22.7.2010

Vauvaelämää part. 1854363 (12.5.2010)

Tiistaina havahduin pennun kiljumiseen ja menin nopeasti pentulaatikolle. Ei kai kukaan ollut jäänyt jumiin tai alle? Ei, Moona kantoi pentua varovasti suussa. Aluksi ihmettelin koiran puuhia, mutta tajusin sen idean. Moona siirsi neljä pentua toiseen päähän melko tilavaa pentulaatikkoa. Viiden nukkuessa se imetti niitä neljää, ja kun nämä olivat kylläisiä siirtyi se ruokkimaan ne viisi sieltä toiselta puolelta. Ihan fiksu järjestely! Harmi etten tajunnut ottaa kuvaa. Nyt pennut on kuitenkin taas yhdessä kasassa.

Painot on nyt nousseet aika niukasti, vain 10-20 grammaa päivässä ja sen pitäisi nousta noin 30-40 grammaa/päivä. Haettiin siis tänään Royal Caninin emonmaidon vastiketta. Äsken tuossa jo muutamalle pienimmälle kokeiltiin sitä syöttää, mutta ei tuntunut kelpaavan. Kauhea vastustaminen ja potkiminen :D Mutta pikkuhiljaa, kyllä mä voin kuvitella miltä se haisee koiran nenään kun ei se omasta mielestäkään erityisen hyvältä tuoksunut. Ja nuo kun on ihan oikean emonmaidon makuun päässeet, voi tässä olla haastetta. Oltiin kuitenkin yhteydessä tänään eläinlääkäriin ja se suositteli lisäruokintaa.

Moona on ollut hieman nirso ruuan suhteen. Meille suositeltiin tekemään sille pannukakkua ja syöttämään sitä kerman kera :D Mä ajattelin kohta ryhtyä tuumasta toimeen, toivottavasti edes se maistuu!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti