30.10.2012

Luke the agilitykoira

Eilen starttasi Luken agilityn alkeiskurssi PAWSin hallilla. Luke oli kovin levoton aluksi ja yritti tehdä tuttavuutta ihan kaikkien kanssa, mutta palkkasin sitä aina kontaktista. Loppua kohden se jo alkoi tajuamaan ettei se pääse muiden kanssa leikkimään. Ajattelin ottaa tavaksi, ettei hallissa leikitä muiden kanssa vaan keskitytään treenaamiseen :) Halliin alkoi kuitenkin kerääntymään todella paljon koiria ja sai uroksen taas tosi levottomaksi.

Ensimmäisellä kerralla treenattiin siis hyppyä ja putkea. Luke ei aluksi tajunnut namialustan ideaa, ja se hakeutui todella paljon minun luokseni. Täytyy harjoitella kotona tuota namialustaa ja irtoamista kun niitä alkeiskurssilla käydään paljon läpi. Hypyn kanssa ei ollut kummempaa ongelmaa, Luke meni nätisti aitojen välistä ja tajusi jopa hypätä riman yli, joka oli asetettu minikorkeudelle.

Putken kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Luke on todella rohkea kaikissa tilanteissa ja putkeenkin se sujahti ilman sen kummempia houkutuksia! Kouluttaja ehdotti etten ohjaisi koiraa ollenkaan, vaan antaisin sen keskittyä vain esteeseen, ja palkkion saisi aina namialustalta. Näin Luke alkaisi paremmin hakeutua itse esteille, ja ohjaus otettaisiin myöhemmin mukaan.

Olin ajatellut listata vähän tavoitteita tuolle kurssille, sekä suunnitella etukäteen miten treenattaisiin mitäkin esteitä mutta se tuntuu yhtäkkiä todella vaikealta. En ole koskaan ollut oikeastaan kunnollisella alkeiskurssilla, eikä mulla ole oikein mitään hajua miten kannattaisi toimia. Ehkä me vaan mennään kurssilla kouluttajan neuvojen mukaan, ja kehitellään jotain suunnitelmaa sitten alkeiskurssi 2.

lukeihana

lukelent

Kuvat viimeviikolta :) Nyt täällä on jo lumi maassa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti