24.8.2016

Agilityä Hertan kanssa

Eilen innostuin ajamaan hallille ja tekemään Hertan kanssa lyhyehkön omatoimitreenin. Meillä on aina joka maanantai ohjattu agilityn alkeiskurssi, josta olen ollut tosi innoissani. Meidän kouluttajat on huippuja, ja tuntuu hyvältä kun joku oikeasti osaava kertoo kädestä pitäen miten pitää tehdä. Vaikka mulla on jo harrastustaustaa Nitan kanssa, tuntuu että olen ihan pihalla kaikesta. Nitalle kaikki on opetettu sinne päin ja täysin väärin. On siis ollut paljon itselläkin opeteltavaa, ja vieläkin on.Suurin syy hallille lähtemiseen oli pujottelukepit ja hypylle eteneminen. Keppejä ei ihan kerran
viikossa treenaamalla opita, joten niitä täytyy käydä tekemässä useammin. Harjoitellaan keppejä verkoilla. Hertalla alkaa olla jo kivasti vauhtia ja hyvä tyyli pujotellessa.

Hypyn tarjoamista tehtiin ihan vaan naksuttelemalla, kun treeneissä maanantaina käsky kävi. Hertta ei oikein osannut hakeutua hypylle, kun harjoiteltiin ohjauskuvioita. En ottanut videolla tuota hypyn tarjoamista, mutta koska se alkoi sujua hyvin niin tehtiin muutama sokkari ja valssiharjoitus hypyillä ja putkella. Nekin alkoivat sujua kivasti. Olen itse kamalan kömpelö ja huidon kaikkea turhaa koiralle. Pitäisi myös malttaa antaa sen pähkäillä asioita itse, eikä aina näyttää ja viedä kädestä pitäen. Seuraavaksi voitaisiin käydä tekemässä ihan vaan putkeen irtoamista eri suunnista.

Kontakteja ollaan harjoiteltu laatikon avulla. Mulla on siitäkin jotain videota, ehkä joskus kasaan niistä jonkun kivan pätkän. Eli kotona harjoiteltiin laatikon avulla tuota 2on2off -asentoa, ja Hertta alkoi nopeasti yleistämään sitä muuallekin. Lenkeillä tehtiin lyhyitä harjoituksia esim. rappusissa ja lenkkipolun varrella sijaitsevilla vatsalihastreeniin tarkoitetuilla jutuilla :D. Hertta myös rally-tokotreeneissä itsepäisesti yritti karata kentällä sijainneelle puomille tarjoamaan tuota asentoa, on se vaan fiksu koira. Maanantaina treeneissä tehtiin madallettua puomia ihan vaan läpijuosten että koirat tottuisivat siihen. Hertta se vaan himmasi lopussa 2on2off asentoon vaikkei sitä edes vaadittu. Eilen sitten päätin kokeilla muutaman kerran sitä ihan esteellä. Mun pitää itse kiinnittää huomiota palkkaukseen, ja tehdä se ainakin koiranpuoleisella kädellä. Pitää myös tässäkin asiassa antaa koiralle tilaa tehdä, eikä koko ajan näyttää sille. Hertta kyllä osaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti