassa koirallakin oli kivaa, ja häntä heilui koko suorituksen ajan. Muakin lähinnä hymyilytti, kun Nita tuijotti kieli suusta roikkuen että mitä, häh, en ymmärrä. On se vaan niin höppänä!

Tuomarin kommentti "Yhteistyön löytyessä hienoa työskentelyä", ja musta sekin näkyy videolta. Nita tekee taitavasti, kunhan osaan ohjata ja asioita on oikeasti harjoiteltu kunnolla. Tuloksena siis AVO0, pisteitä saatiin kerättyä vain 51/100. Nyt tiedetään mitä pitää treenata, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. :)

4 kommenttia:

 1. Olisko se -1 ov tullut tuossa 2.tehtävällä tuosta ihan pienestä jalan siirrosta? Tai sitten tuosta käsi-/vartaloavusta, jonka annoit kun ohjasit Nitaa kiertämään sun takaa? En yhtäkkiä muuta keksi mistä ois voinut tulla ^^'
  Näyttipä muuten nuo tötsien välit lyhyiltä - Oliko ne oikeasti vai näyttikö videolla vaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, lähti vähä liian aikasin. Piti vielä sanoa, että no nyt se on kuitenkin korkattu! Me vielä Frinin kanssa treenaillaan ja katotaa sit ens vuoden puolella, josko sitten.. :D Meillä ois vielä paljon treenailtavaa; mm. vasemmalle kääntymiset on meille vaikeita ja seuruutakin pitäs saada hivenen vahvemmaksi. Myös tuo istu-seiso-kierräkoira -kyltti vaatii vielä opettelua. Frini nousee kyllä seisomaan mutta kääntyy vinoon ja ei viä malta pysyä paikoillaan, kun yritän sitä kiertää :D Reeniä reeniä siis vaan nii ehkä se siitä jossain välissä alkaa sujumaan :)

   Poista
  2. Olisikohan tuosta jalan siirrosta? Minusta ohjaus, vartaloapu oli aika pieni, mutta en ihan hahmota miten tarkkaa niiden kanssa on avoimessa luokassa! En edes huomannut muuten itse tuota jalkajuttua, ennenkuin sanoit :D Tuo rata oli ihan kierossa ja kyltit vinossa, tötsien välit melko pienet..

   Meilläkin on vielä paljon treenattavaa, joissain liikkeissä. Seisominen on Nitalle jotenkin tosi hankala ymmärtää, se aina vaan istuisi. Saa nähdä päästäänkö koskaan tuloksia tahkomaan avoimesta..

   Poista
  3. Joo, mäkään en vielä oikein hahmota sitä et miten suuria ne käsi-/vartaloavut avossa saa olla. Pienempiä tietty kuin alossa, mutta missä se raja siinä sitten menee.. Saattaahan se vähän tuomarikohtaistakin olla tietty.
   No "kiva", tötsien välihän pitäs olla sääntöjen mukaan 1,5-2 metriä.. Monesti kyl näkee, et ne on hyvä jos sen metrin :o Pujottelepa siinä sitten isommankin koiran kanssa. Itellä ku tämmöne keskikokoinen koira ja tuntuu välillä nuo pujottelut ihan mahdottomilta, ni kiva niille joilla on esim. borzoi ;D

   Kyllä te sieltäkin tuloksia saatte, koska mäkin oon päättänyt, että mekin aiotaan vielä joskus sieltä se RTK2 saada! :D Siitä ylöspäin en sitten vielä oikein tiedä, että jatketaanko kisailua voittajassakin vielä, saa nähdä :') Tosin sitten kyllä tarvii päästä johonkin treeniryhmään, jossa joku kouluttaja, joka tietää miten nuo ylimpien luokkien liikkeet suoritetaan oikein :D

   Poista