13.6.2011

Erikoisnäyttely 11.6

Lauantaina pyörittiin taas kehässä, tällä kertaa mulla oli handlattavana kolme koiraa. Esitin Maxin ja Nitan lisäksi Moonan pennun, Sänkipellon Osaman, junioriluokassa. Oskun laatumaininta oli EH.
Oli kyllä älyttömän kuuma päivä koirille, +33*C astetta. Max oli ainakin tuskissaan ja ihan säälitti viedä se kehään löntystelemään.. Tuomarina oli Eeva Anttinen, jolle näytettiinkin Mänttä-Vilppula ryhmiksessä Nitaa edellisviikonloppuna.

Max oli kehässä tosiaan aika laiska, ja kuten oli arvattavissa se sai laatumaininnan EH (=erittäin hyvä). Tuomari kyllä sanoi pitävänsä koirasta, mutta sen pitäisi olla elegantimpi vähän joka paikasta. Ja onhan Max erittäin raskasrakenteinen, ei voi kieltää. Tältä näytti herran arvostelu:

"Maskuliininen, mittasuhteiltaan oikea. Koira voisi olla hieman elegantimpi kauttaaltaan. Voimakas linjoiltaan, oikea kauttaaltaan. Hieman raskas pää, jonka kuono-osa on hieman lyhyt. Kauniit silmät, korvat oikeanlaiset. Kaulan tulisi olla pidempi ja jalompi. Hyvä täyteläinen ja syvä runko. Hyvät kulmaukset. Hieman pehmeät ranteet. Normaalit liikkeet. Oikean laatuinen, sopivasti hapsukas karvapeite " KÄY-EH

Sitten Nita, joka on onneksi sen verran pirteä että jaksoi esiintyä reippaasti. Mä voin vain kuvitella ilmeeni kun saatiin käteen punainen nauha, eli ERI! (=erinomainen). Viimeviikonloppuna kun tosiaan saatiin se EH samaiselta tuomarilta. Ja voin kertoa, että en edes vaivautunut pesemään koiraa kun mulla ei ollut mitään odotuksia :D No, sitten olikin vuorossa kilpailuluokka, jossa meidät sijoitettiin toiseksi (yht. neljä koiraa). Saatiin myös SA, ja koska se oli samalla paras narttu -kehä, saatiin VARASERT, jeeee!

Nitan arvostelu:
"Femiininen, mittasuhteiltaan oikea, pienehkö. Oikealinjainen ja ilmeinen kuiva pää josa kuono-osa saisi olla täyteläisempi ja kulmakaaret selkeämmät. Riittävä kaula, hyvä ylälinka. Hyvät raajojen kulmaukset. Täyteläinen, riittävän syvä rintakehä josta puuttuu eturinta. Hieman jyrkkä lyhyt lantio. Vapaat normaalit liikkeet. Oikealaatuinen hapsukas karvapeite. " AVO-ERI2, SA, PN2, VASERT

Photobucket
Hieno Nita<3 (c) Äiti


Photobucket
Max. Ai miten niin etutassut rungon alla? :D (c) Rauno Mäyrä

Photobucket
Sänkipellon Osama, "Osku". (c) Rauno Mäyrä

4 kommenttia: