11.5.2017

Tilannekatsaus harrastuksiin

pallohullu

Pitkästä aikaa on hyvä tehdä pieni tilannekatsaus meidän harrastuksiin! Sain koostettua teille jopa pari hyvin lyhyttä videota, koska ne nyt vaan kertoo enemmän kuin sanat.

Agilityssä olen ollut huomaavivani edistystä. Vauhtia ja varmuutta on tullut lisää ja sen myötä treenaaminenkin on tuntunut hyvältä. Olen keskittynyt todella paljon palkkaamiseen ja ollaan suosiolla jätetty vaikeammat treenit ja ohjauskuviot väliin. Viimeksi ratatreenit sujui jotenkin mielettömän hyvin ja Hertta väsähtikin aika nopsaa. Rimat oli vahingossa jääneet 50cm ja tajusin asian vasta treenien jälkeen. Hienosti tuo hyppi eikä pitänyt asiaa kummallisena, vaikka ollaan tähän asti treenattu hyppyjä 40cm rimoilla. Rengas alkaa sujua radan osana. Ensimmäistä kertaa radalla oli myös A-este, jota ollaan treenattu rehellisesti sanottuna kahdesti aikaisemmin. Taktiikkani tehdä puomi ensin kuntoon näyttää kuitenkin toimivan, ja A-esteen suorittaminen ja 2on2off kontaktilla toimi kuin vanhalla tekijällä :)

Keinutreeni aloitettiin lähes alusta, Hertan alkaessa inhoamaan estettä. Aluksi se jännitti jopa puomiakin, mutta olen hyvin saanut erotettua nämä esteet toisistaan ja puomille mennään taas itsevarmasti. Keinu jännittää edelleen, mutta onneksi seuralla on käytössä säädettävä keinu jolla harjoituksia voi helpottaa. Kepeillä ollaan myös edistytty. Tykkään Hertan tekniikasta tosi paljon, vielä pitäisi häivyttää ohjureita ja suoristaa kepit ihan kokonaan. Suoristus on ihan senteistä kiinni, mutta en ole halunnut vaikeuttaa treenejä liikaa ottaen samaan aikaan ohjurit pois.Rally-tokoa ollaan treenattu ihan vaan kotosalla, talvella käväistiin kerran seuran järjestämässä päiväryhmässä. Saatiin siellä ihan mahtavia vinkkejä seuraamiseen! Tässä videossa näkyykin vain seuraamista, mutta onhan se rally-tokossakin tärkein juttu. Liikeestä maahan -kyltti sujuu hyvin, samoin 1 askel, 2 askelta, 3 askelta kyltit. Eteenmenosta yritän saada käsimerkkiä häivytettyä, ja varmaan treenataan se vähän uudella tavalla kosketuskeppiä hyödyntäen. Käännöksissä takapäänkäyttö voisi olla hieman parempaa, mutta ihan kivasti alkaa jo sujua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti