2.4.2016

Olla tiukka ja kätevä, olla huikean pätevä

nitAA

Tänään taas kisattiin virallisissa rally-tokoissa Nitan kanssa. Perjantaina meillä oli illalla vielä ohjatut viikkotreenit, ja ilmeisesti se oli vähän liikaa mummokoiralle. Treeneissä Nita oli yli-innokas, keuli ja hassutteli eikä malttanut keskittyä. Tänään kisoissa siltä oli hieman veto pois. Nita kyllä teki hommia iloisesti häntä heiluen, mutta paljon rauhallisemmalla tahdilla kuin yleensä.

Suoritus olikin aika tasainen, kun Nita oli kerrankin todella keskittynyt. Suoritettiin rata omasta mielestäni aika hiljakseen, mutta mikäs siinä. Oma fiilis säilyi hyvänä koko radan ajan, ja tsemppasin koiraa sanallisesti aika paljon. Tuloksena toinen hyväksytty tulos alokasluokasta, pistein 92/100. Olin niin iloinen tästä suorituksesta! Kisassa oli todella hyvä taso, ja tuloksia tahkottiin toden teolla. Eli tälläkään kertaa meidän pisteet ei riittäneet palkintosijoille, mutta se ei meitä haittaa :)

12932647_10208434276828570_1375302961972381200_n
Kuva: frihetawa.blogspot.fi7. - VINO, -1 KONTR (Tämä on yleensä sujunut tosi hyvin, nyt Nita jotenkin laiskotteli takapään käytön kanssa)
12. -3 UUSI, -1 OV, -1 TVÄ (Viime kisoissa kävi sama kömmähdys, että Nita jäi vaan haahuilemaan mun taakse. Täytyy treenata lisää! Ensin uusin ja sitten meni vielä uudestaan vähän reisille)
13. -PY (Maassa oli joku iiihaaana karvatupsu jota Nita nuuski. Uskallan väittää että normaalitilassa se ei ehdi keskittyä tollasiin asioihin :D)

Tuomarin kommentti: "Oikein kivan oloinen suoritus, miellyttävä ohjaus, söpö koira"

Kotona Nita nukahti sohvalle samantien. Iltapäivän hihnalenkilläkin se oli vielä aika vaisu, käpsytteli vieressä eikä viitsinyt edes nuuskia tienreunoja. Ruoka ei meinannut maistua, mutta pienellä maarittelulla sain koiran lopulta syömään. Nitakin tajusi että sillä olikin kova nälkä, ja kuppi tyhjeni vauhdilla. Ruuan jälkeen Nita vielä otti pienet päivätorkut joiden jälkeen koira oli taas oma itsensä. Onneksi, olin jo melkein huolissani siitä! Ilmeisesti liika aivotyöskentely sai Nitan vähän nuupahtaneeksi.

Kisapäivä oli muutenkin niin mukava, että ilmoitin meidät jo seuraaviin kisoihin toukokuulle. Lähdetään metsästämään koulutustunnusta. Samana päivänä olisi ollut ryhmänäyttely, jonne olin ajateluut ilmoittaa Hertan. Rally-tokokisoja on täällä pohjanmaalla paljon harvemmin kuin näyttelyitä, joten päätös oli helppo. Hertan kanssa ehditään kyllä kiertää kehiä :)

Kiitos Mirvalle videoinnista, ja pahoittelut laadusta. Pokkarini on melkoinen peruna jo, mutta parempaa odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti