30.3.2016

Pääsiäinen

herttis

Toinen pääsiäispäivä vietettiin koiramaisissa tunnelmissa, kun suunnattiin Hertan kanssa mätsäröimään. Tämä olikin neidin toinen match show ikinä, viimeksi osallistuttiin moiseen Hertan ollessa vasta 5kk. :)

Hertta käyttäytyi todella hienosti paikanpäällä, ja meni ihan itse kevythäkkiin rauhoittumaan. Siellä se otti tirsat sillä välin kun odoteltiin kehien alkua. Mukana oli myös äidin kaksivuotias englanninsetteri Tuuli. Tuulin kanssa olen muutamassa näyttelyssä käynyt, ja kirjoittelinkin niistä viime keväänä jonkun verran. Tuuli elelee maalla, isossa laumassa, ja onkin isoissa koiratapahtumissa hieman jännittynyt. Mätsäri tuli siis todella tarpeeseen, sillä tälle vuodelle on muutama näyttely johon Tuulikin osallistuu.

12916823_770506793084061_8636891226919083604_o
Kuva: TMI Pykan
Hertta oli myös kehässä oikein mallikas, ja parikisasta napattiin punainen nauha. Isoja pentuja oli ilmoitettu reilu 20kpl, enkä oikein osannut odottaa mitään menestystä. Punaisten nauhan saaneiden kehässä alkoi väki vähentyä, ja lopulta meitä oli enää kaksi koirakkoa kiertämässä kehää. Tuomari osoitti meille ykköspaikan kommentilla "te ootte jo valmiita oikeisiin näyttelyihin, sulla on todella kaunis pentu" :)

Tuulin kanssa ei sujunut ihan yhtä hyvin, vaan koira oli ihan jäykkänä kehässä, joten nsaitusti saatiin sininen nauha. Isoja koiria oli ilmoitettu melkein 50kpl. Nauhakehässä tuomari osoitti Tuulin ja minut vielä jatkoon kahdeksan parhaan joukkoon, ja ilmeeni oli varmasti näkemisen arvoinen. Taisin jopa kysyä että "ai oikeesti?" :D Sijoitusta ei kuitenkaan herunut, mutta olin niin ylpeä siitä miten Tuuli paransi loppua kohden. Se liikkui ihan kivasti, eikä seisoessakaan näyttänyt ihan sahapukilta. Tästä on taas hyvä jatkaa!

Best in show kehässä Hertta alkoi olla jo väsynyt. Ravissa se roikkui hihnassa ja yritti napsia jopa minua lahkeista. Seisominen ei sujunut enää yhtään, vaan koira siirteli takajalkoja sitä mukaan kun asettelin niitä. Hertta sijoittui lopulta BIS3, jääden todella upean whippetin sekä afgaaninvinttikoiran taakse. :)


Olikin todella mukava päivä ja saatiin molemmille koirille hyvää harjoitusta. Tuuli ja Hertta on ilmoitettu Ruoveden ryhmänäyttelyyn ja Hertta Vaasa KV:seen. Onneksi meidän seuralla on vielä tänään yhden näyttelytreenit ennen virallisia kehiä. Herttakin nimittäin korkkaa Vaasassa junioriluokan, hui!

1 kommentti: