4.10.2016

Rakennekatselmuksessa

Lauantaina 1.10 käväistiin Hertan kanssa kanakoirakerhon järjestämässä rakennekatselmuksessa. Tuomarina siellä oli Eeva Anttinen, ja Hertta oli ainut oman rotunsa edustaja. Minusta oli kiva saada hieman normaalia näyttelyarvostelua kattavampi arvio koirastani. Arvostan myös Eeva Anttista tuomarina, ja mielestäni Hertan arvostelu näyttää ihan Hertalta.

Saatte nyt arvostelun kahdessa osassa, että se on edes jotenkin luettava :)

017f605410f1225f74190f018a76914836d6dd8d28

Suurimmat virheet löytyivät Hertan päästä sekä ilmeestä. Hertan kuono on lähes yhtä leveä kuin kallo, ja se kuulemma vaikuttaa ilmeeseen. Kuonon tulisi siis olla hieman kalloa kapeampi. Myös Hertan päälaella on nk. "viisauden nystyrä", joka sekin vaikuttaa negatiivisesti ilmeeseen. Myös otsapenger on hieman liian loiva. Sivuprofiililtaan pää on kaunis ja rodunomainen, mutta edestä katsottuna nämä virheet löytyvät.

hertta14kk2
Tuorein kuva Hertan päästä, josta näkyy hyvin tuo kallon keskiharjanne, "viisauden nystyrä"
Pakko myöntää että olen pitänyt Hertan etukulmauksia liian niukkoina, mutta niistä ei kummempaa mainintaa tullut. Sen sijaan takaraajoista löytyy suoruutta, joka vielä korostuu kun seisottaessa venytän takajalkoja liikaa. Tämä oli hyvä kuulla, sillä oma silmäni ei ole esim. kuvissa huomannut tälläistä. Nyt kun katsoin kuvia ihan uusin silmin, tajusin asian. Tosi hassua, miten sitä tuijottelee omaa koiraansa niin sokeasti.

Hertta sai kuitenkin paljon kehuja rakenteestaan, joka Anttisen mielestä on erinomainen. Hertta on suhteessa tasapainoinen, ja kuulemma suurin osa esille tulleista asioista on niuhottamista. Mutta sehän tämän tilaisuuden tarkoitus taisikin olla, sillä jokaiselle koiralle oli varattu n. 15min aikaa arvosteluun. :)

0168ace31d9704554a85f30308872af7f6690b031b

Myös karvapeitteestä ja väristä tuli kovasti kehuja. Hapsutus on vielä niukkaa, ja odotankin että koska neiti päättäisi kasvattaa itselleen uudet hapsut. Tässä vetauskuva kesäkuulta, ja uusin kuva syyskuulta. Hienot hapsut katosivat kesän aikana, mikä kasvattajan mukaan on normaalia. Lupaili, että kohta Hertalle kasvaa hieno uusi turkki tilalle.

hertta11kk
Hertta 18.6. (11kk)
hertta14kk
Hertta 3.9. (14kk)
Kokonaiskuva tässä kunnossa Hertasta on erittäin hyvä, ja olen siihen oikein tyytyväinen. On kiva omistaa tasapainoinen ja terverakenteinen koira :) Eiköhän se tuosta vielä paljonkin kehity, kun ikää tulee lisää. Esim. eturintaa odotellessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti